Mám poslechnout doktorku? - jak to dopadlo

847
31.1.07 14:23

Mám poslechnout doktorku? - jak to dopadlo

Mynulý týden jsem zde měla dotaz jestli mám poslechnout doktorku, která dceři diagnostikovala zánět průdušek a dal jí antibiotika. Dcera neměla teplotu ani moc nekašlala, a tak jsem se rozhodla jí ta antibiotika nedat (měla je již v prosinci) a čekat jak to dopadne (musím podotknout, že 100% holek mi tady, tak trochu vynadalo a nesouhlasilo s mým rozhodnutím). POctivě jedla Spiropent a kapky na kašel a rýmu, občas ještě zakašle, ale dnes s ní byla babička u doktorky (jiné) a ta jí sdělila, že jsou průdušky v pořádku.
Vzhledem k tomu, že dcera neměla teplotu (teplota = zánět = antibiotika), tak jsem jí ta antibiotika nedala a zdá se, že to dobře dopadlo. Své doktorce zcela důvěřuji a věřím, že tam ten nález byl, ale asi ne bakteriálního původu. Mladší dceři jsem antibiotika dala, a udělala jsem dobře. U dcery mě vedla intuice, která jí jednou již zachránila život, navzdory postupu lékařů, kterí jí tenkrát antibiotika naopak na:,–(it nechtěli… :x

Všem děkuji za rady a názory a jen jsem vám chtěla dát vědět, že jsem nic nezanedbala a do budoucna riskovat nehodlám, jen se občas řídím intuicí…

Přeji všem moc zdravé děti Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4610
31.1.07 15:06

Bubino někdy při zánětu průdušek nemusí být teploty.Malej dva dny před štědrým dnem začal pískat při dýchání, jinak nic víc, šli jsme na pohotovost, měl opravdu silnej zánět průdušek dostal taky spiropent a antibiotika až druhý den když se mu to zhoršilo, nevím ale já bych si nikdy se zdravím svého dítěte nezahrávala. Nebejt antibiotik malej by skončil v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
31.1.07 15:19

Jana79 - to máš složitý, mě zas přijde jako zahrávání si se zdravím dítěte cpát do něj antibiotika každý měsíc, když to není nutné. Někdy opravdu není zbytí, pak se tomu určitě žádná rozumná mamina nebrání, ale je asi dobře, když se to nepřehání. Doktoři mají svoje zaběhané postupy, někdy se spíš tak trochu jistí, aby něco nezanedbali. Každá matka chce pro svoje dítě to nejlepší a já nepochybuju, že Bubina to udělala podle svého nejlepšího svědomí, a jak je vidět, intuice ji nezklamala a svojí dceři jedině prospěla.
Tak se tu neosočujme, každá si „to nejlepší“ pro své děti třeba představujeme trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
31.1.07 15:23

To „neosočujme“ jsem myslela spíš na ty reakce v té minulé diskuzi, ne na janu79.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
31.1.07 15:23

Bubi jestli si vzpomínáš, tak jsem k těm antibiotikám byla dost odměřená. Jsem ráda že to dobře dopadlo a super, perfekt že bez antibiotik. Protože si myslím že se opravdu mnohdy nasazují zbytečně a širokospektré. Já dost lituji toho, že jsem tenkrát doktorku poslechla. Určitě byla chyba diagnozy. Podruhe mu je chtěla dát, žádné vyšetření nedělala tak jsem trvala na crp. Pak byla hrozně překvapená, že je -.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí