Elterngeld
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@mmmiska1 Ahoj já jsem volala na OSSZ, že chci potvrzení o výši mateřské a za 2dny jsem to měla v poště. Myslim, že je rozdíl mezi sociálkou a OSSZ???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, potřebuju radu, musím žádat v Německu o rodičovský příspěvek(Eltergeld)nemám pracovní smlouvu, ta mi zanikla v prosinci 2015.
Museli jste vyplňovat žádost? Je pouze v Němčině. Musí se sepsat v Němčině? Manžel pracuje s kolegou v práci a ten mu řekl, že to stačí zaškrtnout v E411,což se mi jeví jako hloupost, aby si to řešili mezi sebou-ČR a Německo. na vše musí být žádost. Mě Paní na sociálce napíše do E411,zamítnutí rodičovského příspěvku.
Mám z toho hlavu jak pátrací balon. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičovská má svůj formulář v němčině a ty se zmiňuješ o přídavkách na dítě, ke kterým patří formulář E411. A pokud nemáš v cz prac. smlouvu, tak opravdu žádáš DE.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasný, já vím že E411 je na prídavky, Na sociálce budou vypisovat do E441 zamítnutí rodičáku tady v ČR, a pak budu žádat o eltrngeld v Německu, je to hrozný, pokaždý slyším něco jinýho, žádat pak nežádat je to na hlavu.Ani vlastně nevím proč to budou na sociálce vypisovat, že nemám nárok na rodičák tady v ČR, Fakt nevím co to má za spojitost.Ted tady koukám na formulář Elterngeld a to je mazec!
Překladatelka to jistí, aby to měli v Němčině a co vlastně všechno budu potřebovat ještě k žádosti O Elterngeld? Vím jen že originál rodný list ditěte, manželovo pracovní smlouvu a od OSSZ co jsem pobírala já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě pracovní smouva zanikla, proto musím žádat v německu o Elterngeld, budou mě vyplácet jen do jednoho roku věku dítěte a pak zpět do ČR, no mazec, jsem ráda za radu od maminek, který si tím prošli a ví co a jak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nechci tě strašit, ale mě konečně teď vyplatili rodičák a řeším teď doplácení s českou stranou. Řešila jsem od března 2015. De vyplácí do jednoho roku o zbytek si žádáš tady. Je to hrůza. Jestli potřebuješ s něčím poradit, napiš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, budu mos ráda když mi poradíš, posílají mě od čerta k ďáblu, jenom se kupí papíry a nic vyřízeno, čekám od sociálky na zamítnutí rodičáku a stále nic, na zamítnutí čekájí další úřady, no co budu povídat, rovnou hlavou do zdi
když jsi si vyřizovala Elterngeld v Německu, co vše jsi potřebovala? Elterngeld je v Němčině a je mi jasný že ho budou požadovat vypsaný taky v Němčině. Moc děkuji za rady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to čekání a běh na dlouhou trať, s tím se smiř. Čekat budeš a furt na něco - bohužel.
- V první řadě potřebuješ mít zamítnutní od ČR (a přeložit)
- Pak vypsanou žádost, samozřejmě v NJ, buď:
a)stáhnout, vytisknout(najdu link a pošlu)
b)manžel si pro něj dojde na úřad v DE
- Rodný list (přeložený samozřejmě, jako všechny ČR papíry)
- papír ze sociálky s daty od-do mateřská (zajdeš si na sociálku a na počkání vystavěj - že má být přeložený je snad jasný)
- po mě chtěli i výpis z BÚ, s daty a částkou mateřský
To jenom základní papíry, tohle všechno odešleš do NJ (je snad jasné, že veškerou písemnou komunikaci s DE doporučeně). Když jim bude něco chybět, pošlou ti dopis.
Posílá se vždy na konkrétní úřad, pod který spadá v Německu manžel. Zkusim tu stránku najít.
Obrň se trpělivostí (jak říkám, řešila jsem rok a známá u nás na soc. řikala, že to nikdo dřív jak za půl roku nevyřídí), je to na dlouho.
A mimochodem, to že budeš do té doby bez peněz je tvůj problém a nikoho to nezajímá (takhle to řekli manželovi DE). Nechci být hnusná, ale je to fakt hrozný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.elterngeld.net/…dantrag.html
na téhle stránce dole (podle toho kam spadá manžel), si vyber oblast a tam je pak Antrag für Elterngeld - žádost rodičovské. Stáhnout, vytisknout, vypsat.
http://www.zbfs.bayern.de/…ge/index.php
nebo na této stránce, k tisku, nebo nově i on-line
Adresu googli, ne, že bych ti nechtěla poradit, ale nevim kam spadáte. Hlavně když něco nevíš musíš hledat a nečekat, že to úřady sami vyřídej.
Jestli německy neumíš tak si dej i překlad stránky, vyhledavačem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to je mazec, to se mám na co těšit, je mi jasný že to je běh na dlouhou trať, to je jak s přídavky v Německu, ještě nemáme vypalcený loňský rok, od července do prosince a teď už začal další rok, to až vrátí zpětně tak začnem stavět
,nebo spíš vracet dluhy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, to já jsem antitalent, něco vím ale né všechno a kde že to mám najít? abych to vypsala správně! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel pracuje v Salzwegu, tak jdu hledat kam budem posílat žádost! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit