Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hm, tak to asi zatahování nepomůže… a co takový ten sprej s vodou na postřikování obličeje? To je docela fajn. Když malej spí v zavinovačce, tak bych mu dala klidně jen bodíčko a ponožky. Nejde v té zavinovačce vyměnit náplň? Třeba dát do ní prostěradlo nebo ručník místo té teplé náplně?
Když svítí zatahuju roletu i závěsy,ale teplota se drží.Zavinka je to ta rychlo.
ALE…Ted jsem ho zkusila strčit do povlaku od polštáře a vypadá to,že prd poznal.Akorád se do něj vejde skoro dvakrát,takže musím ještě pořešit aby mi tam nesjel i v noci celičkej.Jinak je to určo tenší než ta šílená zavinka.
Ywett píše:
Místo zavinovačky můžeš použít povlak na polštář…
To je super vychytávka!
To si musím pamatovat…
![]()
ahoj,my máme taky hic. Okna sice na východ, ale horko je stejně. V noci máme otevřenou ventilačku a malá (6 týdnů) spinká v bodýčku s dl.rukávem a v byvlněném spacáčku a spocená nebývá,ale přes den taky celkem trpí. Ven chodíme taky až k večeru a včera jsem „poladila“ kočárek, že jí v tom nebude horko. Vyndala jsem vloženou tašku, takže je jakoby ve sporťáku v úplném lehu, na dně má velkou osušku, aby to měla měkoučký a odepla jsem kus střechy, takže tam zezadu má jakoby jen síťku a už se mi nepotí
a doma nám nezbývá nic jiného než se vařit ![]()
Místo zavinky bych dala plenku, naše malá to taky vyžadovala, ale taky jsem měla strach z přehřátí. A v pařácích spala jen v overálku s krátkýma rukávama i nohavicema + tenoučké ponožky při studených nožkách. Ven jsme jezdili odpoledne od 3.ukončeného měsíce s vozíkem za kolo a tam luftovalo krásně. Jinak dopoledne spinkávala na balkoně (ještě tam nesvítilo slunce) a na procházky s kočárkem v parných dnech taky až k večeru.
Už jsem si myslela,že budu za zlou matku,že jsem přes den s malým doma.uff. ![]()
Radka1112 píše:
Když svítí zatahuju roletu i závěsy,ale teplota se drží…
Musíš zatáhnout dřív. My jsme taky pod střechou, takže než jsme pořídili tu klimu, tak jsem to fakt hodně řešila. Přes noc jsme hodně větrali, ráno dokud je v místnosti chladněji (než začne růst teplota), zavřít, zatáhnout a nechat tak do tý doby dokud bude uvnitř menší teplota než venku - tzn. do večerních hodin. Pouštěli jsme si větrák, který tě pocitově ochladí. S tím rozprašovačem nevím, protože ten zvyšuje vlhkost a vlhké horko se snáší podstatně hůř než suché horko.
Já jsem ještě napouštěla malýmu buď kyblík (když byl mimčo) a nebo další léto vanu a nechala jsem ho tam ráchat několikrát za den (bazének nemáme v bytovce kam dát, takže byl v koupelně ve vaně).
mame okna na zapad, takze ja kdyz o te 14-15 hodiny odchazim, zadelavam roletu a zavru okno ![]()
Ahoj,jak už tu někdo psal-vodu ve spreji,a namočenou plenu položit na žbrdlení postýlky.
Jinak my tedy máme zatím doma docela dobře,horší to bude,až budou tropy.
Tu vlhkou plenu jsem dávala i loni na kočár,když jsme chodili ven-na boudičku.A docela mu to tam i trochu ochladilo.
na to dost dobre nechapu, vzdyt je teprve kveten, co budeme delat treba v cervenci ve 40ve stinu? taky jako nechat dite behat v bodycko a sandalkach a koupat v bazenku v kvetnu?:D ja to teda nepraktikuju
Ahoj, měli jsme podobný problém, bydleli jsme pod střechou, okna přímo na jih. Přes noc se vyvětralo, přes den ubednilo a zatáhlo silnými závěsy. Ale nejvíc nám pomáhal ventilátor, mívala jsem ho zapnutý i přes noc na malou rychlost, kolikrát jsme tam měli i v noci kolem 30 stupňů
Akorát ho nesmíš nasměrovat přímo na dítě nebo na sebe, spíš do prostoru.
Monjie píše:
na to dost dobre nechapu, vzdyt je teprve kveten, co budeme delat treba v cervenci ve 40ve stinu? taky jako nechat dite behat v bodycko a sandalkach a koupat v bazenku v kvetnu?:D ja to teda nepraktikuju
Přece vůbec nejde o to, co je za měsíc, ale jaké jsou teploty, ne?
Já mám dnes na teploměru 29,2 C a to na severní straně, kde je stín a slunko tam ještě za celý den ani nedolezlo… Což je holt běžná červencová teplota (v ČR 40 C ve stínu vážně nebývá a to ani v nejparnějším létě
).
To je fakt,vedro prostě je ikdyž je květen.No a v červenci se stěhujeme do Norska. ![]()
Koupím prckovi fukárek a snad se to tu trochu vyčistí.
Už mám na teploměru krásných 30,3,takže super.A to jsme totálně zakrytý.Takže už jen
a smažíme se.
Monjie píše:
Hm,to samé si taky říkám,a na mě je taky dooost brzo nechat už teď malého běhat jen minimu oblečení,a na bazének je podle mě čas,až budou tropy ![]()