Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky mám asi problém… Trochu se rozepíšu. Začalo to poprvé když mi bylo 13 let nebyla jsem nejhubenější ale měla jsem chřipku a zhubla jsem všichni mi začali říkat jaké mám krásné nohy a postavu a já z toho měla radost no a začala jsem se snažit víc a víc až jsem zhubla na 37kg pila jsem čaje na hubnutí a projímadla za den snědla jednu okurku a hned jí vyzvracela a stala se z toho porucha příjmu potravy trvalo to 2 roky než mě z toho dostali rodiče a nemocnice… Nabrala jsem 48kg byla jsem spokojená ale pak přišel zlom. Porodila jsem miminko samozřejmě radost já hned po porodu měla zpět váhu 48kg nějaký 2 měsíce to trvalo ale teď po roce a půl po porodu mám 54kg a 158cm… Já vím někdo si řekne co já bych za to dala ale já to vnímám jinak já se snažím jedla jsem zdravě i cvičila ale váha nedělala nic… A teď mám výčitky ze všeho co sním a omezuji se… Jsem už z toho unavená že se odporuji v jídle a ne nikdo mi neřekl že jsem tlustá řekla mi to moje váha když mi ukázala 54kg prosím poraďte co mám dělat dál já nechci zase skončit někde ve špitále kvůli poruše potravy chci si vše dopřávat a neřešit to ale nejde to jsem z toho moc zoufalá
Děkuji ![]()
Příspěvek upraven 15.08.23 v 19:37
@Narcis22 píše:
Ahoj holky mám asi problém… Trochu se rozepíšu. Začalo to poprvé když mi bylo 13 let nebyla jsem nejhubenější ale měla jsem chřipku a zhubla jsem všichni mi začali říkat jaké mám krásné nohy a postavu a já z toho měla radost no a začala jsem se snažit víc a víc až jsem zhubla na 37kg pila jsem čaje na hubnutí a projímadla za den snědla jednu okurku a hned jí vyzvracela a stala se z toho porucha příjmu potravy trvalo to 2 roky než mě z toho dostali rodiče a nemocnice… Nabrala jsem 48kg byla jsem spokojená ale pak přišel zlom. Porodila jsem miminko samozřejmě radost já hned po porodu měla zpět váhu 48kg nějaký 2 měsíce to trvalo ale teď po roce a půl po porodu mám 54kg… Já vím někdo si řekne co já bych za to dala ale já to vnímám jinak já se snažím jedla jsem zdravě i cvičila ale váha nedělala nic… A teď mám výčitky ze všeho co sním a omezuji se… Jsem už z toho unavená že se odporuji v jídle a ne nikdo mi neřekl že jsem tlustá řekla mi to moje váha když mi ukázala 54kg prosím poraďte co mám dělat dál já nechci zase skončit někde ve špitále kvůli poruše potravy chvi si vše dopřávat a neřešit to ale nejde to jsem z toho moc zoufaláDěkuji
Tak jez zdravě a pohyb, s kočárkem můžeš chodit na x km procházky
chůzí člověk zhubne a dokonce si i vypracuje nohy.
@korn123 Já moc děkuji zkusím tomu ještě dát čas
Pohybu mám dost ale to jídlo jsem si dopřávala uvidím jak to půjde doufám že aspoň do vánoc se mi podaří zhubnout ![]()
Najdi si psychologa. Vidíš, že tohle sama nevyřešíš. Je to vleklý problém s příjmem potravy a psychikou. Máš dítě. To potřebuje zdravou mamku. Řeš to dřív, než spadneš do nějakého hlubokého problému.
@Narcis22 píše:
@korn123 Já moc děkuji zkusím tomu ještě dát časPohybu mám dost ale to jídlo jsem si dopřávala uvidím jak to půjde doufám že aspoň do vánoc se mi podaří zhubnout
A co zkusit nějakého vyživového poradce, který je ale dobrý a má něco vystudováno. Aby jsi na to nebyla sama, nespadla jsi do toho znovu a byla „pod dohledem“?
@Kelsey Toho se právě bojím chtěla bych jen mít zpět svou váhu ale nechci aby mě nikam zavřeli já prostě chci jen zhubnout a vím že ani psycholog mi to nerozmluví ![]()
@korn123 To jsem nezkoušela někoho najít ale zkusím se podívat
@annlady Já právě že vím že se na to umírá ale přijde mi že nemám poruchu příjmu potravy…
@Narcis22 píše:
@annlady Já právě že vím že se na to umírá ale přijde mi že nemám poruchu příjmu potravy…
máš a jak z učebnice psychiatrie
@Narcis22 píše:
Fakt ne? Máš bmi 21,6 - úplně ukázkové, a přesto si připadáš tlustá. Jak bys to teda nazvala?
V první řadě vyhodit váhu!. Co na ní lezeš když lže? Přesně z obavy, že mi hlavně jsem na to přestala list. Nevazila jsem od 9 do 29. To jsem otěhotněla takže jsem musela. Po porodu slus. Sice to tu mám ale neleží na to.
No a v druhý řadě navštívit odborníka. Omezováním jídla si právě muzeu přivodit třeba zavodnění, ukládání tuků a další věci. Tělo si pak chudák myslí, že ho budeš týrat hlady a dělá si zásoby. Zvířátko v akváriu bys taky krmila jak se ti zrovna hodí? Asi ne!
Tak šup! Volat! Někomu kdo se tím zabývat!
Tvoje váha je v normě a sama to víš, proto si myslíš, že když nemáš podváhu, tak nemáš poruchu příjmu potravy. Řekla bych, že už ji nemusíš mít, jen bys prostě chtěla vypadat líp a máš výčitky z jídla. Nejdi cestou hubnutí a honbou za číslem na váze. Za ty roky sis tak domrvila metabolismus a navíc jsi po porodu, takže stejně už nebudeš vypadat jako holčička. Můžeš mít ale krásnou, žensky tvarovanou a pevnou postavu, kterou docílíš v posilovně a správným jídelníčkem. Nebála bych se zaplatit si trenéra. Budeš překvapená, že i 52 kg může vypadat velice dobře a štíhle, ne zhrouceně, jako při 48kg, kde bylo navíc mnoho podkožního tuku. Zkus si jen trochu prenastavit myšlení v hlavě. ![]()