Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Sotlin Ahoj,no to je krásný termín porodu
Já měla termín 28.12. a malou jsem teda přemlouvala, aby tam ještě vydržela, nechtěla jsem mít mimi o svátcích. Ani ne tak kvůli porodu, ale aby malá mohla dostávat dárky 2× a neměla to v jeden den či někdy o svátcích..Každopádně pokud budeš rodit o svátcích, neboj, vše bude jako každý jiný den a bude to v porodnici fajn!!!
Já bych taky byla ráda kdyby malej vydržel o něco dele, nebo kdyby se mu chtělo dřív..:D nechce se mi o svacích ležet v nemocnici ale tak hlavně aby bylo vše v pořádku. ![]()
Ahoj. Můžu se zeptat jak je to s návštěvami? Na webu majì od 14 do 16.Lze i později? Není s tím problém…
@janulahru píše:
Ahoj. Můžu se zeptat jak je to s návštěvami? Na webu majì od 14 do 16.Lze i později? Není s tím problém…
Není. Oficiálně jsou tyto návštěvní hodiny, ale chápou že to je v tak vyjímečné události nedostatečné. Vyloženě nevhodné jsou pro ně jen návštěvy od osmi večer do sedmi do rána a pak v době vizit, takže dopoledne.
@nestela píše:
Není. Oficiálně jsou tyto návštěvní hodiny, ale chápou že to je v tak vyjímečné události nedostatečné. Vyloženě nevhodné jsou pro ně jen návštěvy od osmi večer do sedmi do rána a pak v době vizit, takže dopoledne.
Díky. A ještě ohledně „hekárny“-někdo psal, že nemají samostatnou místnost a jsi normálně na pokoji..To tak je?
Tak to nevím, protože když jsem rodila já, tak jsem byla zrovna sama, nebyl fofr, takže jsem byla rovnou na sále, celou dobu. Jak by to bylo, kdyby byl nával a porodů bylo v běhu povícero, to nevím. ![]()
@janulahru píše:
Díky. A ještě ohledně „hekárny“-někdo psal, že nemají samostatnou místnost a jsi normálně na pokoji..To tak je?
Je to jak píše Nestela. Návštěvy krom vizit a nočních hodin jsou neomezené. Já měla dokonce návštěvu hned první den po porodu dopoledne v době, kdy nás přišly sestřičky učit koupat miminka a ani při tom nemusela odejít, naopak jí řekly, at zůstane. Takže jsou v tomhle benevolentní..
Pokud neběží víc jak tři porody najednou, tak opravdu trávíš celý čas na porodním sále, kde je vše - sprcha, míče, vířivka, pohovka a tak…Pokud by bylo víc porodů zároven, tak samostatná místnost tam asi fakt není a byla by si na pokoji, dokud by se neuvolnil sál. Ale to by byla hodně shoda náhod, že by běželo víc jak tři porody zároven… ![]()
@Haniii píše:
Je to jak píše Nestela. Návštěvy krom vizit a nočních hodin jsou neomezené. Já měla dokonce návštěvu hned první den po porodu dopoledne v době, kdy nás přišly sestřičky učit koupat miminka a ani při tom nemusela odejít, naopak jí řekly, at zůstane. Takže jsou v tomhle benevolentní..
Pokud neběží víc jak tři porody najednou, tak opravdu trávíš celý čas na porodním sále, kde je vše - sprcha, míče, vířivka, pohovka a tak…Pokud by bylo víc porodů zároven, tak samostatná místnost tam asi fakt není a byla by si na pokoji, dokud by se neuvolnil sál. Ale to by byla hodně shoda náhod, že by běželo víc jak tři porody zároven…
Díky za info. A ještě mě zajímá, pokud bych nekojila, jako jsem měla bohužel s první dcerou, zda dávají na výběr jaké UM zvolit? Poprvé jsem rodila v Benešově a dávali pouze Bebu…
@janulahru píše:…tady se snaží v tomto případě krmit mateřským mlékem, na domů ti pak něco doporučí, ale je to na tobě, pro kterou značku se rozhodneš.
Díky za info. A ještě mě zajímá, pokud bych nekojila, jako jsem měla bohužel s první dcerou, zda dávají na výběr jaké UM zvolit? Poprvé jsem rodila v Benešově a dávali pouze Bebu…
Všem dIky za info. Nenapadá vás ještě nějaká důležitá rada?
@janulahru píše:
Všem dIky za info. Nenapadá vás ještě nějaká důležitá rada?
Leda tak vyhnout se primari ![]()
@plysatko píše:
Leda tak vyhnout se primari
Pokud si Janula přečetla celou naší diskuzi, tak už si o doktorech udělala obrázek a těší se na našeho sladkého miláčka všech rodiček
a doufá, že primáře nepotká..
Jinak mě nic speciálního nenapadá..Měla jsem sbaleno tak nějak standartně a nic mi nechybělo.
@Haniii píše:
Ahoj, já rodila v lednu v Táborské porodnici. Jsem kousek od Tábora, tak jsem ani nad jinou neuvažovala. Ale i tak jsem spokojená a jinam bych nejela. Nové moderní prostředí, pokoje nové, mimčo máš celou dobu u sebe. První noc po porodu (resp. prvních pár hodin po porodu podle kdy rodíš, já rodila večer, takže šlo o noc) si nechají sestřičky mimi u sebe, pokud si chceš odpočinout. Přinesou jen na kojení a mně ani to, přinesly malou až ráno a pak už byla furt se mnou. Dokonce mi ještě skoro ve 22h splašili večeři, abych nebyla po porodu hladová. Sice jsem toho moc nesnědla, na knedlíky a omáčku jsem neměla ani pomyšlení, ale bylo to milé…Mám nízký tlak, tak se mnou sestřička v noci absolvovala sprchování, každou cestu na záchod, přinesla mi i džbánek s iontovým nápojem, aby se mi to motání hlavy srovnalo. Jinak porodní asistentky, dokroři v pohodě. Hlavně ten klenot táborské porodnice, mladý pěkný sympaťák o kterém si vypráví všechny maminky, co tam rodilyTrochu jsme bojovaly s kojením, k jednomu prsu malé nešlo se přisát. Tak sestřičky třeba i 3× denně pomáhaly s kojením, strávily u nás třeba i 15minut, aby se malá pěkně přisála a baštila. Některé byly víc trpělivé a milé, některé méně, ale všechny pomohly, nesetkala jsem se s nějakým odmítnutím či blbýma řečma. Díky tomu se malá naučila sát a doma nám to po pár dnech šlo jako po másle, nyní už má přes 7kg a je plně kojená. Na oddělení je k dispozici i kuchynka s rychlovarnou konvicí a kojícím čajem, kam si dle libosti můžeš chodit uvařit. Na pokoji lednice, vanička, přebalovací pult, pokoje jedno či dvoulůžkové, televize. K dispozici jsme měly neomezené množství poporodních vložek, balík plínek pro mimi (na ty 3-4dny vystačí), balík vlhčených ubrousků, vatové tyčinky a kosmetiku na koupání mimča. Prádlo (látkové plínky, oblečení pro mimi, noční košile, povlečení, osušky pro mimi) se mohlo měnit klidně každý den, ale nebylo to třeba. Pokud by tě ještě něco zajímalo mohu info o Táboře poskytnou…
taky jsem rodila letos v Táboře a supr, přiště tam půjdu zas. malou jsem porodila v 9 večer a o půlnoci na krmení a pak jí zas odnesli, taky jsem dostala večeři ale moc jsem to nejedla. pokoje doktoři supr, jo a s tím porodníkem nebyl to náhodou Mudr Hájek?
@dakar13 …tam jinej, mladej a a navíc upřímně sympatickej není
než Štěpánek ![]()
@plysatko píše:
@dakar13 …tam jinej, mladej a a navíc upřímně sympatickej nenínež Štěpánek
stepanek? me rodil hajek, teda alespon myslim
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.