Mám vystudovanou cukrařinu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Peggy54 píše:
Nevim jestli je to stejne nebo ne, ale kamaradka ma gympl a nejaky rocni kurz kam chodivala o vikendech a dela v druzine..tak nevim jestli by to proslo u MS.. pokud ne tak maturitu a bc na pedarne nebo rovnou ss pedagogickou
Pro vyucenou nedostacujici. Existuje 1r. studium SS predskolni a mimoskolni ped., ale jde o denni studium a podminka byla/ je tusim 3r. praxe v oboru a vystupem je druha maturita.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga Hlavně by měl učit ten, kdo na to MÁ. Zodpovědnost, vlohy, trpělivost, smysl pro humor, přirozenou autoritu… A je mi úplně jedno, jestli měl ve čtvrté třídě na výzu trojku a nebo je vyučená cukrářka. Mnohem lepší nadšená trpělivá cukrářka než zpruzelá uječená slečínka z pedáku, která to přece vůbec dělat nechtěla.
Až se bude na pedagogických fakultách učit hlavně přístup k dětem, budu je vřele doporučovat, ale k čemu jsou učitelce v mateřince dějiny pedagogiky a latina a teda jeden semestr práce s dětmi, to je mi opravdu záhadou.
Zakladatelce bych poradila jít na střední pedagogickou, mělo by to být sice denní studium, ale lehčí než výška. Případně pokud na to máš, udělej si nástavbu na čemkoliv -maturitu a pak vš pedagogického směru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga
V MS si myslim, ze je SS naprosto pro uc. dostacujici (odpovidajici ped. zamereni). Napr. vedle v Rakousku casto nemaji uc. ve skolce ani maturitu, protoze tam je maturita noblesni zalezitost a nema ji proste kazdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
Já jsem teda trochu zklamaná, já jsem myslela, že dnes už musí mít učitelky MŠ vysokou, aspoň ty nově nastupující - to pak může v té MŠ učit kdekdo a podle toho to i vypadá
Me je teda ve skolce milejsi zenska, ktera ma k detem cit a umi to s nimi, at uz ma jaky chce vzdelani. Nez nejaka ovesena titulama, ale bez vztahu k detem.. Netvrdim, ze se vzdelani a laska s detem vylucuje, ale casto to tak vidim..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka ja vim, ze by nebyla ucitelka ve skolce, ale pracovala by s detma v MS jako asistentka a kurz AP je i pro lidi jen se zakladnim vzdelanim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko jeste existuje kurz pro chuvy. ty obcas hledaji do soukromych skolek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teresa.p píše:
@vokishka ja vim, ze by nebyla ucitelka ve skolce, ale pracovala by s detma v MS jako asistentka a kurz AP je i pro lidi jen se zakladnim vzdelanim.
Os noveho roku se hodne zprisnuji podminky. Takove kurzy uz nebudou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka tak to popravde rada slysim. trochu bych se bala, ze syn bude mit AP, ktery ma jen zakladni vzdelani.
ve skolce by mi to bylo jedno, ale ve skole…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
Jak Mám vystudovanou cukrářku? Snad Jsem vyučená cukrářka, ne?
Máš recht, přesně toto mě pokaždé dokonale pobaví. Vystudovaná kadeřnice či vystudovaný automechanik ![]()
- Citovat
- Upravit
@Caboverde píše:
Máš recht, přesně toto mě pokaždé dokonale pobaví. Vystudovaná kadeřnice či vystudovaný automechanik
Pojem vystudovat je prvořadě určen vysokým školám. Dále jej lze použít pro gymnázia a pro střední odborné školy, jejichž studium je VŽDY zakončeno maturitou.
Pro učební obory, jež jsou zakončený výučním listem, či učební obory s maturitou (nikoli SOŠ) lze použít výhradně termín “vyučit se” či “vyučen s maturitou”. Tzn. zakladatelka opravdu nemá cukrařinu vystudovanou. Je vyučená, možná s maturitou. To není nic nedůstojného, je to krásný a ne zrovna lehký obor, ale k učitelství v MŠ k němu ještě vede dlouhá cesta - nebudu opakovat, co tu již bylo porazeno, zakladatelka, držím palce, sny by si člověk měl plnit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andante píše:
Pojem vystudovat je prvořadě určen vysokým školám. Dále jej lze použít pro gymnázia a pro střední odborné školy, jejichž studium je VŽDY zakončeno maturitou.
Pro učební obory, jež jsou zakončený výučním listem, či učební obory s maturitou (nikoli SOŠ) lze použít výhradně termín “vyučit se” či “vyučen s maturitou”. Tzn. zakladatelka opravdu nemá cukrařinu vystudovanou. Je vyučená, možná s maturitou. To není nic nedůstojného, je to krásný a ne zrovna lehký obor, ale k učitelství v MŠ k němu ještě vede dlouhá cesta - nebudu opakovat, co tu již bylo porazeno, zakladatelka, držím palce, sny by si člověk měl plnit
A proč poučuješ mě, nechápeš význam ironie? Já narozdíl od zaklatelky vystudováno skutečně mám, a nemyslím si, že mám zapotřebí, aby si na mně podobná individua z Babiš serveru zvedala bezdůvodně sebevědomí. Poučuj svoje blízké, popř. toho, kdo o to má skutečně zájem.
- Citovat
- Upravit
@Caboverde píše:
A proč poučuješ mě, nechápeš význam ironie? Já narozdíl od zaklatelky vystudováno skutečně mám, a nemyslím si, že mám zapotřebí, aby si na mně podobná individua z Babiš serveru zvedala bezdůvodně sebevědomí. Poučuj svoje blízké, popř. toho, kdo o to má skutečně zájem.
Jé, omlouvám se, to mělo být míněno jako souhlas s tebou, ne poučování zrovna tvé osoby Jsem pakoň. 🤦♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit