Elterngeld

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
91
5.10.13 23:14

Nebo myslis ze stejnak budu muset neco resit s cr? Kdyz jsme vyrizovali na prveho syna kindergeld tak to sme museli resit s cr protoze tam sem to rusila a zadala tady nooo a tady ted budu zase resit ten elterngueld a kindergeld a myslela jsem ze to pujde lip kdyz budu rodit tady a ne v cr, no stejnak jsem zvedava jak to vse pujde
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91

Nebo myslis ze stejnak budu muset neco resit s cr? Kdyz jsme vyrizovali na prveho syna kindergeld tak to sme museli resit s cr protoze tam sem to rusila a zadala tady nooo a tady ted budu zase resit ten elterngueld a kindergeld a myslela jsem ze to pujde lip kdyz budu rodit tady a ne v cr, no stejnak jsem zvedava jak to vse pujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
6.10.13 10:48

U elterngeldu si to ti němci vyřídí sami, pošlou na pracák potvrzení, že bereš tady, s kindergeldem po nás nic nechtěli, ale už jsem hodně krát v diskuzi narazila na to, že museli mít potvrzení, že neberou přídavky v CZ, ale po nás to teda nechtěli tak :nevim: fakt záleží co chytneš za úředníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
7.10.13 22:55

Holky a nevite jeste nahodou jak je to s papirama co se tyka ohledne jmema ditete atd. v cr mi takove formulare daval lekar a ty jsem musela mit sebou v porodnici.. No a tady prave nevim jak to je jestli to budu vypisovat v nemocnici jak jse bude dite jmenovat a nebo si ty formulare musim sama vyzadat u dr? Budu rada za vase skusenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
8.10.13 09:38

Žádný formulář na jméno jsem neměla, na jméno se mě zeptali po porodu a zanesli si to do papíru a vyrobili náramek pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.13 16:22

Ahoj, tak jenom poupravím jednu dezinformaci, kterou jsem tady napsala - ráno mi totiž volala úřednice z pracáku, že německá strana nereaguje ani na urgence, že už jim poslala 3… Tak se s manželem vypravíme do Bautzen, kam spadáme a bude rodeo :D Ale zeptala jsem se při tý příležitosti i na to vyplácení 3 měsíce zpětně - takže je to od podání žádosti a ne od tý chvíle, co budou mít komplet papíry. Tak jsem si oddechla a samozřejmě ten ranec uvítám, až to přistane na účtě :D
Se jménem neporadím, rodila jsem v ČR…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
8.10.13 22:54

Aha takze zadne formulare v nemocnici nemam cekat? tak to bylo fajn jen doufam ze v tom stresu to nejak nepopletu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
9.10.13 09:59

Něco jsme vyplňovali týkalo se to mého zdr. stavu, jaký chci porod a podobně, ale já to vyřizovala dřív asi 3 měsíce před porodem ať se tam pak v bolestech nemusím kroutit u papírů, ale žádný speciální formulář na jméno od doktora tam nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
9.10.13 11:22

Uaha tak ja uz mam pred terminem a zatim jsem nic nedostala noo tak uvidime co me ceka v porodnici za papiry ale zatim diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
9.10.13 11:46

Já jsem taky nic nedostala, všechno jsem si musela vyběhat sama, na co jsem se nezeptala tak jsem nevěděla. Taky to není jak v CZ, že ti všechny papíry dají a všechno řeknou sami, možná to bylo i tím, že jsem pro ně cizinka, nevím, ale úplně jiný přístup než u nás. Navíc můj gynekolog byl před termínem zrovna na dovolené tak jsem nevěděla vůbec nic :roll: doufám, že druhý porod bude v tomhle lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
12.10.13 19:55

Ahoj holky,
omlouvám se, že jsem vám sem vpadla. Mám problém s výplatou rodičáku v ČR. Žiji v ČR a v srpnu jsem si našla práci pokojské v příhraničním Bad schandau, byl malému akorát 1 rok. Smlouvu jsem dostala pouze do konce října. Na socce mi samozřejmě stoply peníze, protože si mám zažádat ve státě kde pracuji, protože je manžel v evidenci UP a náš společný a jediný příjem je z Německa.
Můžete mi prosím říct, jestli po dvou odpracovaných měsících mám vůbec na Elterngeld nárok, notabene když je synovi už 14 měsíců!!!Jsem naštvaná, protože než tohle vše vyřídím a vyběhám, tak přijdu o dost peněz, když se vyplácí jen 3 měsíce zpětně! Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
12.10.13 21:03

Tak tuhle situaci ti vůbec nezávidím, nárok máš, já dostala elterngeld a neměla jsem v DE odpracovano nic, počítali mi to z platu v CZ, ale trvá to a je s tím papírování. Minimálně bys měla dostat 300 EUR měsíčně po dobu 12 měsíců, pak si zažádej zpět o doplatek v CZ (pokud už nebudeš mít překročeno 220 tis.) fakt kocourkov hadra :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
12.10.13 21:07

Ještě ale teda musím napsat, že mám v DE manžela, který má odpracováno a dítě se mi narodilo v DE, tak jestli proto jsem ten elterngeld dostala, teď si fakt nejsem jistá, ale myslím, že jo, to minimum 300 EUR bys měla dostat. I když pro tebe by bylo mnohem lepší, kdybys na nic nárok neměla, dostala na to papír z úradu a ukázala to těm „nádherám“ na socce a měla bys klid, ale bohužel :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
12.10.13 21:10

No mě přijde divné do Německa něco posílat, když se Elterngeld vyplácí do 12m a malýmu je 14m.12měsíců mám vyplacených v ČR, pak stop. Není to tak trochu zbytečné papírování pro nic? Přijde mi, že náš stát dokáže pěkně špekulovat, aby nás co nejvíc obral :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat