Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@DeTer Vis jak…lidi nemaj soudnost. Na neustale dotazy „kojiiis?“ jsem pak uz odpovidala „ne, dneska melo mimino svickovou a dva knedliky“
jako ja nikdy um nemela v ruce, ale stresovat nekoho je dle mne hovadina, at uz nekoji z jakehokoli duvodu. Ani v LP to nedelam, i maminky docela ziraly a hodne je to uvolnilo, ksyz jsem rekla, ze pripadne diky um jim ditko hlady neumre
asi cekaly nejakou prokojici fanaticku.
@Pajanka Normálně jsem rok a třičtvrtě po porodu a ty prsa mi ted tak rozbolely. Asi to mají ještě v paměti ![]()
@arcinka Jo tak to můžu odpovídat své rodině nebo známím, ale třeba ne starším občanům nebo tchýni a tchánovi. To by je asi položilo
Měla jsem fakt horzný nervy a po porodu jsem byla na dranc jak fyzicky tak mi dodělala ta sestra a když jsem přišla domů s krásným miminkem, tak jsem byla ve stresu jestli dost pije a když pil, tak krev. No a pomalý konec
@DeTer Já myslím, že je to fakt normální
Tak příště kloboučky, na ty nedám dopustit
I když je určitě plno lidí odsuzuje, tak podle mě lepší kojit s kloboučky než nekojit vůbec a nebo muset odsávat a krmit z lahve.
@AliTad píše:
@DeTer Ceny jsou asi různé, počítala bych ta od 500 Kč, některá možná i 1000 Kč, podle toho, jak dlouhá návštěva je třeba. Přijde, koukne se, jak kojíte, pokud je technika špatná, naučí vás, jak to dělat správně. Zodpoví všechny dotazy. I přes tu cenu myslím, že se to mnohonásobně vyplatí. Ale musí být fakt dobrá. Kamarádka mi jednou říkala, jaké rady jí jedna dala, a já šla úplně do vývrtky. Není divu, že kamarádka s kojením skončila během velice krátké doby.
Teda nic proti poradkyním, přijde mi, že dneska si lidi musí nechat radit i ve věcích zcela přirozených jako kojení? Nikomu nic nezazlívám, to ne nemyslím to zle, když to někomu vyhovuje, tak jo, ale já si neumím představit, že mě někdo bude učit kojit. ![]()
@Pajanka Určitě. Kloboučků se nebojím.. No sbírám informace. Až to bude aktulní tak uvidíme… ![]()
@Lenka 5dětí Tak ono když ti to ani v porodce třeba neřeknou, neukážou… Kde se mám něco dozvědět, když jsem vystrašená prvnice s krvavýma prsama?
@DeTer no a? Hlavneze by to nepolozilo tebe
ony je kecy rychle presly ![]()
@arcinka Mě by v zápětí položili oni. Ale vím jak to myslíš. Musím uznat, že jsem byla dost vystrašená. Až ted poslední dobou nacházím jakž takž jistotu ve svém počínání a to už kojení jaksí nenávratně v prdu ![]()
@DeTer píše:
@Lenka 5dětí Tak ono když ti to ani v porodce třeba neřeknou, neukážou… Kde se mám něco dozvědět, když jsem vystrašená prvnice s krvavýma prsama?
já to nemyslela ve zlém, to fakt ne, Já si taky užila, u jednoho prsa svoje, pak mi pomohlo, trochu, poloha že jsem si sedla normálně na postel, nohy dolu z postelem malýho jsem si položila vedle sebe, podepřela jsem si jeho hlavičku, a krmila ho jakoby zboku. Snažila jsem se najít polohu, kde to nebolelo.
@Lenka 5dětí píše:
já to nemyslela ve zlém, to fakt ne, Já si taky užila, u jednoho prsa svoje, pak mi pomohlo, trochu, poloha že jsem si sedla normálně na postel, nohy dolu z postelem malýho jsem si položila vedle sebe, podepřela jsem si jeho hlavičku, a krmila ho jakoby zboku. Snažila jsem se najít polohu, kde to nebolelo.
Omlouvám se. ASi jsem vyjela, což jsem nechtěla. Víš, možná kdybych tehdy tu poradkyni vyhledala, tak jsem kojila. Kojení je sice přirozené, ale i kdysi byli duly, které radily. Dneska jsou to rovnou holt poradkyně ![]()
@arcinka píše:
@DeTerjak mas stary ditko?
teď už 4 roky, kojila jsem ho 2,5 roku a to mi doktoři říkali, že když jsem ostatní kojila málo, že nemám dispozice a povedlo se takhle dlouho.
@arcinka 20měsíců. Začíná mě pomalu vnímat, i když mi rozčiluje a zjevně i já jeho, ale to už dokážu zařidit ![]()
@DeTer píše:
Omlouvám se. ASi jsem vyjela, což jsem nechtěla. Víš, možná kdybych tehdy tu poradkyni vyhledala, tak jsem kojila. Kojení je sice přirozené, ale i kdysi byli duly, které radily. Dneska jsou to rovnou holt poradkyně
Jenom aby to nebyli nějaké mladé holky, které dítě viděli jen v kočárku u kamarádky ![]()