Elterngeld

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2962
12.10.13 21:12

Tak ještě jednou:-) přečetla jsem si tvůj příspěvek ještě jednou a píšeš, že mám 14 měsíční dítě, tak to buď v klidu, nedostaneš v DE nic je to jen do 12 měsíců věku dítěte a to ty jsi přesně v jeho 12 měsících začla pracovat, tak to nárok na nic v DE nemáš si myslím, záleží jak moc zpětně to lze proplatit, ale to přesně nevím, myslím, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
12.10.13 21:15

Jo přesně jak co nejvíce obrat poctivé a snaživé lidi, co místo toho, aby seděli na pr..li tak si najdou nějakou práci, byť v zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
12.10.13 21:18
@JanulaM píše:
Tak ještě jednou:-) přečetla jsem si tvůj příspěvek ještě jednou a píšeš, že mám 14 měsíční dítě, tak to buď v klidu, nedostaneš v DE nic je to jen do 12 měsíců věku dítěte a to ty jsi přesně v jeho 12 měsících začla pracovat, tak to nárok na nic v DE nemáš si myslím, záleží jak moc zpětně to lze proplatit, ale to přesně nevím, myslím, že ne.

no právě, do práce jsem nastoupila když už byl malýmu 1rok! A ty pipky ze socky mě nutí žádat v DE a když nic nedostanu, tak mě vyplatí 3měsíce zpět od podání žádosti. Jenže bůh ví, jak rychle to v DE potrvá a náš stát si bude mnout ručičky, že nemusí vyplácet :cert: Přitom to jsou běžné a základní informace, které by měli znát, aby nás nenutili vyřizovat zbytečné :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
12.10.13 21:20

No psycho fakt, ale třeba to půjde rychle, třeba ti vystaví jenom ten papír, že na nic nárok nemáš a stihne se to do tří měsíců, tak držím palce a pevné nervy přeju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
12.10.13 21:24

JanulaM Děkuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
11.11.13 20:56

Prosim o radu ohledne elterngeld… ziji v CR, rodit budu taky tady, pobiram rodicovsky prispevek na prvni dite, ktery budu muset zrusit a zadat v Nemecku… nemam v Cr ani v De v poslednich letech nic odpracovano/rodicak mam na zaklade materske v UK/, ale protoze v De pracuje manzel tak musime zadat tam… muzete mi poradit kde a jak se vse vyrizuje, jake papiry a dokumenty potrebuji? z ceho se mi to bude tedy pocitat? oba s manzelem nemluvime nemecky a anglicky se urednici odmitaji bavit :? a jeste poddotaz, zadame o kindergelt take, ale az se narodi druhe dite musime vse vypisovat a vylitavat znovu, ci bude stacit nejake doplneni zadosti? samozrejme nepocitam s tim, ze by se kindergelt na prvni dite do 2 mesicu vyridil, je lepsi zadost ted stahnout a pockat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23729
11.11.13 21:09

@liky To hodne zalezi na konkretnim uradu v konkretnim meste. Nejlepsi, kdyz se zeptate nekde na radnici. Neverim, ze urednici nemluvi anglicky. Pripadne by vam manzelova firma mohla poskytnout neco jako relocation service, kteri by to s vama obehali. Takove servisy pomahaji i pri hledani bytu, prepisovani auta, hlaseni k pobytu atd.
Ted Elterngeld se muze podle spolkovych zemi lisit, nepises, kde presne budete zit, takze tezko poradit nejak obecne.
Zkus skupinu na FB Cesi a Slovaci v Nemecku, tam ti poradi https://www.facebook.com/…37468730760/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
11.11.14 15:27

Ahoj maminky, prosím o radu :mavam:
S partnerem žijeme v Mnichově, v srpnu se nám tu narodil syn. Momentálně jsem na mateřské dovolené, pracovní poměr mám stále v ČR. Chci si zažádat o Elterngeld. Co k tomu budu potřebovat z Čech?
Moc děkuju za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
11.11.14 16:15

Fialovy papir ze socialky o vysi denniho vymerovaciho zakladu, vyplatni pasky od zamestnavatele za poslednich 12 mesicu a pak jeden z papiru z formulare na elterngeld to musi taky zamestnavatel potvrdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
12.11.14 22:31

@JanulaM Moc děkuju
Nejjednodušší by bylo kdyby mi dali to minimum, takhle mi můžou vypočítat víc a pak v Čechách mi to odečtou od 220tis a budu brát třeba ještě míň jak těch 7600 :? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
13.11.14 09:23

To je fakt, ale zase to ber tak, ze je ted spatny kurz eura, takze ti to dost pokrati i tak. Podle me je lepsi dostat co nejvic v eurech :) ale zalezi na tobe, myslim, ze kdybys jim ten pracovni pomer v Nemecku nepriznala tak to nemaji jak zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23729
13.11.14 09:41

@JanulaM To si nemyslim. Znam ve svem okoli hned dve takovy vychytrale Cesky, co musely v Cechach vracet a platit dost mastnou pokutu. Ony se ty systemy postupne propojuji. Nevim, zda musi udat treba sousedi z CR nebo zda se na to dojde pri namatkove kontrole. Oni dost uz koukaji na to teziste zajmu, jestli ma zenska platnou prac. smlouvu nebo pediatra v CR. Nic bych nezatloukala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
13.11.14 11:29

@kytka007 v cesku mozna, ale v nemecku bylo fakt jen na me jestli to tam dolozim nebo ne, oni plati min tak jim to je jedno. V cesku si nedokazu predstavit jak ty urednice s jejich nemcinou to prelouskaji, uz ten samotny antrang na elterngeld je dost hardcore :mrgreen: ale ja bych taky asi nezatloukala uz jenom proto, jak jsem psala vyse je lepsi dostat vic penez v eurech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23729
13.11.14 11:36

@JanulaM Ve meste, odkud pochazim a kde bych hypoteticky mohla zadat, je nahodou jedna urednice, co byla nekolik let au-pairka a ona umi fakt dobre a oni ji prehazuji vsecko, co je nemecky. Takze jsem treba papir o pobytu, abych nemusela platit svoz odpadu, prekladat nemusela. V jinych mestech to chteji uredne prelozeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
13.11.14 11:49

Tak to ja mam zase zkusenost uplne opacnou urednice nevi nic, vsechno jsem si musela zjistovat sama, kdyz jim z nemecka na socialku prislo, ze mi davaji rodicak tak z toho byli vyplaseni co to jako je, musela jsem jim to prekladat :) ale asi je to vsude jine. Ty se mas, ze nemusis platit odpad :palec:, my platime zbytecne 2400 kc rocne za nic a neudelame s tim nic, vyhlaska je vyhlaska :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat