Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Porodní sál super. Rodí se na koze. a vlastně na ni ležíš celou dobu než porodíš. je to takovy lehátko hrozně pohodlný a přijemny a najednou z toho udělali kozu ani nevím jak
Nooo a ten porod. Mě nejdřív otočili na bok tlačila jsme z boku pak po mě chtěli abych šla do dřepu, ale to jsem řekla že se nezvednu v těch bolestech.No a najednou řekli otočit šup nohy na kozu a mala byla do 10 minut venku. A ta sprcha je vyborna nevím co bych bez ni dělala sedla jsme si na míč a manža mi pouštěl horkou vodu na záda a bylo to vyborný
@35.Pavla píše:
@Haniii no tak to si musela mít porod šup šupto se někdo tak má ale je to dobře přeju každý mamině rychlej porod, no tak uvidíme do 8 týdnů poznám sama jak to tam chodí
Kdyby tě do té doby ještě něco napadlo, tak se ptej, když budu vědět, povím. Jinak víc se dozvíš na místě, jestli tam budeš chodit na monitor. No a pak dej vědět, jak si byla spokojená…
@35.Pavla píše:
@Mimise @Haniii holky díky, určitě napíšu až budu mít po svoje zážitky![]()
![]()
![]()
Pokud tě do té doby nic nenapadne a nenapíšeš, tak přeji co nejrychlejší porod a hlavně zdravé miminko! Co čekáte, víte? A kdy máš TP?
@Haniii Děkuji moc, čekáme chlapečka a TP mám 14.10 už čekám 3 ale dva porody byli jinde
@Pavla35 Tak to gratuluju
a ještě je lepší si sebou vzít víc plenek a vlhčenejch ubrousků. Naše mala nejdřív nic nic a pak jsem nestihala vyměnovat plíny. Sice je tam dostaneš, ale my už 3 neměli co tak jen pro jistotu.
@Pavla35 A jak to, že ted Tábor? Jste se přestěhovali? No, nám plínky stačily, dokonce jsme si i pár vezli domů, ale někomu stačit nemusí, to je fakt. Já měla ale v plánu, že kdyby se blížila krize nedostatku plínek, tak by tatínek či někdo přivezl pár z domova…Jo a teda měli jme s sebou svůj Bepanthen. Tam jsme dostali vzorek sudocremu, doma ho mám také a občas na nějaký pupínek použiju, ale na čerstvého novorozence mi přijde zbytčně agresivní. Bepanthen jsem využila i na bradavky…Jinak kosmetika na koupání a namazání těa tam je. V lednu byla Weleda, jestli se to nezměnilo..A také, kdyby bolela prsa, resp. bradavky, tak se u sestřiček dá koupit ta chladivá gelová náplast. Je za pár korun a mně moc pomohla…
@Haniii píše:
@Pavla35 A jak to, že ted Tábor? Jste se přestěhovali? No, nám plínky stačily, dokonce jsme si i pár vezli domů, ale někomu stačit nemusí, to je fakt. Já měla ale v plánu, že kdyby se blížila krize nedostatku plínek, tak by tatínek či někdo přivezl pár z domova…Jo a teda měli jme s sebou svůj Bepanthen. Tam jsme dostali vzorek sudocremu, doma ho mám také a občas na nějaký pupínek použiju, ale na čerstvého novorozence mi přijde zbytčně agresivní. Bepanthen jsem využila i na bradavky…Jinak kosmetika na koupání a namazání těa tam je. V lednu byla Weleda, jestli se to nezměnilo..A také, kdyby bolela prsa, resp. bradavky, tak se u sestřiček dá koupit ta chladivá gelová náplast. Je za pár korun a mně moc pomohla…
Ted je tam bepanthen ale taky jen vzoreček takže ja vezla taky svůj. A nakonec se nam stejně nejvíc osvědčil obyč pudr od avirilu. a kosmetika na miminko u nás byla od hippu.
@Haniii @Mimise Kosmetiku jak Bepanthen tam vezmu určitě ta už se lehce vejde do tašky, jinak důvod porodu v Táboře je přestěhování, no já už se stejně vidím že něco zapomenu
ale tak naštěstí rodinka může donést když bude potřeba, radši už začnu balit pomalu tašku kdyby náhodou
protože pak bych nevezla asi vůbec nic
ještě vlastně musím dokoupit noční košile
No já nevím, platilo se 500kč, ale my jak to měli rychlé a přítel byl na sále v džínách a triku, protože mu řekli, at se nepřevléká, že by to také nemusel stihnout, tak nad ním jen mávli rukou a at neplatí. Takže to s babičkou druhý den projedli a propili ty peníze co měl ode mě na to přichystané
A známí rodili nedávno a něco říkal, že už se neplatí, ale nevím, co je na tom pravdy. To by věděla Mimise. Nebo ti to každopádně řeknou až tam budeš chodit na monitor a budete sepisovat porodopis.
Jinak košile já měla samozřejmě i své, ale dost jsem využívala těch jejich. Když se ušpinila nebo byla od mlíka, tak jsem si řekla prostě o novou a bylo to. Nejsou moc vzhledné, ale funkční ano
Jen jeden den byl nedostatek a košile nezbyly, tak jsem vytáhla jednu svojí a tu střídala s erárníma…
Ještě jestli užíváš kojící čaj, tak ten je tam k dispozici, můžeš si chodit vařit dle libosti. Měli od Lerosu, takže to bylo ok.
Jo a ještě jsem využila balík oplatek, co jsme měla, kdyby byl dlouhý a náročný porod. Jen suché be-be či něco takového. Na doplnění energie či jako sladkou tečku po obídku či večeři mi bodly. Ale já jsem na sladké, takže tebe se to nemusí týkat… ![]()
@Haniii Týý jo ty si musela mít super rychlej porod, pila si v těhotenství třeba maliníkový čaj nebo tak něco na urychlení porodu, jo nějakou mňamku si určitě vezmu
jinak bych radši používala jejich košile ale někde jsem četla že tam moc nepůjčujou tak nevim co je na tom za pravdu, kojící čaj určitě budu pít ![]()
Neplatí se nic a maželovi dali takovej ten jejich zelenej obleček
to mě hrozně rozesmálo vypadal jak vodník
No a k jídlu, obědy byli síla. Dobré ale mě přišlo že nadýmaly. A to sladké já měla plnej šuplík sladkostí
a u porodu jsem nejedla teda nic sice jsme měla hlad, ale na jidlo ani pomyšlení. akorát vodu jsme měla sebou a kapesníky. Já rodila 8 hodin, a boleti po pul minutě takže už mi tekly i slzy. Jinak košile ja měla svoje a potom i jejich erár. Na sale ti daji tu jejich. Já jsem prcek tak jsem ji měla až ke kotníkům ![]()
Pila jsem maliníkový čaj pár týdnů před porodem a jedla lněný semínko (rozdrcené namočené přes noc, vodu vypít a semínko jsem jedla v jogurtu), to mi teda moc nejelo, ale dala jsem ho. Jestli něco z toho mělo vliv nevím, ale porod fakt síla. Ještě že bydlíme 10km od Tábora, jinak rodím v autě ![]()
Košile dávala paní co vozila prádlo úplně v pohodě. Ještě právě říkala, že musí měnit s jinýma odděleníma, aby měla dostatek těch rozepínacích, což je pro kojící matky potřeba. Jen nevím, zda chodí o víkendu, kdybys tam byla o víkendu. Já rodila v úterý a v sobotu nás pouštěli a to myslím nechodila, ale třeba jen v jiný čas a my ji nezastihli..nevím
@Mimise Tak ty sis to teda užila se vším všudy, chudinko ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
@Haniii no tak to si musela mít porod šup šup
to se někdo tak má ale je to dobře přeju každý mamině rychlej porod, no tak uvidíme do 8 týdnů poznám sama jak to tam chodí