Mám si ty šaty koupit?

Anonymní
5.1.12 08:51

Mám si ty šaty koupit?

Holky, prosím, poraďte. Mám dilema. Plesová sezóna a já celkem nutně potřebuju nové šaty. Poslední tři roky chodím v jedněch na všechny plesy, tak si myslim, že už je nejvyšší čas. Jenže jsem si samozřejmě vyhlídla jedny, na poměry naší rodiny, hódně drahé.Peníze na ně mám, ale můžu je taky použít na spoustu jiných potřebnějších věcí, jsem taková šetřilka, když si koupim něco na sebe, to už musí být… Každopádně, když si ty šaty koupím, tak rozhodně nemůžu říct manželovi kolik stály, on by ani snad nic neříkal, ale já bych se hambou propadla…Je to pro mě problém, jsme k sobě pořád hodně upřímný, spíš se přikláním k tomu se na to vykašlat a odtančit to letos zase v těch starejch, ale ráda bych si přečetla i vaše názory. Dík.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
5.1.12 08:54

Pokud bych se do těch starejch vlezla, asi bych nový nekupovala, já mám teď problém, že se do svých starých plesových šatů nenarvu (přes prsa :zed: ), takže pokud budem chtít někam vyrazit, budu si muset koupit nový… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65346
5.1.12 08:56

Pokud se ti líbí,máš na ně a víš,že je užiješ,kup si je a udělej si radost.A ty staré zkus třeba prodat......a hned se ti něco vrátí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
5.1.12 08:57

Tak já jsem taková,že by mi bylo těch peněz líto utratil za kus látky :nevim: :lol: ALe já plesy nemám ráda,nechodíme,takže možná,kdybysme chodili,tak bych si je koupila :lol: A co třeba najít podobné a levnější :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.1.12 08:57

Já bych se asi poohlédla jestli se nedají někde sehnat levněji nebo jinde nějaké podobné. Pokud ne tak bych si je asi koupila.
Podle toho co píšeš na plesy chodíš často tak je užiješ. Ale počítej s tím, že je budeš nosit taky „jen“ 3sezóny. Pak se ti omrzí jako ty dosavadní. Porovnej cenu a vaše finanční možnosti jestli se ti to vyplatí utratit za ně tolik peněz když je užiješ 3sezóny jako ty minulé.

Na druhou stranu žijeme jen jednou a je potřeba si udělat občas radost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
5.1.12 08:58

Já bych to určitě probrala s chlapem a případně se mu v těch šatech ukázala :nevim: Ale pravděpodobně bych si je koupila. Teda pokud bych v nich nevypadala jako „šlehačkovej dort“ (slova mého chlapa, když jsem si vybrala hodně levné svatební šaty :pankac: - nakonec jsem díky němu měla trojnásobně drahé).

Příspěvek upraven 05.01.12 v 08:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
5.1.12 08:59

No já bych si je nekoupila, měly bych špatné svědomí pro jejich cenu a nuežila bych si je…najdi jiné, levnější (i u vietnamců se dají koupit hezké šaty) moje sestra si z nich odpárala mašly, našila si tam v ruce krajkovou stuhu, z toho mašlišku do dekoltu a byly to rázem jiné šaty :-) a tam stojí kolem 1000,– co si pamatuju ( ale i to je třeba pro nás teď dost :nevim: ) Nejde najít kompromis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306

Hledala bych podobné, ale asi levnější. Já mám 3 šaty a ty točím, protože chodit na plesy pořád v tom samém mi nepřipadá vhodné. Záleží ale jaký to je ples. U nás se na to dává pozor, takže loni jsem si třeba koupila šaty na aukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek

Mě osobně by nové šaty asi neudělaly takovou radost, když bych za ně vyhodila tolik peněz a pak je měla jen jednou nebo 2× na plese.To raději půjdu v těch starých a koupím si něco jiného z čeho bych měla větší radost a využila bych to více.

• Citovat
  • Upravit
1749
5.1.12 09:07

Taky řeším podobná dilema, že je něco drahé a já to nutně potřebuju, ale je mi to blbý. Tak předem informuju manžela, že mám něco starý a potřebuju nový, ale je to příšerně drahý. A on řekne, ať si to koupím, nebo mi to dokonce koupí sám ( když přesně ví co ) :mrgreen: . Moc neutrácím, takže z toho má dokonce i radost :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.12 09:08
Asi te nepotesim,ale ja bych si taky drahe plesove saty nekupovala.Spis bych si treba nejake pujcila od kamaratky,anebo z pujcovny at nechodim porad v tech samych.
Co mam svoje slusne saty (na ples/svatby/pohrby atd) tak jsou vsechno male cerne a vsechny mam ze second handu za dobrou cenu v supr kvalite a tocim je nenapadne porad dokola.
Anonymní píše:
Holky, prosím, poraďte. Mám dilema. Plesová sezóna a já celkem nutně potřebuju nové šaty. Poslední tři roky chodím v jedněch na všechny plesy, tak si myslim, že už je nejvyšší čas. Jenže jsem si samozřejmě vyhlídla jedny, na poměry naší rodiny, hódně drahé.Peníze na ně mám, ale můžu je taky použít na spoustu jiných potřebnějších věcí, jsem taková šetřilka, když si koupim něco na sebe, to už musí být… Každopádně, když si ty šaty koupím, tak rozhodně nemůžu říct manželovi kolik stály, on by ani snad nic neříkal, ale já bych se hambou propadla…Je to pro mě problém, jsme k sobě pořád hodně upřímný, spíš se přikláním k tomu se na to vykašlat a odtančit to letos zase v těch starejch, ale ráda bych si přečetla i vaše názory. Dík.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
5.1.12 09:09

Ahoj,
a kolikrát za sezonu na ten ples jdete? Jestli jednou nebo dvakrát, tak to snad ani nemá cenu utrácet, tak šílenou sumu za šaty. Teda, pokud je to fakt vysoká suma. Kolik stojí? A nevyjde tě levněji si nechat šaty u někoho ušít nebo koupit dvoje levnější, které můžeš střídat. Já bych třeba v jedněch šatech všechny plesy neobchodila, bylo by mi to blbé a lidi jsou neskutečně všímaví a zlí. Naštěstí na plesy už nechodím, tak to nemusím řešit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
5.1.12 09:12

Před manželem bych o ceně nelhala, to mi přijde dětinské. Naví, když by se cena později provalila, manžel by se asi cítil oklamaný. Jsou to prostě podle mě zbytečné komplikace. Pokud toužím po něčem, co už je na hraně našeho rozpočtu, uděláme rodinnou radu, jdeme se na tu věc podívat spolu a spolu rozhodnem. Tak bych se chovala i v případě dražších šatů. Pokud vím, že si je prostě tenhle měsíc nemůžu dovolit, tak pochopitelně není ani diskuze. :) Ať to dobře dopadne a vyberete s manželem, co bude vyhovovat po všech stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
5.1.12 09:20

Jestli se ti líbí a jak píšeš, že na ně ted ty peníze máš, tak já bych je koupila, proč si neudělat radost, šetřit se sice má to určitě, ale sem tam by se mělo utratit ne jen za ty „potřebné“ věci.
Manželovi bych to řekla, možná kdyby ses zeptala přímo jeho, pomůže ti to v rozhodování líp, než naše rady tady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
5.1.12 09:21

ahojky, 3roky stejný šatky je dlouhá doba, pokup se Ti moc líbí tak si je prostě kup, vždyt si je nekupuješ každej den ;) a tohle přepočítávání že by za to mohli být jiný, užitečnější věci dělám tak ale to bych pak už nikdy nic neměla já. jen si je kup :) a nebo ty starší oživ nějakým doplnkem či něco ,udělej si radost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák