Elterngeld

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
91
5.10.13 18:02

Elterngeld

Ahojte potrebovala bych poradit.Co vsechno za papiry si mam pripravit na vyrizeni ELTERNGELDU? Kde se to vyrizuje a jak dlouho jim to asi trva nez to schvali? Zatim vam dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5.10.13 18:11

@Janka19 no asi tě nepotěším, moje zkušenost je taková, že dceři je 14 měsíců a elterngeld ani český přídavky mi ještě nepřišly. Tady v ČR na to měla baba moře času - vyřizuju to od loňskýho prosince - nejdřív mi řekla, že budu dostávat v Německu, když je manžel Němec, tak jsme to začali vyřizovat tam a když jsem si šla pro potvrzení na Kindergeld, tak mi zase řekla, že budu dostávat v ČR… takže super. Papíry jsme měli myslím rodný list dcery z ČR + překlad do němčiny, občanky, potvrzení ode mě z práce, potvrzení od manžela + vyplněný žádosti.
Asi taky záleží na tom, kde žijete, jestli v ČR nebo v De, a taky kde pracuje partner (předpokládám, že doma jsi ty)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
5.10.13 18:20

Ahojky no tak to mas dost, tak dlouho cekat? No mi oba dva bydlime v De manzel tady pracuje a ja jsem doma, noo tak to jsem zvedava jak se nam to podari vyridit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.13 18:32

@Janka19 nemám se rozčilovat :) navíc mi přišel papír, že řízení se pozastavuje, dokud německá strana nevrátí potvrzený papíry a lhůta na vyřízení není zákonem stanovena. Co už stanoveno je, to jsou jenom 3 měsíce, který ČR vyplácí zpětně. Jelikož jsem si dala rodičák na 2 roky, tak na mě naše drahá vláda ušetří přes sto tisíc jen to fikne… kdyby manžel nebral německej plat, tak už dávno bydlíme pod mostem a vybíráme popelnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
5.10.13 19:23

Tak já mám optimističtější zprávy ohledně elterngeldu, nám to tvralo cca 2 měsíce a úplně v pohodě, potřebovala jsem papír ze socky ohledně vyměřovacího základu na mateřskou, rodný list dcery, potvrzení manžela z práce a moje potvrzení ohledně výše platu, z toho se pak vypočítala ta částka. Bylo to úplně v klidu a rychlé, poslali jsme to, měli tam pár věcí, které chtěli ještě dodat, dodali jsme a bylo. Ohledně českého rodičáku to už bude asi horší, ale slíbili, že to bude v zákonné lhůtě, což je myslím 60 dní, tak uvidíme. Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.13 19:25

@JanulaM Jančo, je to tak jak píšu - záleží na úřednici - ta pod kterou spadám já je líná, blbá a ještě protivná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
5.10.13 19:28

@little_witch84 jojo, je to všechno o lidech, tak snad ti to Evi klapne a doplatí ti to do koruny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.13 19:31

@JanulaM už v to ani nedoufám, ale u druhýho to začnu vyřizovat snad hned po šestinedělí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.10.13 19:32

@little_witch84 mě to trvalo asi pul roku, ja to měla teda složitější - jsem víc vedená v ČR a brala jsem českou mateřskou - chtěli toho po mě dost, všechny minulé příjmy. Něco jsem měla s sebou, ale dost toho jsem dodávala později - to mi ta úředníce řekla, pak přišel dopis, že chce ještě něco dopřeložit.

určitě rodný list, ten list, co přišel tuším k rodnému listu - tam se přímo píše, že je to na Elterngeld, od pojišťovny potvrzení, že si nedostala německou mateřskou, to vše by mělo příjít poštou na začítku. Pak tvoje příjmy, od manžela taky něco chtěli.

@JanulaM taky žádáš o doplate? Na to jsem taky zvědavá, jak dlouho to bude trvat, byla jsem tam v září, teď musím s formulářem na německý úřad a pak do ČR, to stihnu asi až před vánoci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
5.10.13 19:37

@suik jo, já to posílala na konci srpna a nárok mám od října, tzn., že první dávka v listopadu, tak jsem zvědavá, paní tvrdila, že nevidí problém, tak snad fakt žádný nebude, protože co jsem četla tak hodně holek v podobné situaci nedostali nic nebo jim bylo řečeno, že nic nedostanou, tak fakt nevím, ale já mám taky ještě místo v CZ tak možná proto se to na nás vztahuje, ale bordel je v tom teda nehorázný :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
5.10.13 19:46

Holky diky, co se tyce cr tak ja tam nic zadat nebudu protoze rodit budu tady v nemecku a s cechama uz nemam nic noo ale doufam ze to pujde rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.10.13 20:12

@JanulaM jé, to si ty? ty máš nejakou novou ikonku, ja myslela, že další duše, které se to týká. Já myslím, že nám to daj, teda me rekli, ze jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.10.13 20:13
@Janka19 píše:
Holky diky, co se tyce cr tak ja tam nic zadat nebudu protoze rodit budu tady v nemecku a s cechama uz nemam nic noo ale doufam ze to pujde rychle

v tom případě by to mělo být rychlý, moje známá to měla taky rychle celkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
5.10.13 20:22

@suik no trošku jsem si pozměnila profil :mrgreen: taky si myslím, držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.13 20:24

@Janka19 ono je nejhorší to přeposílání mezi úřadama v ČR a De. I když mají mezinárodní formuláře, tak tomu houby rozumí, protože to pro ně není každodenní práce. Pak tam desí u kafíčka a potřebujou měsíc a půl, aby daly razítko na vyplněnou žádost a poslaly to tam, kam mají. To vlastně taky pořádně nevědí, protože v Německu se to nějak centralizovalo… no mazec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat