Porod v Táboře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35.Pavla
21.8.13 18:20

@Haniii no tak to si musela mít porod šup šup :) to se někdo tak má ale je to dobře přeju každý mamině rychlej porod, no tak uvidíme do 8 týdnů poznám sama jak to tam chodí :D

• Citovat
  • Upravit
1780
21.8.13 19:32

Porodní sál super. Rodí se na koze. a vlastně na ni ležíš celou dobu než porodíš. je to takovy lehátko hrozně pohodlný a přijemny a najednou z toho udělali kozu ani nevím jak :lol: Nooo a ten porod. Mě nejdřív otočili na bok tlačila jsme z boku pak po mě chtěli abych šla do dřepu, ale to jsem řekla že se nezvednu v těch bolestech.No a najednou řekli otočit šup nohy na kozu a mala byla do 10 minut venku. A ta sprcha je vyborna nevím co bych bez ni dělala sedla jsme si na míč a manža mi pouštěl horkou vodu na záda a bylo to vyborný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
21.8.13 19:32
@35.Pavla píše:
@Haniii no tak to si musela mít porod šup šup :) to se někdo tak má ale je to dobře přeju každý mamině rychlej porod, no tak uvidíme do 8 týdnů poznám sama jak to tam chodí :D

Kdyby tě do té doby ještě něco napadlo, tak se ptej, když budu vědět, povím. Jinak víc se dozvíš na místě, jestli tam budeš chodit na monitor. No a pak dej vědět, jak si byla spokojená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35.Pavla
21.8.13 19:35

@Mimise @Haniii holky díky, určitě napíšu až budu mít po svoje zážitky :) :) :) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
590
21.8.13 19:39
@35.Pavla píše:
@Mimise @Haniii holky díky, určitě napíšu až budu mít po svoje zážitky :) :) :) :mavam:

Pokud tě do té doby nic nenapadne a nenapíšeš, tak přeji co nejrychlejší porod a hlavně zdravé miminko! Co čekáte, víte? A kdy máš TP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
21.8.13 19:48

@Haniii Děkuji moc, čekáme chlapečka a TP mám 14.10 už čekám 3 ale dva porody byli jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
22.8.13 08:21

@Pavla35 Tak to gratuluju :) a ještě je lepší si sebou vzít víc plenek a vlhčenejch ubrousků. Naše mala nejdřív nic nic a pak jsem nestihala vyměnovat plíny. Sice je tam dostaneš, ale my už 3 neměli co tak jen pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
22.8.13 08:50

@Pavla35 A jak to, že ted Tábor? Jste se přestěhovali? No, nám plínky stačily, dokonce jsme si i pár vezli domů, ale někomu stačit nemusí, to je fakt. Já měla ale v plánu, že kdyby se blížila krize nedostatku plínek, tak by tatínek či někdo přivezl pár z domova…Jo a teda měli jme s sebou svůj Bepanthen. Tam jsme dostali vzorek sudocremu, doma ho mám také a občas na nějaký pupínek použiju, ale na čerstvého novorozence mi přijde zbytčně agresivní. Bepanthen jsem využila i na bradavky…Jinak kosmetika na koupání a namazání těa tam je. V lednu byla Weleda, jestli se to nezměnilo..A také, kdyby bolela prsa, resp. bradavky, tak se u sestřiček dá koupit ta chladivá gelová náplast. Je za pár korun a mně moc pomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
22.8.13 08:54
@Haniii píše:
@Pavla35 A jak to, že ted Tábor? Jste se přestěhovali? No, nám plínky stačily, dokonce jsme si i pár vezli domů, ale někomu stačit nemusí, to je fakt. Já měla ale v plánu, že kdyby se blížila krize nedostatku plínek, tak by tatínek či někdo přivezl pár z domova…Jo a teda měli jme s sebou svůj Bepanthen. Tam jsme dostali vzorek sudocremu, doma ho mám také a občas na nějaký pupínek použiju, ale na čerstvého novorozence mi přijde zbytčně agresivní. Bepanthen jsem využila i na bradavky…Jinak kosmetika na koupání a namazání těa tam je. V lednu byla Weleda, jestli se to nezměnilo..A také, kdyby bolela prsa, resp. bradavky, tak se u sestřiček dá koupit ta chladivá gelová náplast. Je za pár korun a mně moc pomohla…

Ted je tam bepanthen ale taky jen vzoreček takže ja vezla taky svůj. A nakonec se nam stejně nejvíc osvědčil obyč pudr od avirilu. a kosmetika na miminko u nás byla od hippu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35.Pavla
22.8.13 09:02

@Haniii @Mimise Kosmetiku jak Bepanthen tam vezmu určitě ta už se lehce vejde do tašky, jinak důvod porodu v Táboře je přestěhování, no já už se stejně vidím že něco zapomenu :mrgreen: ale tak naštěstí rodinka může donést když bude potřeba, radši už začnu balit pomalu tašku kdyby náhodou :) protože pak bych nevezla asi vůbec nic :mrgreen: ještě vlastně musím dokoupit noční košile

• Citovat
  • Upravit
35.Pavla
22.8.13 09:09

Ještě otázečka, kolik se platí když bude manžel u porodu?

• Citovat
  • Upravit
590
22.8.13 09:20

No já nevím, platilo se 500kč, ale my jak to měli rychlé a přítel byl na sále v džínách a triku, protože mu řekli, at se nepřevléká, že by to také nemusel stihnout, tak nad ním jen mávli rukou a at neplatí. Takže to s babičkou druhý den projedli a propili ty peníze co měl ode mě na to přichystané :) A známí rodili nedávno a něco říkal, že už se neplatí, ale nevím, co je na tom pravdy. To by věděla Mimise. Nebo ti to každopádně řeknou až tam budeš chodit na monitor a budete sepisovat porodopis.
Jinak košile já měla samozřejmě i své, ale dost jsem využívala těch jejich. Když se ušpinila nebo byla od mlíka, tak jsem si řekla prostě o novou a bylo to. Nejsou moc vzhledné, ale funkční ano :) Jen jeden den byl nedostatek a košile nezbyly, tak jsem vytáhla jednu svojí a tu střídala s erárníma…
Ještě jestli užíváš kojící čaj, tak ten je tam k dispozici, můžeš si chodit vařit dle libosti. Měli od Lerosu, takže to bylo ok.
Jo a ještě jsem využila balík oplatek, co jsme měla, kdyby byl dlouhý a náročný porod. Jen suché be-be či něco takového. Na doplnění energie či jako sladkou tečku po obídku či večeři mi bodly. Ale já jsem na sladké, takže tebe se to nemusí týkat… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35.Pavla
22.8.13 09:56

@Haniii Týý jo ty si musela mít super rychlej porod, pila si v těhotenství třeba maliníkový čaj nebo tak něco na urychlení porodu, jo nějakou mňamku si určitě vezmu :D jinak bych radši používala jejich košile ale někde jsem četla že tam moc nepůjčujou tak nevim co je na tom za pravdu, kojící čaj určitě budu pít :)

• Citovat
  • Upravit
1780
22.8.13 10:56

Neplatí se nic a maželovi dali takovej ten jejich zelenej obleček :lol: to mě hrozně rozesmálo vypadal jak vodník :lol: No a k jídlu, obědy byli síla. Dobré ale mě přišlo že nadýmaly. A to sladké já měla plnej šuplík sladkostí :lol: a u porodu jsem nejedla teda nic sice jsme měla hlad, ale na jidlo ani pomyšlení. akorát vodu jsme měla sebou a kapesníky. Já rodila 8 hodin, a boleti po pul minutě takže už mi tekly i slzy. Jinak košile ja měla svoje a potom i jejich erár. Na sale ti daji tu jejich. Já jsem prcek tak jsem ji měla až ke kotníkům :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
22.8.13 11:14

Pila jsem maliníkový čaj pár týdnů před porodem a jedla lněný semínko (rozdrcené namočené přes noc, vodu vypít a semínko jsem jedla v jogurtu), to mi teda moc nejelo, ale dala jsem ho. Jestli něco z toho mělo vliv nevím, ale porod fakt síla. Ještě že bydlíme 10km od Tábora, jinak rodím v autě 8o
Košile dávala paní co vozila prádlo úplně v pohodě. Ještě právě říkala, že musí měnit s jinýma odděleníma, aby měla dostatek těch rozepínacích, což je pro kojící matky potřeba. Jen nevím, zda chodí o víkendu, kdybys tam byla o víkendu. Já rodila v úterý a v sobotu nás pouštěli a to myslím nechodila, ale třeba jen v jiný čas a my ji nezastihli..nevím

@Mimise Tak ty sis to teda užila se vším všudy, chudinko :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková