Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@35.Pavla píše:
Ahoj holky, ještě otázečka museli jste mít v průkazce i razítko z EKG do porodnice, v některých porodnicích ho prý chtěji. Díky
Mně ani nikdo EKG v těhotenství nedělal, takže jsem neměla. Měla jsem razítko jen od zubaře a od své praktické doktorky, ale ani nevím, zda to nějak kontrolovali a zda by byl problém kdyby to nebylo. Myslím, že pokud budeš rodit, tak i kdyby razítko nebylo, tak tě přece nepošlou pryč…Každopádně EKG jistě nutné není…
@verca.d No prosímtě takhle brzo už se čípek zkracuje? Mně se to hodně pohnulo někdy uprostřed listopadu, kdy se mi naráz hodně zvedlo CS. Tak mě doktorka vyzvala, abych trochu zpomalila a nepřeháněla ten vánoční úklid
, abychom nerodili předčasně. Kdyby to šlo tou rychlostí dál, aby by to hrozilo. No já jsem se malilinko zpomalila, ale rozhodně jsem neležela či tak něco no a vidíš, jak to dopadlo - 9 dní po termínu ![]()
Ahojda a je tu nějaká mamina, která bude rodit koncem listopadu v Táboře?
že bych tam nebyla sama, mám termín 28.11
Nooo tak ten mladý krásny doktor byl super
ja ho tam zrovna chytla a byl ze všech nejlepší. Jako jedinej doktor se na mě přišel podívat i večer jestli je mi dobře a nic nepotřebuji. Takže jeho přístup opravdu super. a u porodu já cucala cukr.ale jelikož jsem dychala špatně tak to šlo hned ven všechno
Ale jina moc fajn. Přeju vám ať porod zvládnete v pořádku a ať máte zdrava miminka.Jooo a pani sanitarka je taky moc hodná nezdá se, ale je prima. vždycky si za nama přišla povídat ![]()
@Mimise Pan doktor je ozdobou táborské porodnice
Mě nerodil, ale měla jsem ho každý den na vizitě a jen ho člověk viděl ve dveřích a slyšel promluvit, tak srdce zaplesalo
Strašně milý a já už si ho zamilovala na monitoru. Malá mi při monitoru vždy spala a můj graf byl ukázková dálnice…doktorům a PA se to samozřejmě moc nelíbilo, tak dělali vše možné, aby ji probrali. A jednou šel kolem tenhle sympaták, kouknul na mou dálnici a ze srandy mi jakoby začaroval břicho, zakroužil nad břichem rukama, řekl „abraka dabra a ted už to bude lepší“ a odešel. Neříkám, že něco dokázal, spíš pomohla změna polohy z lehu do sedu v křesle, ale malá se probudila a začala v břiše řádit a graf se pěkně rozběhl…Za několik minut šel zpátky a když zahlédl ty kopce na monitoru tak jsme se oba moc zasmáli. Je to jen hloupá historka, ale strašně milá a pro maminu, která má splašené hormony je to moc příjemné ![]()
Jé, tak to už se na toho sympaťáka moc těším ![]()
Já měla u prvního porodu stážistu z Afgánistánu, který uměl česky akorát „tačte, tačte vííííc“ tak to bude příjemná změna
A sympatický tedy nebyl ani za mák ![]()
@verca.d tačte
já bych mu asi řekla ať raději drži pusu
![]()
@Haniii joooo to mi povidej mě popřál sladké sny malou pohladil a ja si ho hned zamilovala. a jmenuje se Štěpán. všechny sestry mu říkali Štěpánku a obletovali ho ![]()
@35.Pavla píše:
Ještě jestli budeme mít tolik štěstí a na Štěpánka narazíme![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Přeji vám všem budoucím rodičkám, aby jste na něj aspon jednou narazily. Bud alespon ho vidět při monitoru, jestli budete chodit před porodem, při porodu nebo jako já při poporodní péči. Je mladý, relativně novy a navíc není místní, takže si myslím, že má často službu, chudák
My jsme totiž se spoluležící maminkou z něj vytáhly, že není Táborák a bydlí někde jakoby na ubytovně (asi nemocnice poskytuje nějaké pokoje) a prý na lékařském pokoji je lépe než na té ubytovně. Tudíž se v nemocnici vyskytuje často ![]()
@Mimise Juuu,jsem naměko jen si to představím..hned bych se za ním do porodnice vrátila, aby mi mohl popřát sladké sny ![]()
@Haniii náš místní pokládek se jmenuje Štěpán Hájek a je opravdu milionovej, s ženskýma to umí na 1 s hvězdičkou, kromě toho to své milé jednání myslí upřímně, není to taková ta strojená a nucena vřelost třeba jako ve spořitelně
, prostě poklad. Neustále dobře naladěný, snad mu to vydrží, primář je totiž úplný opak, o empatii nikdy neslyšel a jeho chování je většinou dost hrubé a neurvalé…
@plysatko Teda holky, tuhle naší diskuzi by si měl přečíst někdo z porodnice, aby viděli, jaký tam mají poklad a jak jeden doktůrek může pozvednout celou porodnici a zanechat v maminkách hlubokou stopu. A určitě jsme udělaly radost i holkám, budoucím rodičkám, že se budou těšit a doufat, že se tam s ním také potkají ![]()
Ted koukám, že ty si teprve těhule, jak o Štěpánkovi víš? Že by si byla ze zdravotnictví?
Zmínku o jiném miminku v metříku nemáš…
@Haniii No to mi povídej já málem brečela jak se mnou ty hormony mávaly
Byl opravdu hrozně fajn. A jak jsme měla strach z konečne prohlídky před propuštěním tak byl Štěpánek tak opatrnej a ještě se pořád omlouval, že ví že je to protivný, ale že musí. Opravdu přeju budoucím rodičkám ať ho potkájí. žážitek na celej život
![]()
Ahoj holky, tak tyhle vaše diskuze se opravdu dobře čtou, jsem teda vážně zvědavá na koho tam narazím jáááá, myslim si že si na vás hned vzpomenu až tam budu ![]()
@35.Pavla píše:
Ahoj holky, tak tyhle vaše diskuze se opravdu dobře čtou, jsem teda vážně zvědavá na koho tam narazím jáááá, myslim si že si na vás hned vzpomenu až tam budu
Já myslím, že i když narazíš na nějakou třeba doktorku, tak to bude také v pohodě. Neslyšela jsem na ně od nikoho žádné negativní hodnocení a ani já ho ze svého porodu nemám. No a Štěpánek je prostě takový bonus
Jediné, co jsem slyšela a i to tu holky psaly, tak je primář, ten asi umí být nepříjemný, což je teda smutné jako „hlava“ porodnice, ale to by byla náhoda z tolika doktorů trefit právě na něj…Já ho fakt za ten měsíc, co jsem tam jezdila ani nezahlédla..
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.