Mam vzteklé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4706
10.10.10 20:19
ýt „období vzdoru“,a ona mi řekla,že už od 3 měsíců.To se mi zdá brzo,já mám pořád zafixováno-nevim proč,že to období je tak od 2 let…je fakt,že u 5-ti měsíčního dítěte asi o vztekání ještě nemůže být úplně řeč,třeba je jen víc plačtivé :nevim:

noo já nevim jak bych to jinak nazvala… u mě je to vztekání,, jinak nevim.. asi to určitě nedělá schválně to je jasný, jen mě fakt překvapuje, že je to z ničeho nic a v takový míře… noo co na plat.. jedeme dál a zkoušíme jí přechytračit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631

To pravé období vzdoru je opravdu před druhým rokem. Já jen v tom mém prvním příspěvku chtěla zakladatelce říct, že všechny děti mají občas období, kdy křičí nebo pláčí, i ti dvouleťáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
mona.k.79 píše:
Lizbeth píše:
Mono - můžu si hlavu ukroutit..Nechápu to..
Tobě to připadá jako vtekání?? Myslíš , že se v tom p
A že se mu neděje nic zlýho?? - no dle tebe ne, ale ono asi nadšené není.evím vlastně co ti na to pořádně
Toto je přece normální chování a nepřeba se nad ním pozastavovat.
Neznám dítě, které by se rádo oblékalo, přebalovalo, čistilo uši atd a nikdy mě nenapadlo, že je VZTEKLÉ
tak to si potom asi nejchytřejší!!! mě to jako normální chování nepřipadá,, to bych to sem asi nepsala že?? a dítě je to moje první

Nepsala jsem proto, abych ze sebe udělal chytrou..
Chtěla jsem jen poradit..Myslela jsem ,že o to ti jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
10.10.10 20:22
mona.k.79 píše: ýt „období vzdoru“,a ona mi řekla,že už od 3 měsíců.To se mi zdá brzo,já mám pořád zafixováno-nevim proč,že to období je tak od 2 let…je fakt,že u 5-ti měsíčního dítěte asi o vztekání ještě nemůže být úplně řeč,třeba je jen víc plačtivé :nevim:
noo já nevim jak bych to jinak nazvala… u mě je to vztekání,, jinak nevim.. asi to určitě nedělá schválně to je jasný, jen mě fakt překvapuje, že je to z ničeho nic a v takový míře… noo co na plat.. jedeme dál a zkoušíme jí přechytračit…

Víš co,ono i pro mě,jako pro mámu s prvním dítětem bylo těžký rozpoznat,o jaký druh řevu se vlastně jedná.Mě dlouho přišlo,že řve pořád stejně,až teď poznávám,kdy se vzteká,a kdy mu něco je,nebo spíš,když mu něco vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
10.10.10 20:23
Kaczenka píše:
Myslím, že to křičení u převlékání trvalo tak měsíc. Je to tím, že je to miminku nepříjemné a začalo si to více uvědomovat. Vůbec nejde nijak odpoutat pozornost. Musíš zůstat klidná, mluvit na malou klidným hlasem, aby to převlékání probíhalo v pohodě alespoň z Tvojí strany. Navíc přes léto to malá možná nepociťovala tak intenzivně jako teď, když se musí oblékat do vícero vrstev.
noo já klidná jsem.. až mě to samotnou překvapuje :roll: :roll: a to je právě to noo, převlíkam jí jako normálně, vždycky jsme byli rychle hotový, protože vím, že to nemaj rádí, i mudra nás pochválila, že jsme šikovný a rychlí.. taky na ní mluvim klidnym hlasem, je to moje kočička… v poho prostě s ní jsem a musim být,, ale pak si povídam s mužem a říkam mu s hrůzouu co to máme za vzteklouna a nadávam a stěžuju si jen u něj.. chudák, někde ale ventilovat musim… :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
10.10.10 20:27

I potíže s převlíkáním můžou souviset se zubama. Když naší malé rostou zuby, v podstatě se nedá položit na záda - na přebalovák, do postýlky, na zem, nikam. Asi ji ty dásně bolí víc, když si lehne a prokrví se jí hlava.
A pokud jenom pláče, opravdu to ještě nemusí být vztek. U takhle malýho mimča se to těžko rozlišuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
11.10.10 09:18

Uklidním Tě, snad-Mareček dělá to stejné, v těch 5-6-ti měs. to začal dělat a teď je mu 11měs. a uvědomuji si až teď, že už to nedělá, snad když je hodně unavený. O rozmazlenosti to rozhodně není-nebo máš pocit, že ho rozmazluješ? Pokud ano, tak to prostě nedělej :o))) Ale to si nemyslím, nikdo si dobrovolně dítě nerozmazluje. Všechno děláš dobře neboj, ono to dítě jen zkouší, kde jsou hranice, pláče, protože neumí mluvit. Mě to teda strašně vytáčí, někdy zuřím, že se koušu do jazyka, abych nezačala nadávat-což by samozřejmě nemělo žádný smysl-jen by se mi ulevilo, ale dítě by to stejně nepochopilo.
Teď hrozně pomáhá při takových situacích vyjuknout třeba: A kde je to auto, medvěd, panenka apod. a pojď rychle se podíváme a nebo koukat z okna, to Mareček z největšího řevu a vztekání ihned obrátí a čučí.
Všechno přejde a neboj, příjde zas něco jiného :o))) Buď klidná, dělají to všechny děti. Držím palce a pevné nervy přeji! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
11.10.10 09:37
Ewule0712 píše:
moc pěkně napsaný, děkuju mooc.. to zvládnem.. zvládli jsme horší.. :mavam: :mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leonora555
20.11.13 17:07

vzteklé 5měsíční mimi?

Ahoj maminky, jdu si k vám pro radu.
Máme 5měsíčního syna a poslední týden se jeho chování obrátilo o 360 stupňů. Byl klidné miminko 2× denně spinkal 2 hodiny, hráli jsme si sním, pořád se usmíval. Ale poslední dny se od rána do večera „vzteká“ nic ho nebaví dlouho, spinká třeba 5× denně po 25minutách. Vůbec nevím čím ho zabavit protože pláče a chvílema mi to prostě přijde i jako vztekání, u čehokoliv. Už jsem zoufalá, vůbec nic nestihnu doma udělat protože se od něj nesmím hnout. Můžopou to být zoubky? Když je takhle protivný? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
20.11.13 17:08

Ano je to typické. Vydrž to, bolí ho to a nedělá ti to naschvál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
20.11.13 17:11

Nejste po ocku? jinak ano vztekat se muze kvuli zubum, neco ho boli anebo se snazi o novou dovednost a jeste na to nemuze prijit ;) chce to jen vydrzet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
20.11.13 17:12

Ahoj, náš malý je půl roku starý a je teda vzteklej jak pes… když se mu prořezával minulý týden první zub, tak to bylo ještě o něco horší a to už jsem teda opravdu nevěděla, co s ním… nic nechtěl, nic ho nebavilo, pořád se jakoby vzpíral a u toho rudnul, křičel, nechtěl ani nosit, nic… teď už je to zas maličko lepší, nicméně vzteklina je to pořád… jak se mu něco nelíbí tak se prohne do luku, zatne pěsti a vrčí… tak pevně doufám, že ho to jednou přejde :) Hodně sil a pevný nervy přeju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leonora555
20.11.13 17:16

@Týna K. s tím prohýbáním a rudnutím je to uplně to samé u nás! Ach jo já se z toho zblázním :roll:

• Citovat
  • Upravit
47759
20.11.13 17:17

Našemu synovi je 5. měsíců a 10 dní. Cca 14. dní zpátky měl zvýšenou teplotu asi 37,3 pak se objevily malinke hrbolky na dasnich, teploty zmizely, predevcirem se prorizl prvni zub. Taky jsem nic nestihala. Neměl potřebu nosit se, ale musela jsem u něj sedět a podávat mu hračky ;-) Přestal usinat sám, musela jsem ho uspavat. Kolotoč teplot, zábavy a uspavani začíná nanovo, takže očekávám v brzké době další zub ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
20.11.13 17:19
@Leonora555 píše:
Ahoj maminky, jdu si k vám pro radu.
Máme 5měsíčního syna a poslední týden se jeho chování obrátilo o 360 stupňů. Byl klidné miminko 2× denně spinkal 2 hodiny, hráli jsme si sním, pořád se usmíval. Ale poslední dny se od rána do večera „vzteká“ nic ho nebaví dlouho, spinká třeba 5× denně po 25minutách. Vůbec nevím čím ho zabavit protože pláče a chvílema mi to prostě přijde i jako vztekání, u čehokoliv. Už jsem zoufalá, vůbec nic nestihnu doma udělat protože se od něj nesmím hnout. Můžopou to být zoubky? Když je takhle protivný? :nevim:

tohle má můj od narození, buď v klidu, je to normální :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí