Mám naději normálně kojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1679
29.6.14 23:26

Ja medela swing

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
29.6.14 23:29

Jsi dobraaa :potlesk: proc te s ni nenechali ve spitale?

@Lenka 5dětí píše:
to je pravda. když jsem měla malou v 6 týdnech v nemocnici se zápalem plic, a já byla na atb, tak jsem tam s ní pár dní nebyla, tak manžel vozil mléko tam. Já odstříkávala jak zběsilá a ruce namožený jako hovado :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
29.6.14 23:34
@arcinka píše:
Jsi dobraaa :potlesk: proc te s ni nenechali ve spitale?

já tam s ní zkraje byla ale měla jsee´m šílený kašel už půl roku, tak mě primář dětskýho nechal vyšetřit na interně a celkově a zjistili že mám angínu. To je síla, co? tak jsem raději šla na 3 dny domů, abych se zalečila a pak se vrátila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
29.6.14 23:37

@NelaS
Ahoj, s vpáčenými bradavkami apod zkušenosti nemám, ale určitě je podle mě normální, když novorozenec potřebuje na kojení více času. Můj syn zpočátku potřeboval na každé kojení tak 3/4 hoďky, někdy i více a já se řídila naprosto podle něj, dopřávala mu to (neměla jsem tehdy žádné starší děti, o které by bylo třeba se starat). Pil tak každé 3 hodinky. A zpočátku se vůbec nechtěl přichytávat k druhému prsu (jako střídat prsa během kojení), takže jsem prostě tu téměř hodinku kojila z jednoho prsu a při příštím zas z toho druhého. Nějak více jsem to neřešila, prostě pro mě bylo hlavní, že spokojeně saje (zpočátku bylo třeba jej občas při kojení budit, protože usínal). Trvalo to takto několik měsíců a postupně si sám začal dobu kojení zkracovat. Nejprve na nějakých těch 20 minut a později i méně.
Hlavu vzhůru, to zvládneš! Věř si a snaž se miminku co nejvíce naslouchat (v rámci možností), ono si řekne, jak to potřebuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
29.6.14 23:39
@KáčatáČa píše:
@NelaS
Ahoj, s vpáčenými bradavkami apod zkušenosti nemám, ale určitě je podle mě normální, když novorozenec potřebuje na kojení více času. Můj syn zpočátku potřeboval na každé kojení tak 3/4 hoďky, někdy i více a já se řídila naprosto podle něj, dopřávala mu to (neměla jsem tehdy žádné starší děti, o které by bylo třeba se starat). Pil tak každé 3 hodinky. A zpočátku se vůbec nechtěl přichytávat k druhému prsu (jako střídat prsa během kojení), takže jsem prostě tu téměř hodinku kojila z jednoho prsu a při příštím zas z toho druhého. Nějak více jsem to neřešila, prostě pro mě bylo hlavní, že spokojeně saje (zpočátku bylo třeba jej občas při kojení budit, protože usínal). Trvalo to takto několik měsíců a postupně si sám začal dobu kojení zkracovat. Nejprve na nějakých těch 20 minut a později i méně.
Hlavu vzhůru, to zvládneš! Věř si a snaž se miminku co nejvíce naslouchat (v rámci možností), ono si řekne, jak to potřebuje…

a určitě ne zádný tříhodinový intervali. My jsme baštili, když měl hlad,. Zkraje v porodnici i každou hodku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
29.6.14 23:45

@Lenka 5dětí jasny, to bylo rozumne :kytka: stejne je mazec tak malicka a zapal plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
29.6.14 23:47

:palec: starsi prvni 3 mesice temer v kuse :D a jinal nekdy po hodine, jindy po peti hodinach spanku, jak se uracilo princezne :mrgreen:

@Lenka 5dětí píše:
a určitě ne zádný tříhodinový intervali. My jsme baštili, když měl hlad,. Zkraje v porodnici i každou hodku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
29.6.14 23:52
@Lenka 5dětí píše:
a určitě ne zádný tříhodinový intervali. My jsme baštili, když měl hlad,. Zkraje v porodnici i každou hodku

Jasně! Myslela jsem to tak, že si o kojení říkal přibližně každé 3 hodiny, přestože pil i téměř hodinu. Každé dítě je naprosto individuální a myslím, že v tomhle prostě obecné poučky a rady fungovat nemusí. Určitě bych se nestresovala s tím, že kamarádky kojí kratší dobu. Prostě snažit se miminku „naslouchat“ - co se týká délky kojení, časových intervalů, střídání či nestřídání prsou během kojení… prostě všeho kolem toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
30.6.14 07:29

@Tiger-lily Právě že odsávačkou jsem to dostala do normálu. A sotva jsem ho dala na přiložení, byly jsme tam kde jsme byly :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
30.6.14 09:24
@arcinka píše:
@Lenka 5dětí jasny, to bylo rozumne :kytka: stejne je mazec tak malicka a zapal plic.

bylo mi řečeno, že to chytla ode mne ten kašel, já měla záchvaty třeba hodinu v kuse, ale nikdo mi nic na to nedal. A ona neměla žádnou imunitu tak se jí to vrazilo takhle do plic. Byla to síla. Já byla unavená ze svých záchvatů kašle a když jsem usla, spala jsem jak špalek. A malá kašlala. nebýt manžela, tak se mohla udusit. Byla jsem hrozně ráda, že je v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
30.6.14 09:28
@KáčatáČa píše:
Jasně! Myslela jsem to tak, že si o kojení říkal přibližně každé 3 hodiny, přestože pil i téměř hodinu. Každé dítě je naprosto individuální a myslím, že v tomhle prostě obecné poučky a rady fungovat nemusí. Určitě bych se nestresovala s tím, že kamarádky kojí kratší dobu. Prostě snažit se miminku „naslouchat“ - co se týká délky kojení, časových intervalů, střídání či nestřídání prsou během kojení… prostě všeho kolem toho.

Náš mrńous se narodil o půl jedný ráno a od šesti jsem ho měla už u sebe (já jsem ho chtěla) a do druhýho dne sosal každou hodinu. I v noci. Nabízeli mi, abych se vyspala, ale já ho chtěla u sebe. Myslím si, že se to kojení nastartuje nejvíc po porodu. Ale to je můj osobní názor. Jasné je že když někdo mléko nemá, tak prostě nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
30.6.14 10:30

@Lenka 5dětí To verim, jsou situace, kdy je holt lepsi, ze se postaraji ve spitale. Jen nechapu, ze ti nikdo nic nedal :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
30.6.14 12:25
@arcinka píše:
@NelaS soupni si do postele knizky, magnetickou tabulku atd nebo ke stolu play-doh atd a mas klid, mlade k sobe priplacni a zaloz polstarem. Ja takhle zabila 3 mouchy jednou ranou - lezela jsem a odpocivala, dvouletka si malovala nebo jsem ji cetla a mimino se nakrmilo samo a navic jsem nestresovala, ze na nej nem tolik casu jako ma prvorozenou :kytka: varila jsem jen rychlovky a mimino slo pred 3.mesicem na zem a starsi ho opecovavala s nadsenim, ze ma ukol, ja mohla par kroku od nich rychle uvarit. Jsou to honky, co :hug: jo a koupala jsem oba marat, nez jsem zapyzamovala mimino, starsi si hrala jeste ve vane, spokojena, ze ma neco vic. Pri vecernim koju a uspavani mimina byla v klidu, pac jsem ji tloukla do hlavy, ze az mimino usne, bude mama na pul hodinky jenom jeji. Tak to mame dodneska.

To u nás nefunguje. Malej je hodně temperamentní a pečovatelské instinkty mu chybí. Potřebuje se vylítat, uvolnit energii. Aby u mě seděl a hrál si hodinu několikrát denně, to je nepředstavitelné. Dnes je malá vzhůru od osmi. Teď je po dvanácté a ještě neusnula. Spala celou noc (kojením ve spánku toho moc nevysála a vzbudit se mi ji prostě nepodařilo), tak teď to dohání a kojím skoro pořád. Nebýt doma manžel, který vzal malého ven, tak mi bude skákat po hlavě a fakt se bojim, že sestřičce ublíží (nevědomky, je prostě divokej a splašenej) 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
30.6.14 13:30
@arcinka píše:
@Lenka 5dětí To verim, jsou situace, kdy je holt lepsi, ze se postaraji ve spitale. Jen nechapu, ze ti nikdo nic nedal :zed:

no nedal jen jsem si měla kupovat ty sirupy a to mi nepomáhalo, takže jsem hnípala i na porodním sále, to bylo výživný. Pak to na pár hodin ustalo, myslela jsem že jsem se z toho při porodu vypotila, ale pak to nastoupilo ve větší síle. Už bych to nechtěla zažít. Ale já když mám kašel, tak to mám na půl roku vždycky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
30.6.14 14:25

@NelaS co ohradku pro malou? Aby ji neublizil. Ja mela prvni holcicku a kdyz jsem mimco uspavala, modelinovala, malovala atd. Ale taky mam deti nauceny, ze je polozim a odchazim.

@Lenka 5dětí ty jo, ani pri porodu nic neudelali, mazec. Preju, at uz je dobre :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová