Elterngeld
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahojky, po všem papírování v německu, jsem dostala mateřskou po půl roce, trvalo to půl roku. Čekat půl roku je fakt mazec a pak to tady v ČR strhnou, bylo mi řečeno že nejsou kompetentní aby mě vypláceli ale pak jsou kopmetentní aby to strhli z 220 000 kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danísek10 a ty jsi zadala i tady v CR o rodicovskou? Mne prave kazdy rika neco jineho…jsem pendler, bydlim v CR, ale pracuju v Nemecku. Zatim jsem si zazadala jen v DE o Elterngeld a cekam, az mi k tomu poslou nejake jejich vyjadreni. Nevim, zda muzu/mam zadat soucasne i tady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendulka212 coze?? Skoro za rok? Tak to je mazec! Myslim, ze jestli se jejich rychlost vyrizovani zadosti zmenila, tak jen ve smyslu minus…bohuzel, takovou mam zkusenost s nemeckymi urady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, je to fakt mazec! a vyřizovat papírování v Německu je na palici
.Zlatý naše český vyplňování papírů! a o přídavkách v Německu ani nemluvě, na ty už čekáme 13 měsíců. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chci se jen zeptat - je potřeba k žádosti o Elterngeld předkládat němcům formulář E411?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se pridavam k vam vyrizuji mateřskou v DE s od dubna co tam manžel začal pracovat.me tady skončil v loni v srpnu pracovní poměr( uz jsem byla na mateřské) jelikož ani jeden z rodičů tady v ČR nemá pracovní poměr hned mi sebrali rodicak a zadej v nemecku.tech papíru co jsme posílali prijmy za poslední dva roky od obou milion formulářů no děs ale hura dočkali jsme se po pul roce odpovědi dodejte ještě to a to. zítra doposilam zbytek a doufám ze nebudu čekat dalších půl roku. česká socialka ta moje Domazlice mi tvrdí ze v roce a půl dítěte půjdu žádat zpět k nám o rodicak (rok a pul nam bude ted v listopadu) ale musim počkat na rozhodnutí z DE kolik mi vyplaceli a to strhnou z 220tisic.ale prazska socka tvrdí ze to je blbost ze záleží na jak dlouho mi to v německu spočtou bud uz budu pod německem porad nebo treba rok nebo dva roky nebo vubec a zpětně me zase vyplatí ČR. takze v tom mam akorát mrdnik v hlavě. nevíte jak to je kazdej říká něco jineho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ješte otázka jak to spočítají? maj tam platy od obou rodičů za poslední dva roky. o pridavky máme zazadano ale tam se s námi nebaví ani se nedivim když slysim ze na přídavky čekali i tři roky.me zajima proc zrovna chtěli naše směšný cesky platy jestli to pocitaj z platů? a vyplatí to doufam zpětně od toho dubna 2016
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, pokud manžel pracuje v Německu a manželka nemá pracovní poměr na dobu určitou, tey žádný pracovní poměr, musí žádat o rodičák v Německu a jako první se musí zažádat o přídavek na dítě, protože k žádosti o eterngeld to budou chtít vědět. pak se musí zažádat o rodičák v ČR a počkat na zamítnutí rodičáku tady v ČR. A pak následuje žádost o Elterngeld v Německu a papírů je opravdu hodně a vše musí být přeloženo do Němčiny. Musí být manželka i u zdravotní pojišťovny v Německu. Co je potřeba:Zamítnutí rodičáku v ČR-přeložit do Němčiny
OSSZ + PPM z ČR-přeložit do Němčiny
Originál rodný list ditěte-přeložit do Němčiny
Manželovo pracovní smlouvu Žádost o Elterngeld vyplněný v Němčině, je toh fakt hodně!
Sama jsem tohle vyřizoval půl roku, je to fakt na bednu!
Chce to pevný nervy! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, nevíte někdo, jak dlouho trvá, než Elterngeld přijde? Už čekám přes 2 měsíce a nic se neděje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MisHuuL píše:
Ahojky, nevíte někdo, jak dlouho trvá, než Elterngeld přijde? Už čekám přes 2 měsíce a nic se neděje.
Mne poprve poslali EG, kdyz bylo diteti 7 mesicu. Zadala jsem hned po porodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, čekáme na vyřízení elterngeld v Německu, cca měsíc, ted mi přišel dopis z německé familienkasse, že prý dítě je příbuzné s někým z ciziny nebo Švýcarska a převzal to Team 50 a že uznávají mateřskou 27.9.2017 - 29.9.2017..oba jsme Češi a mateřská mi má běžet od 18.8. do 28.12…nějak nevím, co po mě chtějí a co s tím..bohužel se německy nedomluvíme ani jeden..nemá někdo zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martinka654 jestli muzu poradit pojd diskutovat na fb, skupinka holky maminky v nemecku…
Tohle slysim prvne a to se v tom celkem orientuju, sama jsem zadala uz dvakrat a jsme rodice Cesi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Elterngeld
Zdravím a přidávám se k debatě o Elterngeldu. První co si musíte všichni připravit jsou pevné nervy. V Německu nastolena birokracie si to vyžaduje. Teď už k věci. Nám vyřízení Elternegeldu jako takového čekám cca 4 měsíce a toto pondělí mi bylo konečně řečeno, ze rozhodnutí o uznání ví neuznání mám očekávat každým dnem. Jsem zaměstnaný v Německu, přítelkyně i syn jsou v Česku a tím pádem i čeští občane. To však nemělo žádný vliv na to aby přítelkyni okamžitě sebrali rodičovský příspěvek v CR z důvodu, ze otec dítěte pracuje v Německu. Takže začal kolotoč telefonátu a dopisování. Nejdřív úřad ve Straubingu, tam sepsání žádosti a odeslání do Landshutu. Během 15ti dnů jsem měl odpověď doma s tím, ze musím vyplnit potřebné formuláře, vše proběhlo a formulář byl odeslán zpět do Landshutu. Do měsíce mi přišel dopis, že nespadam do jejich kompetence, ze měn předávají a zadost přeposilaji do Mnichova, kde je přímo tým 50 zabyvajici se auslendrama čili cizincema. A konečně příští týden mám očekávat výsledek moji žádosti. JAkekoliv dotazy klidne pokladejte, mám se čerstvé v hlave, takže n ni problem poradit co a jak… každopádně na rodicovsky příspěvek ma matka v Německu nárok prvnich 15 měsíců věku dítěte, pak se musí Zadat o jiný příspěvek. Alespoň to k je to nyní na 1000% v Bavorsku. Zodpovim i dotazy ohledně kindergeldu… taktéž vše čerstvé, také rad pomůžu… hezky den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Elterngeld
@Martinka654 Zkusím ti trosku poradit… to co ti prislo z Familienkasse není, ze to rodicak uznávají, ale, ze by ti ho mohli uznat a malý je příbuzný s vami, to vy jste jako rodiče příbuzní. A proto by měl zadost o kindergeld prebrat Team 50 v mem případě v Mnichově. A pak už jen cekat jaké bude rozhodnutí. Každopádně na magistrátu ve Straubingu mi bylo sděleno, ze podle platných vyhlášek pro rok 2017 má nárok na Elterngeld dítě i matka jež mají nahlaseny pobyt v Německu. Ti ostatní pouze jak rozhodne patřičný orgán. Každopádně žádosti zpetne jsou vyrizeny, ale peníze zpetne vyplácí jen ve výši 3 měsíců. Kdyby cokoliv, tak se ptej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Elterngeld
Čerstvá novina ohledně vyjádření k žádosti o Elterngeld. Já pracující v Německu, trvale bydliště ČR a přechodně Německo, přítelkyně podotýkám přítelkyně ne manželka žijící trvale se synem v ČR, stále probíhající mateřská dovolená.
Zadost zamítnuta ZBFS v Mnichově na základě paragrafu o odpracovaných hodinách a tím pádem i zániku nároku na pobirani Elterngeldu v Německu potažmo na to, přítelkyně nemá se synem bydliště na území DE. Načež musíme tento papír odnést opět na naše uzasne fungující úřady v ČR, aby nám bylo opět po 6 ti měsících vyplaceno zpetne vše co nám zadrželi po dobu než se vyřídí zadost v Německu a pokračovali ve vyplacení rodičovské i nadale.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit