Porod v Táboře

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
132
28.5.13 08:27

Porod v Táboře

Ahoj holky. Jsem teprve na začátku těhotenství, ale už přemýšlím o vhodné porodnici, tak nějak abych věděla, co mě čeká, a byla pak v klidu. Rozhoduji se mezi Jindřichových Hradcem, Táborem a možná Českými Budějovicemi (to už je malinko víc z ruky). Bydlím v Kardašově Řečici, nejblíže to je do JH, ale i do Tábora mám dojezd cca do půl hodiny. Kamarádka pracovala v ČB a po přístupu před porodem se rozhodla rodit v Táboře a byla spokojená. Líbí se mi možnost mít dítě stále u sebe a vybavení pokojů se zdá nesrovnatelné s J. Hradcem. Máte s těmito porodnicemi nějaké zkušenosti? Samozřejmě v případě komplikací, nebo kdyby to vypadalo na předčasný porod, bych volila ČB. Moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
117
28.5.13 08:37

Tábor je super, doporučuji. Neměla jsem jedinou výtku, vycházeli mi ve všem vstříc, miminko jsem měla pořád u sebe. Všechny pokoje jsou nové, jakoby nadstandardní, s lednicí a tv, max. dvoulůžkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.13 08:50

Ja slysela od holciny co tam hodi na praxi ze prostredi super, jen personal des… Doktori, sestry, porodni asistentky…

• Citovat
  • Upravit
132
28.5.13 08:51

Murky: moc děkuji. Kdy jsi rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
28.5.13 09:23

Ahoj, taky jsem rodila v Ta a paráda. Připadala jsem si jako v lázních, prostředí moc pěkný, nadstandardní. A přístup všech super, až na jednu dětskou sestru. Psal se rok 2009.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
28.5.13 09:24

Ahoj, já rodila v lednu v Táborské porodnici. Jsem kousek od Tábora, tak jsem ani nad jinou neuvažovala. Ale i tak jsem spokojená a jinam bych nejela. Nové moderní prostředí, pokoje nové, mimčo máš celou dobu u sebe. První noc po porodu (resp. prvních pár hodin po porodu podle kdy rodíš, já rodila večer, takže šlo o noc) si nechají sestřičky mimi u sebe, pokud si chceš odpočinout. Přinesou jen na kojení a mně ani to, přinesly malou až ráno a pak už byla furt se mnou. Dokonce mi ještě skoro ve 22h splašili večeři, abych nebyla po porodu hladová. Sice jsem toho moc nesnědla, na knedlíky a omáčku jsem neměla ani pomyšlení, ale bylo to milé…Mám nízký tlak, tak se mnou sestřička v noci absolvovala sprchování, každou cestu na záchod, přinesla mi i džbánek s iontovým nápojem, aby se mi to motání hlavy srovnalo. Jinak porodní asistentky, dokroři v pohodě. Hlavně ten klenot táborské porodnice, mladý pěkný sympaťák o kterém si vypráví všechny maminky, co tam rodily :oops: Trochu jsme bojovaly s kojením, k jednomu prsu malé nešlo se přisát. Tak sestřičky třeba i 3× denně pomáhaly s kojením, strávily u nás třeba i 15minut, aby se malá pěkně přisála a baštila. Některé byly víc trpělivé a milé, některé méně, ale všechny pomohly, nesetkala jsem se s nějakým odmítnutím či blbýma řečma. Díky tomu se malá naučila sát a doma nám to po pár dnech šlo jako po másle, nyní už má přes 7kg a je plně kojená. Na oddělení je k dispozici i kuchynka s rychlovarnou konvicí a kojícím čajem, kam si dle libosti můžeš chodit uvařit. Na pokoji lednice, vanička, přebalovací pult, pokoje jedno či dvoulůžkové, televize. K dispozici jsme měly neomezené množství poporodních vložek, balík plínek pro mimi (na ty 3-4dny vystačí), balík vlhčených ubrousků, vatové tyčinky a kosmetiku na koupání mimča. Prádlo (látkové plínky, oblečení pro mimi, noční košile, povlečení, osušky pro mimi) se mohlo měnit klidně každý den, ale nebylo to třeba. Pokud by tě ještě něco zajímalo mohu info o Táboře poskytnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
28.5.13 09:29

Hanii: tyjo, děkuji moc. A berou rodičky i odjinud, než je jejich obvod? A co ta dojezdová vzdálenost, bude to do nějakých 40 minut v pohodě? Chtěla bych mít muže u sebe na 1. dobu porodní a pak až při ležení po porodu, je i tohle v Táboře možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.5.13 10:02

@Nicky-jh Prosim tě, obvody byly za totáče. proč by někoho nebrali?

Jinak já pocházím od Tábora (bydlím teď jinde a rodila jsem tudíž taky jinde), ale moje kamarádky i rodina tam rodily a samá chvála. Táborská porodnice (na rozdíl od jiných oddělení tamní nemocnice) byla vždy vyhlášená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
28.5.13 11:22
@Nicky-jh píše:
Hanii: tyjo, děkuji moc. A berou rodičky i odjinud, než je jejich obvod? A co ta dojezdová vzdálenost, bude to do nějakých 40 minut v pohodě? Chtěla bych mít muže u sebe na 1. dobu porodní a pak až při ležení po porodu, je i tohle v Táboře možné?

Jasně, když tam manžel nebude chtít být při 2.době, tak odejde a pak se zase vrátí, to je na vás. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
28.5.13 17:17

Jj, jak napsaly holky, přítomnost či nepřítomnost partnera je čistě vaše věc kdy a jak tam bude. A není důvod proč by tě nevzali, dnes je to volba rodičky, kde chce rodit. A oproti Praze máme výhodu, že se nemusíme nikde registrovat x měsíců předem :)
Myslím, že řada rodiček to má do porodnice 40minut, některé jistě i víc. Pokud nebudeš mít porod jako já, kdy první náznaky bolesti začaly v 17.15, do porodnice jsme dorazili v 18.45 a v 19.01 se malá narodila :) Být v Plané kolona nebo sněhová kalamita, tak rodím v autě :nevim: Ale za normálních okolností je ta vzdálenost zcela běžná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
29.5.13 09:46

Ahoj holky.Tak tahle diskuze mě zachránila :lol: Já mám termín za 14 dní. včera jsme byli na monitoru a budu rodit v Táboře. Už delší dobu sonduju co a jak. Takže plínky sebou vozit nemusím? já jedne balík pro jistotu koupila a mám ho nachystany sebou. A ještě někde jsem se dočetla, že davaji jen košilky pro miminka, zavinovačku. Tak jsem si říkala jestli mám brát i nějaky oblečení pro malou.Aby se chudák nevalela jen v košilce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
29.5.13 10:24

Nejsou jen v košilce, ale i v rychlozavinovačce. Můžeš si samozřejmě vzít i svoje oblečení, ale já bych to nedělala. To jsou pořád nějaké kontroly, z dětského, ortopedie atd. že pořád musíš miminko svlékat a když je jen v té košilce, tak je to nejrychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
29.5.13 16:56

Holky já musím napsat negativní názor! Měla jsem tam teď rodit a ani za nic! Možná prostředí pěkné, moderní apod., ale personál katastrofa! Možná (a asi i jo) jsem měla smůlu na špatnou doktorku, ale to, co jsem si tam vyslechla, bych nepřála nikomu! A to jsem spíš taková, že nechci dělat problémy. Nikdo se se mnou nebavil, doktorka mi napsala císaře i přesto, že jsem ho odmítla a do papírů mi napsala, že odmítám rodit spontánně!! To jsem ale zjistila až v autě. K tomu jsem poslouchala, že budu mít mentální dítě a že jí je to jedno, dřív jedno z pěti dětí matce umřelo a bylo to fuk, tak jestli si to vezmu na triko, tak klidně. Mám totiž holčičku KP, ale nižší váha, bez omotaného pupečníku, bez jakýchkoliv problémů, což sama zjistila ta doktorka a i mi řekla, že to je poroditelné! No prostě na :poblion:. Nakonec jsem pod nátlakem podepsala císaře. Tak jsem zaslechla, jak doktorka říká druhé, že toho budou mít na úterý víc, ale aspoň si to procvičí 8o. Seděla jsem pak před nemocnicí a brečela. Pak šla za svou doktorkou a ta mě poslala jinam. Sama mi naznačovala, že jednání v Táboře není takové, jaké by mělo být. V té druhé porodnici KAŽDÝ doktor pozdraví, je příjemný, ochotný, vše vysvětlí. Mluvila jsem přímo s primářem, naopak by nerad automaticky řezal, když jsme obě zdravé. Prostě podle mě je lepší se kouknout i jinam. Myslím, že když budete mít bezproblémové těhu a nevadí vám císař a různé urychlovačky, tak ok, ale jestli chcete rodit přirozeně a chcete, aby vás někdo poslouchal, tak do Tábora NE!
Jo a ještě jsem si vzpomněla na kamarádku, která tam rodila před rokem. Přijela s poslíčky, takže mohla jet domu, ale pro jistotu si jí tam nechali. A i přes její nesouhlas jí začali na noc porod vyvolávat! Před termínem. Vůbec nebyl důvod, ale oni měli volno, tak proč ne. Takže asi tak. Nevnucuju svůj názor, já tam chtěla do minulého týdne jít a byla jsem spokojená, ale tohle mi hoodně převrátilo pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
29.5.13 18:34

@vlker Asi je to opravdu o náhodě. Já teda měla pohodový rychlý porod, ale mám několik kamarádek, které rodily v Táboře v posledním řekněmě třičtvrtě roce a některé měly porody dlouhé, třeba i dva dny, někdy to skončilo i císařem, ale všechny spokojené. Je to fakt o lidech!!Kamarádka zase rodila v Č. Budějovicích. Jela tam už jednou před porodem, že měla pocit, že se jí málo hýbe mimi v bříšku, tak aby to zkontrolovali. To co tam zažila, tak arogantní nepříjemné chování…až uvažovala, kde rodit. A to má Budějice kousek…No nakonec rodila tam, byl jiný personál a byla spokojená. Takže asi tak…je to o lidech, na které narazíte a v každé porodnici se jistě najde někdo „milý“ :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
29.5.13 18:42

@Mimise Také bych oblečení nebrala, až pak na cestu domů. Tomu mimču opravdu stačí jen košilka, plínka a stejně je furt zabalené v zavinovačce. Já rodila v lednu a teplo tam bylo až moc. Nožičky jsme mimču zabalovali jen do látkové plínky, což bylo rychlé a praktické na všechny ty kontroly a vizity, jak píše Nestela. Takže teoreticky když nevemeš pro mimi nic, tak navadí a vše máš k dispozici. Jen si vezmi svojí noční košili. Mají erární, ale když náhodou se nějak ušpiní (od krve či až se ti nalejí prsa), tak fasování je vždy dopoledne, tak aby bylo do čeho se převléct než ti ji vymění. Někdy i košile došly 8o I sítové poporodní kalhotky jsem jeden kus dostala..Takže stačí mít svoje jedny na střídání a ty druhé se přemáchnou a za chvíli jsou suché… Pokud máš ještě nějaký dotaz, sem s ním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková