Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@dreadnuth píše:
@zulitvi Já zase nechci plašit a utíkat za svým gynekologem.. četla jsem že se to může posunout ale nevím nevímmožná zítra skočím pro test, ale jak jsem zmínila tak s ním nemám dobré skušenosti
mi většinou přišla ms mnohem dřív, než měla (tedy po užití postinoru). Ale pokud jsi ho vzala do 12cti hodin, nevěřím tomu, že selhal ![]()
Já už i někde četla, že někomu selhal, ale co je na tom pravdy
.. Já mám právě „zvláštní“ příznaky utahanosti, sem tam nevolnost, ty chutě, přibírání, nafouklé bříško atd. Postinor jsem si vzala poprvé před 3 lety a co si tak vzpomínám tak jsem to dostala do týdne nebo tak a cyklus mi to nerozházelo..Že by to bylo po letech „agresivnější“..
@zulitvi No právě že dítko by rozhodně plánované nebylo
ba naopak komplikace
Ale zase to beru tak, že ať je to jakkoliv nezměním to..Jen mě to stresuje.
@dreadnuth ¨Tak kdyz neveris testu, tak bych zkusila jit na krev, jako samoplatce
![]()
@martina.se píše:
mi většinou přišla ms mnohem dřív, než měla (tedy po užití postinoru). Ale pokud jsi ho vzala do 12cti hodin, nevěřím tomu, že selhal
Právě jak jsem psala, že to užila nedávno kamarádka, tak tě se MS dostavila o 3 dny déle. Ale jinak bolení a žádné jiné příznaky neměla.
Zdravím, poradil by mi prosím někdo jestli si zajít pro postinor? včera mi skončila ms (trvá 3–4 dny, včera 3.den dnes už ji nemám), s přítelem jsme se večer milovali, ale praskl nám kondom a přišli jsme na to pozdě. Myslím si, že pravděpodobnost otěhotnění je úplně minimální, když je to na konci ms, ale nevím. Kamarádce bylo po pilulce strašně špatně a rozházelo jí to cyklus, takže pokud by to nebylo nutné, raději bych se bez pilulky obešla. HA neberu.. Pokud někdo poradí, budu moc vděčná, díky hezký den všem
@slecna ja No asi takhle, pravděpodobnost fakt není velká, ale rozhodnout se stejně musíš sama…
@j.a.n.i1 díky za příspěvek, rozhodování je moje hodně slabá stránka, takže vůbec nevím
![]()
Dobrý den, potřebovala bych rychlou radu! Beru antikoncepci Triqilar a teď jsem zrovna na dovolené a doktor mi předepsal Noretisteron (prý to není antiko.) tak jsme s přítelem použili kondom, ale bohužel nám prasknul. Tak se chci zeptat jestli si můžu jít zakoupit Postinor. jestli mi to nějak neuškodí na tu antikoncepc. Děkuji za odpověď.
Jana
Dobré ráno..Prosím o názor. Včera večer se nám stala s přítelem nehoda. Těhotná být určitě nechci!(čekám na další ms, abych si nechala zavést tělísko)MS jsme měla 18.9 a cykly mívám většinou 34-37 dní..Jen jednou za rok se mi stalo, že byl cyklus 32 dní, ale tohle bývá jako naschvál
Podle výpočtu bych asi měla mít ovulaci 7.10..Já teda poznám kdy příjde MS podle bolestivé ovulace a přičtu 18 a výjde to přesně. Zatím bolesti nemám
Napadlo mě jít k dr, jestli třeba pozná, kdy by mohla ovulace nastat? Snažilky se chodí informovat
jde mi o to, že je prý Postinor hroznej driják ![]()
A to chceš nechat náhodě? Ano postinor je driak, ale stím se vyrovnáš…ovšem těhotenství je no prostě těhotenství a interupce je ještě větší driák…měla jsem ho v letošním roce dvakrát, žiju, mentruuji normálně…jen mi nebylo den nejlépe…
![]()
@Litta to je rada…pak bude těhotná…a to bude uupps? spermie maj tendenci dlouho přežívat.
@Malike píše:
@Litta to je rada…pak bude těhotná…a to bude uupps? spermie maj tendenci dlouho přežívat.
Tendenci.
Největší pravděpodobnost je 2 dny, ideálně počítat se 3, ještě menší pravděpodobnost do 5 a mizivá přes 6. Pokud má cykly přes 32 dní, tak je v pohodě. To by muselo nastat takových výjimečných situací zrovna teď, že bych byla v klidu. Stačí chápat biologii a nemusí se cpát hormony. Samozřejmě pokud by jinak běžela na potrat, tak je lepší si ten prášek pro klid vzít, ale radím podle pravděpodobnosti, ne podle pocitů.
Každopádně pokud máš ochotného lékaře, tak se ti koukne na vaječníky, jestli se schyluje k ovulaci. Jdi hned dneska a zařiď se podle toho.