Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nechci být hned za hysterku,proto se ptám nejdříve tady.)
Včera jsem byla v porodnici,necítila jsem celý den pohyby,vše nakonec ok,takže mě poslali domu.
Měla jsem ale dost vysoký tlak 160/95,dr usoudila,že je to asi tím jak jsem tam jela vystresovaná,nicméně tlak byl i po přeměření pořád stejný.Celé těhotenství jsem měla tlak spíš nízký.
Skoro celou noc jsem nespala,od rána je mi dost zle,cítim že mam tlak opět dost vysoký,polejvá mě studený pot,motá se mi hlava a dělaji se mi mžitky před očima,malou normálně cítim,ale je mi celkově dost špatně,nateklá nejsem.Moje dr dnes neordinuje,mam teda jet zase do porodnice,nebo počkat do zítra?Říkám si jestli nemůžu mít tento stav jen z nevyspání a celkového napětí před porodem.
První TP jsem měla ted v sobotu.
já bych asi jela, můžeš říct, že ti prostě není dobře. Lepší 5× než pozdě…
Mně se stalo to samý, co popisuješ. V den termínu jsem jela na kontrolu, ta byla OK, řekli, že to bude brzo. Pak jsem přijela domů a z ničeho nic se mi dělali mžitky před očima, motala se mi hlava a byla jsem jak praštěná.. trvalo to asi tak hodinu nebo dvě, pak to samo odeznělo. V půlnoci mi začali kontrakce a druhý den ráno byla malá na světě..
Jestli máš obavy, zajeď do porodnice.. nic tím nezkazíš.
Tak jeď a uvidíš. Já myslím taky, že to budou jen nervy, ale aspoň uvidíš , že je malá OK a uklidní tě to. V nejhorším budeš za hysterku - no a? Furt lepší než kdyby se něco dělo a tys to zanedbala
A myslím, že naše kapitalistické zdravotnictví se z jedný „zbytečný“ návštěvy porodnice taky nezhroutí.
Ahoj Danielko…já osobně bych ještě počkala…ta příprava na porod a fáze před porodem jsou 100× horší než porod samotný. Pokavaď necítíš žádné kontrakce, voda ti nepraskla…tak bych si lehla a odpočívala. Je to vše psychikou
Takže se drž, ale kdyby jsi se opravdu necítila…a že ty snáš své tělo nejlépe…tak klidně do porodnice vyraž…nic za to nedáš a ty budeš v klidu
…držím palečky a přeji krásný a pohodový porod ![]()
Já bych tedy fakt jela. Měla bych strach z nějakých komplikací…teď možná plácnu blbost, ale neprojevuje se podobně i preeklampsie? Ta může být hodně nebezpečná…prostě, strach bych měla ![]()
Souhlasím s holkama, radši jeď:) Taky myslím,že to budou nejspíš nervy,ale je lepší jet zbytečně než něco zanedbat.
Držím palce ![]()
ja trpim na nizky tlak, i v tehu, ale den pred porodem jsem nela tlak vysoky
Díky,no tak já tam zajedu.Alespon budu v klidu,že je vše ok.
Ahoj! Já jsem v tvé situaci jela a vrátila jsem se za týden s miminkem
. Taky jsem byla jeden den na kontrole, vše OK. Pak jsem si druhý den naměřila vyšší tlak a protože neklesal, jela jsem se nechat zkontrolovat do porodnice. Byla jsem už 40+3 a kvůli tlaku mi hned začali porod vyvolávat. Sice jsem si plánovala, jak počkám doma na kontrakce po pěti minutách a vše bude co nejpřirozenější, ale nakonec můj porod trval 8 hodin od zavedení pvní (a také poslední
) tablety.
Takže já bych být tebou raději jela. Držím palce, ať máš u sebe brzy zdravé miminko! Ať už začneš rodit sama nebo ti pomůžou!
Taky bych radši jela, nemáš možnost si někde změřit tlak? Přecijen bych to nepodceňovala
vysoký tlak je dost nebezpečný, měla jsem ho v prvním těhu a teď taky a rodila jsem dost narychlo a císařem takže být tebou bych jela
Určitě bych jela .. nikdy nevíš jestli jsou to jen nervy, přeju ať je vše ok