Mám si to nechat proplatit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj, pracuji jako lektorka cizích jazyků. Mám dotaz. Připravuji jednu paní na zkoušky z německého jazyka a zítra ji čeká testování v zaměstnání. Nabídla jsem ji ještě v rámci přípravy hodinu, ale odmítla. Prý to je zbytečné a bude stačit, když ji dnes a zítra pošlu nějaký test, který sama vytvořím, ona ho vyplní a já poté zkontroluji.
Mám právo na proplacení alespoň půlhodiny, ne? (Už takhle učím za směšné peníze. )Sice už učím dlouho, ale tohle jsem ještě neřešila a klientka to podala tak, že to vlastně hodina není, že „jen“ něco připravím na počítači.
Díky
Na místě klientky bych automaticky počítala s tím, že ti to zaplatím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, nechej si to zaplatit, paní je lehce vyčurana. Řekni jí to dříve než to pošleš ať má na výběr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, pošlu test, kterým strávím stejnou dobu jako výukou, čili to budu chtít stejně zaplatit. Paní je vtipná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtela bych proplatit hodinu casu a podle toho bych poslala test, ktery mi zabere hodinu i s opravou. Urcite bych se ale na tom domluvila predem, aby pak pani nebyla „prekvapena“. Rekla bych ji, ze to pro tebe neni standard, ale ze ji test klidne udelas - za stejnou sazbu jako normalni hodina vyuka.
- Citovat
- Upravit
Nejen přípravou strávíš čas, ale pak i kontrolou. Navíc to bude asi fakt test na míru pro její práci… Mě by přišlo normální zaplatit i za testování, ale lidi jsou fakt různý.
Peníze lepší řešit předem, aby se pak paní nedivila a necukala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Předem bych ji upozornila, že je to zpoplatněné. Jinak nevím, jak jsi placená, ale troufla bych si říct, že pokud jsi placená až po, tak ti nezaplatí. Pokud si od ní neslibujes žádný další kontakt, vykaslala bych se na ni. Pokud nevíš, poslala bych jí odkaz na test z netu, co se i sám vyhodnotí. Sama beru hodiny a tohle bych si k učitelce nedovolila, styděla bych se
- Citovat
- Upravit
Teda tohle se tu objevuje docela často - tak přece pro ní děláš nějakou práci (buď kurz a nebo přípravu testu a opravu), tak ti za to snad zaplatí, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestliže ti platí výuku, tak já bych možná automaticky předpokládala závěrečný test zdarma. Pokud má být placený, chtěla bych to vědět předem,,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik píše:
Jestliže ti platí výuku, tak já bych možná automaticky předpokládala závěrečný test zdarma. Pokud má být placený, chtěla bych to vědět předem,,,
Tak většinou máš daný nějaký rozsah kurzu, např 10 hodin. Já to chápu tak, že to proběhlo a lektorka ještě nabídla hodinu navíc před zkouškou, kterou ale klientka nechce, ale chce po ní zdarma vytvořit a opravit test… Jinak test jako součást kurzu bych taky extra platit nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pracuji jako lektorka cizích jazyků. Mám dotaz. Připravuji jednu paní na zkoušky z německého jazyka a zítra ji čeká testování v zaměstnání. Nabídla jsem ji ještě v rámci přípravy hodinu, ale odmítla. Prý to je zbytečné a bude stačit, když ji dnes a zítra pošlu nějaký test, který sama vytvořím, ona ho vyplní a já poté zkontroluji.
Mám právo na proplacení alespoň půlhodiny, ne? (Už takhle učím za směšné peníze. )Sice už učím dlouho, ale tohle jsem ještě neřešila a klientka to podala tak, že to vlastně hodina není, že „jen“ něco připravím na počítači.
Díky