Elterngeld
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jasny
, my teď taky spíš navraceli, ale já to řešila na dvojčata. A ano, všechno sama, jen jsem platila překladatele, což je taky pálka. Ale ani já ani manžel německy nemluvíme, takže strýček google překladatel. Zvládlo se to i tak, ale bylo to šílený ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Formulář a adresu si najdeš, podle toho, kde manžel pracuje, nalinkovala jsem ti tam dvě stránky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A než ti přijde zamítnutí z ČR, můžeš si vyřídit tu sociálku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě, překlady zrovna levný nejsou, tak snad to zvládnu se strýčkem googlem.
Zajímalo by mě kdo vymyslel to, že rodičovská nebo mateřská je dovolená,
žádná dovolena!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mě to povídej, dovolená - nedovolená. Samozřejmě, všechny české papíry do němčiny. Pro sebe jsem si to překládala formlulář+dopisy s googlem, jinak všechno překladatel, úředně přeložený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pak ten překlad okopírovat a kopii, úředně přeloženého jim zaslat. Originál si nech. Chtěli po mě ty samý papíry i 3×. Jako tenhle začátek, jsem měla během týdne vyřešený. Zbytek komunikace s nima a zbylé vyřizování a čekání trvalo rok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže je lepší to nechat přeložit překladatele? Všechny co jsou potřeba pro vyřízení elterngeld? To znamená:tedy žádost eltrngeld a co mi vyplácela OSSZ což je nemocenská a mateřská a vlastně bych zapoměla ještě nechat přeložit 1 měsíc pracovního úvazku, no to je mazéééccc! asi půjdu rozbít prasátko
a manžel až přijde domů, tak udělá stojku do rohu! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, to bude mazes, je to stejný jako s přídavkama, tam taky čekáš a nevíš kdy! Jo, to kdyby chtěli něco vrátit, že tě přeplatili, to by byl fofr. Nakoupím si kontejnér čokoláda, na nervy! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně překladatel. Nejsem si jistá, jak je to s vracením. Já měla mateřskou do února. V březnu jim poslala první žádost a vypláceli mi to od března, podle papírů, jak mi končila mateřská. A do roku věku dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ty jsi řikala, že máte ještě přídavky na děti v DE? Tak ty musíš taky přiznat, bude se to zohledňovat a o něco dostaneš míň. Záleží na platu, jak ti to vypočítaj, ale většinou je to 300E na měsíc. Já to měla bez Kindrgeltu, ten budeme zařizovat teď, ale na to si už vezmu firmu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, jo my už přídavky máme zařízený ale na to nezařizuj firmu, přídavky na děti je v češtině a to zvládneš sama, vpohodě! Kdyby jsi potřebovala něco ohledně přídavků na děti není problém, poradím! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, koukala jsem na ty stránky, vytisknu folmulář Eltergeld, nechat přeložit do Němčiny, což je jasný pak jsem koukala na další formuláře a chtěla bych se tě zeptat jestli jsi je k tomu taky pořebovala, jasně že přeložit vše do němčiny, pořád na tím přemýšlím, pošlu ti odkaz, jsou to dva formuláře, ten druhej by měl být přes pojištovnu, protože mi už jsme též pendleři jako manžel.
Bescheinigungen Krankenkasse und Ausländerbehörde (PDF-Dokument)
Anlage N für Angestellte (PDF-Dokument
taky jsou potřeba k žádosti o Elterngeg?
Protože já mám 1 měsíc odpracovaný,5 měsíců nemocenská a pak PPM, vše za loňský rok. A nebo nechat vše ohledně mzdy, OSSZ vytiskout a nechat přeložit?
Mě totiž připadne, že Ty formuláře, patří přímo na tohle ale nevím už jsem z toho MG ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejhorší je, že nevím kam patřím, manžel pracuje v Bavorsku, Salzweg! ach jo!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit