Elterngeld
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@craki
Taky jsem byla nezaměstnaná v ČR a pobírala jsem mateřskou v De. Ale manžel měl pobyt v De. Ale myslím, že to nehraje roli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ÚNOR13 Diky za odpoved. To by me ale zajimalo, jak to teda je. Nikde nemuzu najit jak je to pro ty nezamestnane… Vsude pisou jen o nahrade mzdy u zamestnanych…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@craki pokud nemáte prac. poměr v čr, tak spadáte do země, kde pracuje přítel, manžel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@craki
tady v ČR mi na soc. řekla paní, že dávky jdou do země kde je příjem a kde se platí daně. Dva roky vyplácela De a pak pokud budete mít nárok tam myslím, že do částky 210 tis vyplatí ČR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano mas narok na elterngeld z DE, jako nezamestnana je to 300Eur a pak ti socialka doplati rozdil 300*12 Eur-220.000 CZK, kindergeld beres soucasne s elterngeld/ceskym rodicakem. Ale ted ti jeste budou kazdy mesic strhavat 150 Eur betreeungsgeld z toho ceskeho rodicaku. To je ted novinka. Takze musis zazadat o tri davky kinder, eltren, betreuungsgeld.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doba vyřízení Elterngeld
Ahoj všem, kteří vyřizují Eltergeld v De. Už jste někdo pokročil ve vyřizování a začal Vám chodit příspěvek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Káťa19 ahoj, prosím tě, čeká mě stejná situace jako jsi měla ty
tj. budu žít v Německu, v ČR mám smlouvu, takže beru mateřskou a o rodičák musím žádat v DE. Prosím tě, jaké jsi k tomu potřebovala dokumenty a jak dlouho ti to vyřizovali? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem, vracím se do této diskuze, že ani po 9 měsících nemám vyřízenou rodičovskou od němců. Už jsem dodávala nějaké podklady a stále čekám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, cekam od unora, ted se mesic neozvali, jinak to bylo celou dobu kazdych 14 dni chteli neco, nektete papiry jsem posilala i 3×, coz nechapu. Porad cekam na vyjadreni nebo na penize a nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě jen poslali, že mojí žádost evidují. Pak přišel další dopis, že z mých výplatních pásek není možné vypočítat dávku, tak mi na to poslali německý formulář, který jsem dala tady účetní vyplnit. Tak už snad to jde do finále, ale pořád čekám. Je to fakt na budku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No me to nikdo nevyplnuje, vsechno shanim sama a nemecky neumim a manzel take ne, pracuje v de ale pod ceskou firmou evifovanou v de. A nic co rikas mi neprislo, tak snad uz nebudem cekat dlouho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tam to právě muselo být vyplněno zaměstnavatelem, tak jsem jen k tomu účetní udělala poznámky, co kam má napsat a některé kolonky tady v cz ani nejsou. Ten formulář byl dělaný pro německé výplaty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, poraďte mi někdo prosím. Od července žiji s manželem v Německu. On zde pracuje už dlouho. Já jsem pracovala v ČR, kde se mi v dubnu narodila dcera, takže jsem pobírala doteď mateřskou. Nyní žádáme o elterngeld. Chtějí po nás nějaké potvrzeni o dávkach v mateřství před a po porodu z ČR. Sestra mi v ČR volala na sociálku a tam jí paní řekla, že nic nevystavují, že si o to německý úřad musí zažádat sám přes nějaký internetový formulář. Máte s tím někdo zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mmmiska1
Ahojky, to je hloupost, ja si zasla na socialku, ze chci potvrzeni o davkach a do 5-ti minut jsem mela papir v ruce. Ten jsem jim poslala do DE ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit