Mám nebo nemám nárok na porodné?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mám nebo nemám nárok na porodné
zdravim,
mám dotaz jestli mám nárok na porodné??žiju s rodiči a s přítelem nejsme oddáni a ani nebydlíme ve společné domácnosti ale uvedla jsem ho do rodného listu dítěte a teď nevim jestli mám uvádět do žádosti o porodné i jeho příjmy???prosím poraďte mi někdo ?!
moc tomu nerozumim všude píšou o příjmech ve společné domácnosti rodiny ale já s přítelem spolu nežijeme ve spol. domácnosti!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahojky, já s přítelem to máme to samé jako vy,nejsme svoji a uvedla jsem ho do rodného listu dítěte a porodné jsme nedostali. porodné by mělo být jen pro matky které jsou samy na dítě a pro prvorodičky které mají nějaké to minimum nebo tak nák ,jsem se o to taky zajímala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já se v tom taky ztrácím-s přítelem bydlíme společně v pronájmu,nejsme manželé, můj má adresu trvalého pobytu u rodičů.Já na bytě, kde už nebydlím já, ani nikdo z mojí rodiny.
Já slyšela, že pokud je otec v rodném listě-tak budou chtít vědět i jeho příjem-Dohromady nesmíte přesáhnout 16992,–Kč.Pokud přesáhnete-nemáš nárok na porodný.Což my přesahujeme ![]()
Taky jsem slyšela druhou verzi-že vůbec nezáleží na rodném listě, ale na trvalém pobytu-tudíž když má můj u rodičů, tak prý budou započítávat i jejich plat, i když tam nebydlí-takže vážně nevím.Každej mi říká něco jiného..Já už jsem smířená s tím, že to porodný nedostaneme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sabublinka píše:
ahojky, já s přítelem to máme to samé jako vy,nejsme svoji a uvedla jsem ho do rodného listu dítěte a porodné jsme nedostali. porodné by mělo být jen pro matky které jsou samy na dítě a pro prvorodičky které mají nějaké to minimum nebo tak nák ,jsem se o to taky zajímala
Já dostala takovou radu-že mojeho nemám uvést v rodném listě, že jsem matka samoživitelka(jen jako) a pak mi to dají.Jenže můj chce být u porodu a taky dítě by mělo jméno po mě.Tak mi to přijde moc okaté-mít ho u porodu a tvářit se jako samoživitelka.Nevím, jestli porod bez něho zvládnu..
Až za určitý čas bych musela pak na matriku-že tam chci jméno otce mít.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přesně tak,přítel chtěl být taky u porodu,chtěl aby měl syn jeho jmeno a kvuli pár tisícovkám jsme se na to vykašlali,byl u porodu,bez něj bych to tam nezmákla
,má jmeno po tatínkovi, a nemusíme už nic vyběhavát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sabublinka píše:
přesně tak,přítel chtěl být taky u porodu,chtěl aby měl syn jeho jmeno a kvuli pár tisícovkám jsme se na to vykašlali,byl u porodu,bez něj bych to tam nezmákla,má jmeno po tatínkovi, a nemusíme už nic vyběhavát
Já to právě řešila v rodině-jestli do toho jít nebo ne-a všichni říkali, že by do toho nešli
.Na druhou stranu všichni uznávají, že 13 000Kč na ulici nenajdeme-a zrovna boháči taky nejsme-tak nevím, co dělat.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo to je pravda že 13 tisíc na zemi nenajdeme,taky by se nám hodili,ale nějak už jsme ani neměli čas to zjištovat jak to teda je jestli daj nebo ne,přišel porod tak rychle
. a navíc mi rodina taky říkala že nemám narok,tak nevim jak to doopravdy je, to vám holky neporadim. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já budu rodit na začátku května-takže na zjišťování mám času dost.Ale moje tchýně mi říkala, že po Novém roce to bude zase všechno změněné-takže počkáme, s čím zase přijdou a pak to budeme řešit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo to je pravda od ledna to má být zas jiné,tak Vám držím palce at se vám narodí zdravé miminko a taky to porodné abyste dostali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sabublinka píše:
jo to je pravda od ledna to má být zas jiné,tak Vám držím palce at se vám narodí zdravé miminko a taky to porodné abyste dostali
I kdyby porodné nebylo, tak mimi je nejdůležitější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
werunqa píše:sabublinka píše:I kdyby porodné nebylo, tak mimi je nejdůležitější
jo to je pravda od ledna to má být zas jiné,tak Vám držím palce at se vám narodí zdravé miminko a taky to porodné abyste dostali
jo to je pravda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nárok na porodné máš pokud je tvůj příjem nižší než 2,4 násobek životního minima. což je u samoživitelky cca 11 a u páru 17 tisíc. posuzují se všechny osoby žijící ve společné domácnosti. to znamená ty i tvoji rodiče. pokud požádáš o vyjmutí ze společné domácnosti s rodiči bude se posuzovat tvůj příjem společně s příjmem otce dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
paola white píše:
nárok na porodné máš pokud je tvůj příjem nižší než 2,4 násobek životního minima. což je u samoživitelky cca 11 a u páru 17 tisíc. posuzují se všechny osoby žijící ve společné domácnosti. to znamená ty i tvoji rodiče. pokud požádáš o vyjmutí ze společné domácnosti s rodiči bude se posuzovat tvůj příjem společně s příjmem otce dítěte.
No však-to už jsem tu psala-max. můžeme mít ona dohromady 16 992?-..což přesahujeme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky to zjistuju a resim,s pritelem sice bydlime spolu v podnajmu,ja tady trvale bydliste mam,on u rodicu,cekame dvojcata tak by se poorodne hoodne moc hodilo
nechapu ten system
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
katkabanova píše:
taky to zjistuju a resim,s pritelem sice bydlime spolu v podnajmu,ja tady trvale bydliste mam,on u rodicu,cekame dvojcata tak by se poorodne hoodne moc hodilo![]()
nechapu ten system
Já taky ne-myslela jsem, že to dají všem prvorodičkám..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit