Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Haniii …já už mám dvě holky, ale měla jsem v tomhle těhu nějaké komplikace a na příjmu jsem chytla právě Štěpánka a bylo to moc fajn, uklidnil mě, že je mimi v pořádku, brečela jsem jak želva, měla jsem předtím zamlklé těhu, takže o to víc jsem začátek tohohle těhu prožívala. On je opravdu skvělej, pozdě večer se přišel ještě podívat osobně, zda něco nepotřebuji a jen tak popovídat, no jo, být mladší, tak se zamiluju
![]()
…jinak mám několik osobních zkušeností přímo s přimařem a i když to bude odborník, po lidské stránce je totální troska, o empatii k pacientovi nikdy neslyšel, a dle mého je tato důležitou součástí skvělého doktora hned za profesními zkušenostmi! Prostě je to typickej chlap s syndromem Napoleona (co nemá do výšky, to si kompenzuje příšerným přístupem k ženám). Chtěla bych vidět jak by se cítil při problémech s prostatou u uroložky, která by s ním jednala jako s další jalovicí v řadě…, uffff. ![]()
@plysatko on se většinou někdo najde kdo to dokáže všechno trochu znepříjemnit ale naštěstí je to jen jeden člověk, pokuď se ostatní chovaji z personálu pěkně tak to je paráda a musíme každá doufat že na primáře narazíme co nejméně já bych byla ráda kdybych ho tam nepotkala vůbec
![]()
@plysatko píše: …jinak mám několik osobních zkušeností přímo s přimařem a i když to bude odborník, po lidské stránce je totální troska, o empatii k pacientovi nikdy neslyšel, a dle mého je tato důležitou součástí skvělého doktora hned za profesními zkušenostmi! Prostě je to typickej chlap s syndromem Napoleona (co nemá do výšky, to si kompenzuje příšerným přístupem k ženám). Chtěla bych vidět jak by se cítil při problémech s prostatou u uroložky, která by s ním jednala jako s další jalovicí v řadě…, uffff.
Jak já vždycky vzpomínám na „Boží mlýny“ a říkám si ono tě to „polobožství“ jednou dožene až to budeš nejmíň čekat! A vybereš si to i s úroky!
Asi každá už jsem měly tuhle zkušenost s „napoleonskými zakomplexovanými pidimuži“ ale SNAD už to budou do budooucna jen vyjímky a roste další profesionální, empatická generace ŠTĚPÁNKŮ
![]()
@verca.d „empatická generace Štěpánků“…to je krásné ![]()
Já zrovna v úterý vezla otce do Tábora večer na pohotovost (naštěstí už je doma, nebylo to nic hrozného) a parkovala jsem uvnitř areálu, právě pod oknama porodnice. V některých byla tma, někde tlumené světlo, někde se svítilo…tak jsem našla okna, kde jsme s Aničkou trávily první dny společného života a chytla mě taková nostalgie…Je možné že i 8 měsíců po porodu a už jen částečném kojení mám hormony rozházené? Nebo že by se ze mě mateřstvím stala ještě větší cíťa? ![]()
@Haniii - Haničko prosím Tě mám ještě dotaz ohledně zapisovánní váhy miminek v Táboře?… vážila jsi Aničku sama a pak zapisovala do tabulky nebo to dělala sestřička? a měli jste váhu na pokoji digitální nebo takovou tu klasickou s rafičkou. Díky za zodpovězení
![]()
@verca.d vážili je každe ráno sestřičky buď si je vzali a nebo jsme tam šla i s malou.Ale váha je na pujčení na pokoj.
Holky, ještě dotaz je tam nějaké připojení na internet v porodnici?
@verca.d Tak já to měla trochu jinak, ale nevím, zda se to změnilo..Malou samozřejmě vážila dětská doktorka při vizitě a ráno sestřičky. Jinak na pokoji jsme měli normálně po celou dobu pobytu dětskou váhu, digitální. My ale byly kus ženské a ač nám jednou řekli, že máme zkusit vážit před a po kojení, tak nám to s druhou maminou na pokoji nějak nešlo, tak jsme se na to vyprdly..ale váhu jsme měly normálně na pokoji k dispozici. Mimise má ale čerstvější zkušenost, tak nevím…
@Pavla35 Hele tak to nevím, po tom sem se nějak nepídila..Třeba holky budou vědět. Ani nevím, zda jsem zkoušela, zda nějaká wi-fi je nebo ne. Každopádně jsem na internetu nebyla, ale už nevím z jakého důvodu ![]()
@Pavla35 …wifi tam jen ale z pravěku, musíš si na recepci za poplatek půjčit stick do PC, platí se vratná záloha 500,– Kč a za každý den připojení se platí 40,– Kč, k tomu hodně záleží, kolik lidí to má půjčené, od toho se odvíjí pak i rychlost, většinou jak šnek ![]()
@plysatko tak to bude asi lepší když si ho nechám zapojit do telefonu. Díky moc
Termín mám za 30 dní, tak doufám že tak za 15 dní už bych tam mohla být
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.