Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Doe_Jane píše:
Nejbezpečnější to je vzadu uprostřed, pokud tam máš normální pás
Aha, to jsem nevěděla..proč tomu tak je? Vždyť je pak za tou sedačkou mezera mezi předními sedadly? Jo aha, asi kvůli bočnímu nárazu, že..
Jinak to asi myslíš nějaká ta rodinná větší vozidla..myslím, že klasická, 4 sedačková auta vprostřed nemají tříboďák..nebo i taková existují? ![]()
My máme klasickou Fabii combi a vprostřed je jen pás přes břicho.
Vzadu v pravo a klidek, pojedes opatrne, hlavne se nedes kazdeho zabreceni, ono male ditko vetsinou v aute hned usne, ale kdyby ne, neotacet se a nezastavovat ihned ted na fleku, ale treba za dve minuty na parkovisti. Nebo na svetlech se muzes otocit, nandat dudlik (dobry mit na snurce). Na dite si narid zpetne zrcatko a je to v pohode ![]()
@Evulina píše:
Aha, to jsem nevěděla..proč tomu tak je? Vždyť je pak za tou sedačkou mezera mezi předními sedadly? Jo aha, asi kvůli bočnímu nárazu, že..
Jinak to asi myslíš nějaká ta rodinná větší vozidla..myslím, že klasická, 4 sedačková auta vprostřed nemají tříboďák..nebo i taková existují?
My máme klasickou Fabii combi a vprostřed je jen pás přes břicho.
Mají i normální auta tříbodový pás.
Ale tyhle teorie o tom, které místo v autě je nejbezpečnější a nejnebezpečnější padají, když jsou v rodině dvě a více dětí. Bych se musela zbláznit, kdybych přemýšlela, kam které dítě posadím ![]()
@Tunrida píše:
Mají i normální auta tříbodový pás.
Ale tyhle teorie o tom, které místo v autě je nejbezpečnější a nejnebezpečnější padají, když jsou v rodině dvě a více dětí. Bych se musela zbláznit, kdybych přemýšlela, kam které dítě posadím
Tak jasný, taky máme děti dvě a prostě je jedno vlevo a druhý vpravo ![]()
Mě děti naopak za volantem krotí, že jedu pomaleji..jinak mám ráda svižnější jízdu
![]()
@Evulina píše:
Tak jasný, taky máme děti dvě a prostě je jedno vlevo a druhý vpravo
Mě děti naopak za volantem krotí, že jedu pomaleji..jinak mám ráda svižnější jízdu![]()
To si celkem troufáš na to, že máš děti a řidičák 3 roky ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, omluvte anonym, ale nechci být za hysterku.
Mám šílený strach vozit své 4-měsíční dítě v autě. Nevím proč. Bojím se. Zítra mám jet na návštěvu a už od včerejška přemýšlím nad tím, jak to udělám. Máte to taky tak někdo? A ještě otázka. Kde vozíte autosedačku? Na předním sedadle nebo za sebou? Díky moc
já první dva měsíce jsem také moc nejezdila, ale vůbec, ne jen s dítětem. Byla jsem rozhozená. Pak už v pohodě.
Sedačku jsem vozila vždy vzadu, měla jsem zrcátko, kterým jsem dítě mohla zkontrolovat. Okamžitě bych stavěla jen v případě ohrožení dítěte, tj. když by vydávalo divné zvuky. Jo a taky jsem jednou zapoměla dítě připoutat, tak to jsem zastavila hned, jakmile jsem si to uvědomila. Dítku bylo tenkrát půl roku.
I nyní mám v autě zrcátko, kterým když je potřeba, tak děti zkontroluji a taky sleduji zvuky v autě. U nezvyklého zvuku se snažím zjistit původ.
Když nebude mit co spolknout tak zakuckani vydrží než budeš moct bezpecne zastavit. Pláč taky budeš muset vydržet. Nesmíš se tím nechat rozhodit. Důležitější v te chvíli je jet bezpečně. Neotacet se za ním. Já měla vždycky zrcátko nastavené tak, abych viděla na něj i na silnici vzadu. Sedačku bych dopředu nikdy nedala. Koukala jsem kolik lidí boží děti (i starší) vepředu a nechápu to. Pro mě je to sedadlo smrti. To dáš.
@Tunrida píše:
To si celkem troufáš na to, že máš děti a řidičák 3 roky
Ale tak neznamená to, že nějak extra porušuju předpisy, to ne..jedu většinou prostě maximální rychlostí..ale nejvíc mě to baví po dálnici, tam můžu jet rychleji..Já se tím nechlubím, jenom to říkám a bohužel se asi mentálně nepředělám na řidiče, který na padesátce jede 40.. ![]()
Můj muž tedy říká, že řídím velmi dobře, líp než on..řídím každý den asi 20 - 30 km, tedy někdy krom víkendu.
S dětmi za sebou jedu opatrněji. A skoro všichni mě předjíždějí, krom seniorů a žen s dětmi
![]()
Syna vozím vždy vzadu, většinou za spolujezdcem.. když se syn narodil, prvních pár jízd bylo takových zvláštních, mít v autě mimino, ale vyloženě jsem se nějak nebála..
Já se taky bojim když vezeme děcka. Už jsme zažili pěkné šoky a řidičema, kteří jsou schopni předjíždět opravdu všude. Včetně zatáček kam není vidět ![]()
Mám děti po roce a jezdím všude radši mhd. Jela jsem s nimi i jednou 3 hodiny vlakem, dohromady 5 hodin cestování. Autem by mi cesta zabrala 2,5 hodinky, ale jsem srab
Teď je dětem 2,5 a 1,5 a ještě jsem je sama nikdy nikam nevezla. ![]()
Se starší jsem nejezdila, bála jsem se a byla to chyba. Vyšla jsem ze cviku a vozit mluvící dítě je horší, než spící mimino ![]()
Druhá jezdí se mnou odjakživa. Dávám vpravo vajíčko, vlevo velkou sedačku. Mám zpětný zrcátko pro svůj klid.
Taky jsem měa strach… přítel jel parkrát s námi a ted bez problému ![]()
Nejbezpečnější to je vzadu uprostřed, pokud tam máš normální pás