Mám neoprávněnou averzi na tchyni :/

Anonymní
31.5.13 16:40

Mám neoprávněnou averzi :/

Ahoj holky,
potřebuju se vypsat. Mám strašnou averzi na manželovu mamku. Bydlíme ve společném domě (mají spodní a my horní patro).
Prostě mě štve hrozně moc věcí. Ona je hodná, pomohla by nám kdykoliv, jenže my to nechceme i z toho důvodu, že jí pak člověk má být jako vděčný.
Strašně chce pořád dávat rady. Já si je vyslechnu a tak a stejně si to dělám po svém. Ale ona to vidí a zase mi řekne tu svoji radu.
Hrozně mě štve že se mě ptá: a on ještě pořád spí? (jako manžel odpoledne) Říkám že jo že je unavený z práce. A ona na to jak musím být sama a tak.. Jako já vůbec nejsem sama nechápu proč to říká..
Nebo další musíš si jít koupit nějaké oblečení. Jako přijde mi to jak kdyby říkala že jsem hrozně oblečená.. Že jsem pořád doma, ať někam jdu. Jako já umít zvednout zadek a jít..
Strašně mě to štve. Možná je to neoprávněně, ale fakt mě štve už každá pitomost i když to myslí dobře..
Někdo řekne odstěhovat, jenže tento,,byt" jsme si zařídili ani né před rokem, jsme zadlužení na úkor tohoto bytu a máme se odstěhovat? Já bych bydlela klidně i v jednom pokoji a kuchyni, ale to nejde, finančně bychom nevyšli.
Teďka je s malou venku. Předcházelo to, že jsem malou nakrmila a dala do pokojíčku. Mám chůvu a ona si tam hraje třeba 10 minut a pak usne. Děláme to tak už asi měsíc. Ona přišla, že tam malá neusne že si ji vezme ven. Malá nesnáší kočárek, takže jsem jí ju teda nakonec dala (přitom by spinkala za 10 minut) a teď slyším jak se jí na zahradě vzteká. Ale nepřijde. Pak ji donese a řekne že byla hodná :nevim:
Jako já ji mám ráda, neměla jsem s ní nikdy problém a takovou hroznou averzi mám asi poslední měsíc.
Prostě když ju vidím, mám sevřenej žaludek a mám pocit že mi zase něco řekne, z čehož podle ní jsem špatná matka, špatná manželka. Ona to tak prostě vždycky poddá, že to tak vyzní i když to myslí nejspíš jinak..
Musela jsem se vypsat :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45689
31.5.13 16:42

Taková empatická tchýně, chce aby sis odpočinula, abys nebyla sama, aby sis koupila něco na sebe! :D Co by jiní za to dali :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 16:43

No jo, ale mě to hrozně štve :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25153
31.5.13 16:44

Podle toho, co píšeš, je to spíš nějaká ponorka nebo tak něco. Ono to společné bydlení není nic moc. Rady bych slušně odmítla, kdyby mi radila, že si mám koupit nové oblečení, tak bych slušně řekla, že se mi to, co mám líbí… A malou, kdyby měla spát, bych ji prostě nedala ven…
To, co popisuješ se mi nedá tak hrozný, myslím, že bych podobnou ponorku měla na tu svoji, kdyby jsme spolu bydleli, prootže některé věci máme podobně, ale máme výborný vztahy, protože si prostě nenechám „radit“ a ona to bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
31.5.13 16:45

No já to moc nechápu, jak jde o dítě, tak prostě bylo po mém.. Bydlím taky v baráku s rodičema, když jsem řekla, že je pořeba aby spala, tak mi jí prostě odevzdali a šly jsme spát. Promluvila bych si s ní pořádně už teď, aby si za pár měsíců nepsala, že tchýně rozhoduje, co bude dítě jíst, co si má na ven obléknout atd.. Já vím, že to myslí dobře, malou má ráda, ale měla by jsi stanovit hranice.. Bude se vám pak daleko lépe spolužít. ;) Já to mám jednodušší v tom, že je to moje máma, tak můžu být daleko drzejší, ale princip je stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 16:47

No ono to asi vyprovokovalo to, že ona je cholerik. A malá měla rýmu, odsávali jsme jí z nosu a ona přiletěla co to sní děláme za hokusy pokusy. A to se mě dost dotklo. Bylo mi to nepříjemné a ještě na nás řvala jak na děcka :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.13 16:48

Jinak já si dělám po svém to jo, teď je to vlastně poprvé co jse jí ju dala, protože chodí tak každý druhý den..

• Citovat
  • Upravit
25153
31.5.13 16:48
@Anonymní píše:
No ono to asi vyprovokovalo to, že ona je cholerik. A malá měla rýmu, odsávali jsme jí z nosu a ona přiletěla co to sní děláme za hokusy pokusy. A to se mě dost dotklo. Bylo mi to nepříjemné a ještě na nás řvala jak na děcka :roll:

Naše to taky nemohla vidět - odsávali jsme vysavačem - tak jsem se jí zeptala, jeslti by radši viděla, jak jí píchají uši a pochopila. Pak jí jednou při hlídání dokonce odsávala nos sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
31.5.13 16:49
@Anonymní píše:
No ono to asi vyprovokovalo to, že ona je cholerik. A malá měla rýmu, odsávali jsme jí z nosu a ona přiletěla co to sní děláme za hokusy pokusy. A to se mě dost dotklo. Bylo mi to nepříjemné a ještě na nás řvala jak na děcka :roll:

Tak jí máš slušně vysvětlit, že odsávačky jsou dnes sice trochu děsivé a na lux, ale nesmírně účinné.. Je to pro dobro miminka, máma taky tvrdila, že jí tím vysaju i mozek a pak zjistila, jak je to báječný vynález ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
31.5.13 16:50

Jak já tě chápu :) ale poradit neumím. Mě drží jen nad vodou to, že manžel slíbil, že navždy tu bydlet nebudem. Mimochodem ty hodný a pomáhající rodiče jsou někdy o moc horší. Člověk je totiž nemůže poslat do oněch míst a jěště jim za nevyžádanou pomoc musí být vděčný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
31.5.13 16:51

Tak za prvé, ty se musíš naučit říkat NE! třeba na malou, když víš že ti v pokojíčku usne, tak říct „maminko, tady si sedněte, já vám uvařím kávu, a uvidíte že za chvilku usne“ je vidět že je hodná, tak proč na ni být ošklivá. Snažila bych se to vše řešit po dobrém. Co se týče toho oblečení, třeba si myslí, že by jsi měla vypadnout odreagovat se :nevim: někteří lidé si myslí, že nákupy hadrů ženě pomůžou :roll: můj muž mě posílá pořád :lol: (nesnáším nakupování hader) :roll:

Díky, díky emiminu, vím že nikdy nepřipustím aby moje děti bydleli u mě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25153
31.5.13 16:51

@Ajuše My máme výborný vztahy, ale je to jasně tím, že spolu nebydlíme… a bydlíme dost „daleko“ na to, aby museli zavolat, když chtějí přijet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25153
31.5.13 16:52

Mě prostě a zkrátka napadá ponorka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
31.5.13 16:58

@avm3 Taky jsme měli dobrý vztahy i když to k nám měli 15minut nikdy nepřijeli :-D. A teď si stěžujou když se jim 3 dny neukážem, že malou vůbec nevidí. Je to na hlavu. Co pak mám na to říct když moje máma pracuje a když jí vidí 1× týdně je to zázrak. Mám je ráda, ale kéž by jsme mohli do svého :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
31.5.13 17:01

Mě nepřipadá, že by se tchyně chovala nějak nepřiměřeně, spíš mám pocit, že je to opravdu čistě osobní averze vůči ní. Kdyby to byl třeba manžel, kdo ti řekne, že si máš jít koupit něco na sebe, tak se rozpustíš blahem a ani tě nenapadne řešit, jestli se mu náhodou nelíbí to, co nosíš. Kdyby tě tvoje máma politovala, že jsi na dítě sama, zatímco manžel spí po práci, tak to vezmeš úplně v pohodě. Jde jen o to, že ti to řekla ona.
A to s tím spaním - TY VÍŠ, že malá usne doma v pohodě, tak proč jsi na tchyni dala? Proč si jí prostě neřekla, že může malou vzít ven, až se vyspí doma? Že uspat ji v kočárku nepůjde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková