Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Monny, koukám že jsi stále 2v1, teď ke konci je to k nevydržení co?
ano to jo se stastnym koncem ![]()
dany kdyby se ti nahodou zacernilo pred ocima tak si sedni a dej hlavu mezi nohy
ono to opravdu neni sranda, přeji ti rychly a bezbolestny porod
![]()
Monny89 píše:petullle píše:Panebože Petule.. tak to jste si to vybojovali koukám
v 28 t.t.
Daniella82 píše:petullle píše:Petule a v jakém to bylo tt?
ono vseobecne je pry tlak na konci tehotenstvi vyssi zalezi taky na vysledky moci zda v nich je bilkovinaja mela kritickou hodnotu uz na kontrole ale i presto me dr poslal do nemocnice az rano druhy den, ja jela jeste ten den o pulnoci drzeli mi to 5 dni ale na tlaku opravdu vysokym ani pres kapacky a 6 druhu prasku mi ho nesrazili, tlak zpusobil ze male zastavil krev v pupecniku a zacala se mi odlucovat placenta pak mi udelali akutni cisarsky rez, doktori po porodu rekli manzovi ze jsme meli obe dve stesti a prezili jsme to
Monny89 píše:
jo a už 3týdny chodím do rizikovky do nemocnice a na můj tlak nikdo nikdy nic neřekl![]()
![]()
Monny89 píše:Daniella82 píše:
Monny no mě moje dr nepřeposlala ještě ani do porodnice.Včera tam na mě koukali jako na blázna,jaktože k nim ještě nechodim,když už jsem měla termín v sobotu.
Jinak ten tlak pokud máš normálně vyšší a je ti dobře,tak je to asi v pořádku.Já měla celé těhotenství okolo 112/60 a ted najednou tohle,takže to na sobě cíitm a je mi špatně.To já měla teď poslední 3dny šílený stavy z toho tlaku až mi bylo mdlo.. ale jako nesekla jsem sebou, tak jsem nikam nejela…
Dneska mám termín a já tu pořád straším.. zítra mám KO a připravuju se, že mi bude dělat Hamiltona
No, já měla první termín minulý pondělí, a to jsem už byla v porodce v rizikovce.. a to jsem měla špatný monitor, tak mě už poslali na porodní sál, že mám kontrakce a malej měl vysoký tlak taky..
a pak najednou nic.. mi řekli, jeďte domů, normální KO za týden![]()
![]()
![]()
Teda to se divim,že tě poslali ještě domu ![]()
Ono je to všude jinak,já jdu taky ještě ve středu na kontrolu ke své dr a včera mi napsali v porodce do průkazky doporučení,aby mě k nim ve středu už poslala a hned mi nabízeli,že mi ve čtvrtek zavedou tabletu na vyvolání..hm tak nevim.
Monny89 píše:
Daniell, jak moc piješ? Zkus vypít půllitr vody na ex.. mě to pomáhá když je mi divně
No včera jsem moc nepila to je fakt,dnes taky moc ne
Jdu to zkusit
Diskusi jsi založila ve 12:53, teď je 14:37 a ty jsi ještě doma?
Všichni ti napsali jeď, ty jsi napsala, že pojedeš. Kde to vázne?
Karleon píše:čekám na manžela až pro mě přijede ve 3 z práce.Pěšky se bojim abych sebou někde nesekla i když to mam do nemocnice asi 500m.
Diskusi jsi založila ve 12:53, teď je 14:37 a ty jsi ještě doma?Všichni ti napsali jeď, ty jsi napsala, že pojedeš. Kde to vázne?
No tak těch 15minut už mě ted nezabije ![]()
Pak písnu jak jsem dopadla,pokud mě tam teda už nenechaji.
hodně štěstí ![]()
Daniella82 píše:
No tak těch 15minut už mě ted nezabije
Pak písnu jak jsem dopadla,pokud mě tam teda už nenechaji.
Daniella82 píše:Monny89 píše:No včera jsem moc nepila to je fakt,dnes taky moc ne
Daniell, jak moc piješ? Zkus vypít půllitr vody na ex.. mě to pomáhá když je mi divněJdu to zkusit
to bude těma tekutinama, já to mívám také
držím palečky ![]()
Holky tak už jsem zpět.Tlak jsem po naměření v porodce měla 155/95,po půl hodině 150/85,tak mě zase poslali domu,kdyby něco mam zase přijet.Nato že jsem tam byla od včera už podruhé,byli všichni moc příjemný a milý
To motání hlavy a ten stav co jsem měla prý může být i z nevyspání a nedostatku tekutin,jak psala Monny..nebo taky psychika.V moči jsem nic neměla.Zítra mam jít ke své dr a domluvit se na dalším postupu,dr v porodce se přikláněla k tomu do konce týdne porod vyvolat.
Daniell, to je dobře, že je to dobré
![]()
Já to mám taky ty stavy, a je to nedostatek tekutin.. takže pij tak 5litrů denně a bude lépe ![]()
Monny 5 litrů jo?
To mi zkolabujou ledviny
..já piju 1 max 2litry.
Daniella82 píše:
Monny 5 litrů jo?To mi zkolabujou ledviny
..já piju 1 max 2litry.
to máš pít normálně když nejsi těhu… Když jsi těhu tak se prolejvej jak nejvíc můžeš! Je to i proti natýkání a otokům… Fakt pij tak 4-5litrů denně.. kor v tomhle počasí ![]()
No pokusím se
Se mi fakt hrozně ulevilo,že to nebyla ta preeklampsie atp už jsem zase viděla samé katastrofické scénáře.
Ten konec těhu je fakt náročnej,už aby jsme měli ty broučky u sebe co? ![]()