Mám nárok na dávku ze sociálky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
mám nárok na nějakou dávku ze sociálky?
Ahoj holky, chtěla bych se jenom zeptat, zda mám nárok na něco málo od sociálky, ted pobírám podporu z jiného státu EU, ale mám ji převedenou sem do čr a hlásím se tady na úřadu práce, podpora mi končí koncem listopadu, jsem těhu ve 13 tt, paní na úřadě práce mi řekla že jakmile mi vyprší podpora ze zahraničí, automaticky se zaregistruju znova u nich. Mám nárok na něco od sociálky? s přítelem žijeme u jeho rodičů v rodinném domě a už máme 3 letou dcerku spolu. Přítel je také na úřadě práce. Budu ráda za každé info.. ![]()
Příspěvek upraven 07.10.13 v 10:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Veronika28784
pokud žijete u jeho rodičů, tak budete mít nárok max na podporu - pokud ji vyčerpáte, tak na životní minimum. Protože žijete u rodičů, do všeho ostatního se budou počítat i jejich příjmy, předpokládám, že na nic víc nedosáhnete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemáte u rodičů samostatný byt(vlastní měřáky na energie atd.), tak asi nemáte nárok na nic a vyživovat by vás, dle pravidel v našem státě, měli rodiče.
Nárok by vznik, pokud by vaši rodiče měli velmi nízké příjmy na úrovni minimálních platů.
Příspěvek upraven 07.10.13 v 10:54
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právo? Proč muž nejde do práce?
Nasekáte si děti a sedíte oba na podpoře? ![]()
- Citovat
- Upravit
Máte právo nevypovídat, cokoliv řeknete, může být u soudu použito proti Vám
. Vtip.
Nárok máte na životní minimum - hmotná nouze.
- Citovat
- Upravit
Timinka-pracovali jsme v zahraničí 10 let nepřetržitě-oba drahá přítelkyně, už když dcerce byly 3 měsíce jsem šla pracovat a nechala ji v jeslích, což se o některých říct nedá, já tady prosila o radu ne o to aby nás někdo soudil (navíc o tom druhém víš kulový) k tomu jsou tady ty diskuzní témata ne aby se někdo zeptal na něco ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@catherine100 píše:
Zas si musím sedět na rukou, ale svrbí mě
Taky tak taky tak… Proc ja trubka makam jak sroub az do porodu a po něm zas? Sak bych mohla mit právo Nejakou dávku ne???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronika28784 píše:
Timinka-pracovali jsme v zahraničí 10 let nepřetržitě-oba drahá přítelkyně, už když dcerce byly 3 měsíce jsem šla pracovat a nechala ji v jeslích, což se o některých říct nedá, já tady prosila o radu ne o to aby nás někdo soudil (navíc o tom druhém víš kulový) k tomu jsou tady ty diskuzní témata ne aby se někdo zeptal na něco ne?
promin ale 10 let neni žádná doba, ja makam od patnácti a nenapadlo by me pořizovat si druhé ditko, pokud bychom byli oba bez prace…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lllucie No protože jsi trubka. Tvoje věc, tvůj život a tvůj boj. ![]()
@Veronika28784 Víš co? Je nutné tu vše dopodrobna napsat. Začni prosím tvým narozením, podmínkami v dětství, vzděláním atd.
Poté se rozepiš o tom, jak moc jsi se snažila najít práci a vydělávat.
Ty jesle vypíchni tučně, to se tu nosí, to je nejlepší, pořídit si dítě, frknout ho do jeslí a bít se tu v prsa, jaká jsem supermatka a úžasný daňový poplatník, ze kterého má stát radost.
A reálně - dojdi si na sociálku, kde ti poradí, na co máš nárok.
Já nejsem příznivce pobírání dávek a nevím, jaká je situace zakladatelky, ale dokážu pochopit, že se vrátili po letech a zatím se rozkoukávají a práci hledají, přítel třeba. Proč nevyužít sociální síť, kterou stát nabízí? Však to není nic protizákonného ani amorálního - jo, kdyby se ptala, zda uvést či neuvést otce do rodného listu, nebo ty praktiky s trvalým pobytem bůhví kde, aby bylo na dávky, to je jiná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Timinka píše:
Právo? Proč muž nejde do práce?Nasekáte si děti a sedíte oba na podpoře?
uz podla nadpisu som cakala ze ta tu uvidim
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronika28784 píše:
tak ti bych se moc nechlubila
pracovat 10 let v zahranici ve dvou lidech a nemit usetreno na vlastni bydleni nebo na to, abych dite ve 3m nemusela dat do jesli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit