Mám nebo nemám nárok na porodné?

3
24.11.11 14:24

mám nebo nemám nárok na porodné

zdravim,
mám dotaz jestli mám nárok na porodné??žiju s rodiči a s přítelem nejsme oddáni a ani nebydlíme ve společné domácnosti ale uvedla jsem ho do rodného listu dítěte a teď nevim jestli mám uvádět do žádosti o porodné i jeho příjmy???prosím poraďte mi někdo ?! :,( :? moc tomu nerozumim všude píšou o příjmech ve společné domácnosti rodiny ale já s přítelem spolu nežijeme ve spol. domácnosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
309
24.11.11 14:30

ahojky, já s přítelem to máme to samé jako vy,nejsme svoji a uvedla jsem ho do rodného listu dítěte a porodné jsme nedostali. porodné by mělo být jen pro matky které jsou samy na dítě a pro prvorodičky které mají nějaké to minimum nebo tak nák ,jsem se o to taky zajímala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
24.11.11 14:36

Ahoj, já se v tom taky ztrácím-s přítelem bydlíme společně v pronájmu,nejsme manželé, můj má adresu trvalého pobytu u rodičů.Já na bytě, kde už nebydlím já, ani nikdo z mojí rodiny.
Já slyšela, že pokud je otec v rodném listě-tak budou chtít vědět i jeho příjem-Dohromady nesmíte přesáhnout 16992,–Kč.Pokud přesáhnete-nemáš nárok na porodný.Což my přesahujeme :roll:
Taky jsem slyšela druhou verzi-že vůbec nezáleží na rodném listě, ale na trvalém pobytu-tudíž když má můj u rodičů, tak prý budou započítávat i jejich plat, i když tam nebydlí-takže vážně nevím.Každej mi říká něco jiného..Já už jsem smířená s tím, že to porodný nedostaneme :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
24.11.11 14:40
sabublinka píše:
ahojky, já s přítelem to máme to samé jako vy,nejsme svoji a uvedla jsem ho do rodného listu dítěte a porodné jsme nedostali. porodné by mělo být jen pro matky které jsou samy na dítě a pro prvorodičky které mají nějaké to minimum nebo tak nák ,jsem se o to taky zajímala

Já dostala takovou radu-že mojeho nemám uvést v rodném listě, že jsem matka samoživitelka(jen jako) a pak mi to dají.Jenže můj chce být u porodu a taky dítě by mělo jméno po mě.Tak mi to přijde moc okaté-mít ho u porodu a tvářit se jako samoživitelka.Nevím, jestli porod bez něho zvládnu.. 8o Až za určitý čas bych musela pak na matriku-že tam chci jméno otce mít.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
24.11.11 14:45

přesně tak,přítel chtěl být taky u porodu,chtěl aby měl syn jeho jmeno a kvuli pár tisícovkám jsme se na to vykašlali,byl u porodu,bez něj bych to tam nezmákla :roll: ,má jmeno po tatínkovi, a nemusíme už nic vyběhavát :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
24.11.11 14:47
sabublinka píše:
přesně tak,přítel chtěl být taky u porodu,chtěl aby měl syn jeho jmeno a kvuli pár tisícovkám jsme se na to vykašlali,byl u porodu,bez něj bych to tam nezmákla :roll: ,má jmeno po tatínkovi, a nemusíme už nic vyběhavát :D

Já to právě řešila v rodině-jestli do toho jít nebo ne-a všichni říkali, že by do toho nešli :nevim: .Na druhou stranu všichni uznávají, že 13 000Kč na ulici nenajdeme-a zrovna boháči taky nejsme-tak nevím, co dělat.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
24.11.11 15:01

jo to je pravda že 13 tisíc na zemi nenajdeme,taky by se nám hodili,ale nějak už jsme ani neměli čas to zjištovat jak to teda je jestli daj nebo ne,přišel porod tak rychle :D . a navíc mi rodina taky říkala že nemám narok,tak nevim jak to doopravdy je, to vám holky neporadim. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
24.11.11 15:04

Já budu rodit na začátku května-takže na zjišťování mám času dost.Ale moje tchýně mi říkala, že po Novém roce to bude zase všechno změněné-takže počkáme, s čím zase přijdou a pak to budeme řešit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
24.11.11 15:15

jo to je pravda od ledna to má být zas jiné,tak Vám držím palce at se vám narodí zdravé miminko a taky to porodné abyste dostali :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
24.11.11 15:21
sabublinka píše:
jo to je pravda od ledna to má být zas jiné,tak Vám držím palce at se vám narodí zdravé miminko a taky to porodné abyste dostali :palec:

I kdyby porodné nebylo, tak mimi je nejdůležitější :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
24.11.11 15:26
werunqa píše:
sabublinka píše:
jo to je pravda od ledna to má být zas jiné,tak Vám držím palce at se vám narodí zdravé miminko a taky to porodné abyste dostali :palec:
I kdyby porodné nebylo, tak mimi je nejdůležitější :hug:

jo to je pravda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
24.11.11 15:54

nárok na porodné máš pokud je tvůj příjem nižší než 2,4 násobek životního minima. což je u samoživitelky cca 11 a u páru 17 tisíc. posuzují se všechny osoby žijící ve společné domácnosti. to znamená ty i tvoji rodiče. pokud požádáš o vyjmutí ze společné domácnosti s rodiči bude se posuzovat tvůj příjem společně s příjmem otce dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
24.11.11 16:44
paola white píše:
nárok na porodné máš pokud je tvůj příjem nižší než 2,4 násobek životního minima. což je u samoživitelky cca 11 a u páru 17 tisíc. posuzují se všechny osoby žijící ve společné domácnosti. to znamená ty i tvoji rodiče. pokud požádáš o vyjmutí ze společné domácnosti s rodiči bude se posuzovat tvůj příjem společně s příjmem otce dítěte.

No však-to už jsem tu psala-max. můžeme mít ona dohromady 16 992?-..což přesahujeme :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
24.11.11 17:01

taky to zjistuju a resim,s pritelem sice bydlime spolu v podnajmu,ja tady trvale bydliste mam,on u rodicu,cekame dvojcata tak by se poorodne hoodne moc hodilo :nevim: :zed: nechapu ten system

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
24.11.11 17:11
katkabanova píše:
taky to zjistuju a resim,s pritelem sice bydlime spolu v podnajmu,ja tady trvale bydliste mam,on u rodicu,cekame dvojcata tak by se poorodne hoodne moc hodilo :nevim: :zed: nechapu ten system

Já taky ne-myslela jsem, že to dají všem prvorodičkám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat