Elterngeld
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ano v prosinci jsem žádala já žádala o rodičovskou a přítel o přídavky. Poslala jsem to najednou a přídavky už přišly, ale ne mateřská.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ludmila22 píše:
Takže zažádat o rodičák i přídavky?
ono to asi nejsou pridavky, to je kindergeld, betreuungsgeld je takove pokracovani elterngeld pro rodice, kteri zustanou po dobrani elterngeld doma a nedaji dite do skolky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přítel žádal Kindergeld - přídavky. A já o elterngeld. Já přecházela z mateřské na rodičovskou, takže jsem rodičovskou vůbec nebrala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, u nás je to tak, že žadatel bude přítel na oboje. Jenže jak a co mám vyplnit a kam poslat a co všecho. Jsem úplně zoufalá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kindergeld - familienkasse
elterngeld a betreuungsgeld- podle sidla zamestnavatele, formulare jsou na netu, pokud posles formular, oni se ozvou co jeste vice chteji poslat.
Vsechno se da dohledat, jenom chtit
google a prekladace existuji a hodne jsem toho tady uz poradila, nevim co jeste vice potrebujes vedet? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem z toho jelen. Že nám to všechno udělá účetní, jenže oni mi holý formulář E411 nechcou na sociálce vypsat, že tam je potřeba razítko organizace. Já nevím kde mám začít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomoc!!! mám 6 formulářu v němčině na podání žádostí o rodičák…jSEM TEDA V KONCÍCH
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ludmila22
zkuste si na stránkách najít soudní překladatel Helena Slavíčková. Vyplňuje formuláře ohledně mateřské, přídavků, daní. aj. A myslím, že pomáhá i na dálku přes net. Samozřejmě, že se za to platí. Je to její práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ludmila22
zkuste tu paní, je ochotná a dělá to běžně. Taky jsem ji psala a vždy pomohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani po 4 měsících se mi z De neozvali jak to vypadá z vyplácením rodičovské. Volala jsem na Cz sociálku a paní mi řekla, že maminky čekají i rok a půl i déle na vyplacení rodičovské z německa. Co jsem tu četla, někomu to trvalo vyřízení jen pár týdnů a holt kdo si počká, ten se dočká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JanulaM Precetla jsem si diskuzi ale porad mam bila mista, takze se dovolim zeptat, jestli byste mepomohla…
Za chvili se nam ma narodit prvni dite, ja jsem nezamestnana v CR, manzel pracuje v DE a bydli se mnou v CR. Resili jsme narok na davky s uradem prace v CR a castecne zamestnavatelem v DE a dosli jsme k tomu, ze mame zadat v DE. Ale ted o co…
V DE nam tvrdi, ze ja jako nezamestnana nedostanu nic. Manzel dostane 2 mesice elterngeld. Stejne tak pres neho mame zadat o Kindergeld {k tomu uz nam dokonce poslali formulare v cestine).
A ted muj dotaz - opravdu ja nedostanu nic?
Nemam treba napsat do CR, ze v DE maji takove a takove podminky (ze nemam narok) a zazadat v CR o rodicak v ramci vyrovnavani davek? Nebo je to blbost a je lepsi pobirat pouze Kindergelt pres manzela…
Je mozne pobirat Kindergeld a „rodicak“ soucasne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla by sis zažádat o elterngeld v De a jestli ti to zamítnou, tak s tím zamítnutím jít na cz sociálku a žádat o rodičák tady. A podle info ze sociálky, tak ti ho začnou vyplácet tady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit