Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taxíky u vás nejezdí? Nechala bych se odvezt taxíkem k praktickému.
No já si nemyslim, že tohle je úplně stav na pohotovost. Bolest lýtek, že se ti blbě chodí. Bez otoků, zarudnutí, horečky. Ten stav má běžně člověk po cvičení
spíš bych dala obklady, rozmasírovala, vzala bych si ty léky, co mi předepsal manžel (proč už je nebereš?) a počkala bych, jak se to vybrbí.
No, ten Detralex a magnesium je dobrá indikace. Podle mě to jsou cévy. Dojdi si k praktikovi, pošle tě na vyšetření ultrazvukem a může ti předepsat ten Detralex. Ten se musí brát ale stále. Na pohotovost bych nechodila. Mám stejný problém. Hodně mi pomáhá i masáž nohou každý večer a sprchování chladnou vodou.
Proč si vysadila magnézko a detralex, když pomáhalo to? Možná to bude první, na co se na té pohotovosti zeptají. Taky budou samozřejmě řešit, proč chodíš na pohotovost v pracovní době tvého lékaře (a já bych se jim ani nedivila, pohotovost není od toho, aby tam někdo jezdil jen proto, že má svýho doktora daleko).
Pryč tě ale nejspíš nepošlou, to si nelajznou… Co kdybys měla já nevim trombozu?? ![]()
Pokud máš svého lékaře daleko, zkusila bych mu zavolat a probrat to aspoň po telefonu, a uvidíš, co ti řekne…
Příspěvek upraven 21.06.19 v 08:36
@Čičorečka asi mas pravdu, budu masirovat a odpocivat, leky neberu protoze uz se to zlepsilo. Zarudnuti ani horecky nemam, tak to asi nebude tak vazny.
No, ideální to není, radost mít nebudou, ale asi radši zajdi. Nechci strašit, ale mohl by to být zánět žil a to vážně není dobré podcenit. Co manžel na to? Nemohl by pomoci on? Nemá nějakého kamaráda, kolegu, známého? Já jsem zdravotní sestra, manžel lékař a v podobné situaci jsem také byla (nešlo tedy o nohy) a známý pomohl. Každopádně držím palce!
@Kalbe píše:
@Čičorečka asi mas pravdu, budu masirovat a odpocivat, leky neberu protoze uz se to zlepsilo. Zarudnuti ani horecky nemam, tak to asi nebude tak vazny.
očividně se to nezlepšilo dlouhodobě (antibiotika asi taky nevysadíš jen co ti přestane být blbě, ne?), tak zobej dál ![]()
A uvidíš…
Zavolala bych manželovi a případně i praktikovi a nechala si poradit od nich, když jsou na to študovaný
![]()
Příspěvek upraven 21.06.19 v 08:39
@Kalbe
Já bych to teda na lehkou váhu nebrala, nechci strašit, ale známého také „jen“ bolela lýtka, nechtěl s tím otravovat lékaře a hle - ona to trombóza, přišel za minutu dvanáct. Neměl žádné zarudnutí, otok, ani horečky. Já bych tedy pro klid duše jela buď k praktikovi, nebo na pohotovost.
No promin, ale je devět dopoledne, nevidim důvod obtěžovat na pohotovosti, navíc s problémem, který mas dlouho… to je zneuzivani, jako manzelka lekare to snad vis.
A zanet zil oboustranně? tak to fakt ne.
@Mamle píše:
@Kalbe
Já bych to teda na lehkou váhu nebrala, nechci strašit, ale známého také „jen“ bolela lýtka, nechtěl s tím otravovat lékaře a hle - ona to trombóza, přišel za minutu dvanáct. Neměl žádné zarudnutí, otok, ani horečky. Já bych tedy pro klid duše jela buď k praktikovi, nebo na pohotovost.
Tak snad ma manzela lekare, tak snad pozna, jestli to vypada na trombózu - a oboustranně? zaroven?
Ahoj, potrebovala bych od vas poradit. Uz delsi dobu me trapi nohy, boli me po celem dni, vecer jsou tezke. Neni tomu tak ale kazdy den. U praktickeho lekare jsem nebyla, muj muz je lekar a dal mi detralex a magnesium- zlepseni, uz ale neberu. Jinak kojim a jsem nevyspala. Vim, ze je spatne, ze jsem nesla k praktickemu lekari, ale porad jsem myslela, ze to bude dobry, ze to rozchodim. No ale dnes, po ranni teplejsi sprse me zacali velmi bolet litka, nemuzu moc chodit, boli to pri chuzi. Je patek a lekare mam daleko (navic tam tezko dojdu.., manzel v praci). Myslela jsem, ze kdyby se to nezlepsilo az prijde manzel, tak zajdu na pohotovost. No ale ted k problemu - bojim se, ze mi tam vynadaji a vyhodi me, ze to mam resit s praktickym lekarem. Co myslite vy? Kdyby to nebolelo tolik tak to neresim, ale dnes me ta bolest vydesila. Predem dekuji za nazory, a preji vam krasny vikend