Elterngeld
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ludmila22 a vy tam nemate nikdo pobyt? Musite se obratit na socialku podle mista bydliste, pokud tam manzel nema pobyt, tak podle sidla zamestnavatele dohledat, ktera instituce je prislusna k podani zadosti, ale pokud tam nemate pobyt, tak vam to zamitnou asi, takze to by mohlo byt rychle vyreseno. Napis sidlo zamestnavatele manzela a ja zkusim neco vygooglit, kam byste meli ten formular poslat. Ale pokud neumite nemecky, mozna by stalo za to si najit nejakeho poradce, co se tim zabyva v cesku, to jsi nehledala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jinak opravdu narok na elterngeld v nemecku mate, jsem trochu googlila, nevadi, ze tam nemate bydliste, nicmene na to starsi ditko uz nedostanete nic to je jen do 14 mesicu veku, ale na to nove narozene ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedostanou, ale stejne ten formular musi vyplnit aby jim prislo zamitnuti a s tim jim tady budou vyplacet zbytek rodicaku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MichaelaR tak to je jasne, musi si zazadat, proto jsem posilala ty formulare
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to jsou informace, ale pro folmular si musi dojit, proto jsem rikala o email, mohla bych ji ho rovnou poslat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, holky rozumíme si. Email je ***@seznam.cz tam to zamítnout, na první doteky a od toho ledna mi to musí pevné čr vyplatit ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blbě mi to píše, na první mi to zamitnou, ale od té doby co mi ho tady stopli, tak mi to pak zpětně musí vyplatit ne? Kdo té doby než se narodí druhé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MichaelaR muze mit ten stazeny z netu, odkaz jsem poslala, a to, ze ji posles ty formular, ji nemusi pomoct, kazda spolkova zeme ma jiny. To si musi stahnout ona sama v zavislosti na sidle zamestnavatele pritele. Jinak jeste jedna podstatna informace, jelikoz rodicak v nemecku je tvoren i betreuungsgeld, musi si zazadat i o nej. TEn se zase zada na Familienkasse jako Kindergeld.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doba vyřízení Elterngeld
Ahoj holky, jsem moc ráda, že jsem takovou diskuzi našla. Když jsem si zažádala o rodičovskou tady v cz, tak mě ji zamítli. Prý, že přítel dělá v De a mě zkončil prac. poměr. Tak jsem si žádala v německu o rodičovskou a už čekám 3 měsíce a zatím žádná odpověď. Jak dlouho to trvalo Vám, vyřízení? děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sama. Pomohl mě známý. Našli jsme na netu formulář, vyplnili a odeslali na Familienkasse v městě, kde má přítel zaměstnavatele
- načítám...
- Citovat
- Zmínit