Máme moc věcí...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14628
1.3.26 16:23

Schovávám pěkné kousky po starším synovi pro mladšího, jinak už nic. Mívala jsem toho doma fakt hromady, ne že bych přímo kupovala, ale hodně jsme toho dostávali. Zabíralo to šíleně místa a vedla jsem si k tomu tabulky, abych neztratila přehled, kde co a pro koho mám. Hodně se mi ulevilo, když jsme největší část zásob spotřebovali a obnovovat je nebudu. Dcera (11 let) teď ohnula nos nad několika kousky, které jsem pro ni skladovala dobré dva roky, takže… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
1.3.26 19:49
@Snopy123 píše: Více

Do té doby než chtěli oblečení dle svého výběru. Většinou tak do 14-ti let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
1.3.26 20:53
@nick mandarinka píše: Více

Taky si myslím.

Navíc podle mě je tohle přesně ten typ hromadění pro strýčka příhodu, co přispívá k přehlceným domácnostem.

A co já vím, co mu bude za rok slušet?🤨 Ráda věci řeším, až když nastanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4447
1.3.26 21:18
@Suzume-chan píše: Více

Tak pro mě je teda rozdíl dát za zimní bundu 1500 nebo ve výprodeji za 500…
Za kovidu byl velký výprodej v CA, nakoupila jsem oblečení minimálně na rok s 50-70 ti % slevou… trička za 35-50 Kč, rifle kolem 100-150, spodní prádlo, ponožky, pyžama…
V tom chlapečkem oblečení je hrozný výběr, opravdu nevím, kdo ten design tvoří, takže když narazím na cokoli použitelného a ještě ta dobrou cenu, tak beru. S vyšším věkem větší nároky dítěte, ale pořád odmítám za to co se v obchodech nabízí platit plnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
1.3.26 21:21

@Menton Máš pravdu v tom výběru. U nás to platilo, že zásadně neměli oblečení kluk/holka v té velikosti, kterou jsme potřebovali.

A třeba v té době dělali dětské jen do určité velikosti a začali ji vyrábět až z ní odrostli. Nyní dělají myslím až do 170/176.

U nás bylo dá se říci všechno tak. Některé vychytávky jsme stihli, ale spíše přicházely až těsně po tom, co naši z toho vyrostli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
1.3.26 21:34

@Menton Jee, to mi pripomnelo.. ja tam nechala tehda 2 tisice a mela 7 plnych tasek :mrgreen: a byla jsem rada, ze mam obleceni do zasoby, protoze pak bylo vzdy kde sahnout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4447
1.3.26 21:36
@Evkad píše: Více

Aktuálně nosí 152, teď měníme pomalu na 158. Ten design je fakt hrozný. Potřeboval pár mikin a triček, no když pominul ty ceny, tak fa opravdu nebylo z čeho vybírat. HM, Reserved, Zara, Terranova, CA bylo snad nehorší…
Ještě tak dva roky a bude to na Cropp nebo New Yorker, tak snad tam se bude dát něco vybrat. I to obyčejné prádlo pro ty starší kluky je katastrofa…
Takže jsem ráda za úlovky a zásoby v šuplíku…
Nafotim, řekne zda je ochotný to nosit a beru, pokud není na nákupu přímo se mnou.
Když jdu přes město, tak kouknu, co mají ve slevách a pokud je to nositelné za dobrou cenu, tak beru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4447
1.3.26 21:40
@Ketris píše: Více

My šli koupit v nouzi tričko, se nějak ochladilo, no pár tisíc jsem tam taky nechala… takový zateplené rifle byly myslím za 200… Fakt super, zimní bunda za 400, a to už byly velikosti 134, 146…
Hodilo by se něco podobného.
Mě by omylo jít všechno. kupovat ad hoc na sezónu za plnou cenu…
To máš jen třeba 5-6 mikin, jedna za 700-1000…ve slevě je koupím za 200-300 stovky. Jo, kdo nechce skladovat je to jeho volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6443
2.3.26 20:40

Já už do zásoby nic nekupuju. Často nebyla velikost v tom daném období nebo jsem zapomněla, že to vůbec máme. Skladuju jen dražší věci jako bundy nebo softshell kalhoty, boty, po starších. Na děti nové věci vesměs nekupuju, jen legíny, občas nějakou mikinu, co se mi líbí, ale bundy apod beru většinou z druhé ruky. Jen ty soft kalhoty nechávám šít, děti jsou hubené, tak jim kupované nikdy nesedí. Pro mě to byla ztráta peněz, když jsem kupovala dopředu. Naopak se postupně zbavuju posledních zasobních věcí. Mám skříň plnou bund, které budou už jen té nejmladší a už se těším, až se postupně vyprazdni. Ale neříkám, že jsem letos neocenila oteplovačky z gauče :mrgreen: jen prostě je čím dál menší pravděpodobnost, jak děti rostou, že to skladované oblečení jim bude, bude se jim líbit. Na batole člověk navlíkne oteplováky, ohrne dlouhé nohavice a jde. Školák už mi tenhle styl hodí na hlavu. A opět čím dál víc tihnu k tomu, že není potřeba mít x bund, ani pro to dítě. V době pračky a sušičky. Proto ani už neberu ty pytle věcí po někom, je to pro mě jen práce navíc vše protiřidit, zaskladovat, radši koupím v aktuální čas 1 balení ponožek a 2 mikiny a myslím, že to stačí. Plno věcí koupím na vinted za pár korun. Letos nádherné šaty starorůžové se srnečkama - k vánočnímu stromečku, za 2 stovky a využily jsme je jeste nejmin 10× na ruzne vánoční návštěvy, besidku, divadlo. V obchodě ty samé za tisícovku :nevim: mně to čím dál víc těší, když toho máme málo a utratíme za to málo. To jsou ty minimalistický videa na youtube :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
3.3.26 11:27

Sdílím super mentální higlight mého manžela, ríkal mi : jeden metr čtvereční v tomhle bytě stojí xy korun (přepočítejte si to podle svého bytu)

Tolik peněz ti stojí ty věci, které jsou v tomhle koutě. Stojí to za to?

Na mě to zapůsobilo:)

jinak já opět v procesu, přijde mi, že to trídění a vyhazování je nikdy nekončící proces!

Probrala jsem skříně, spooustu věcí vyhodila, prostor pod dvojlůžkem je čist, prostě krása…ale přesto je to pořád málo! Pořád je hotspot kolem mého pracovního stolu přeplněný hromadou věcí, které ještě nemají místo.

Překvapilo mě, jk komplexní a náročný je to proces. Taky jsem doplnila poličku na knížky navíc (děti rostou), atd… Ale teda, i tak ještě zdaleka nejsem u konce, a až skončím, budu muset zase začít třeba v té skříni :roll: počítám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3196
3.3.26 11:36

@Niemeyer Je to proces, neustálý. Ono to chce hlavně pak třídit neustále. Ale je to mazec hlavně když máš děti co rostou.
Velkým dětem už do jejich území nelezu a tam mě to netrápí :-) I když zrovna u nás to tam nějak celkem funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3196
3.3.26 11:39

@Menton Jo takové ty hubené vysoké děti jsou problém. To si taky něco vybavuji, že jsme řešili, protože byl na svůj věk vysoký, takže dětské už malé a nebo obrázky a tak, ale dospělé ještě ne, protože to bylo šíleně široké.
Třeba oblek do tanečních byl problém co si vybavuji. Velikosti už tedy nevím.
Dneska má 203 cm, problém se mu řeší lépe, ale třeba boty (48,5) má někdy stále problém. Ale je dospělý, už se s tím pere sám (roky mu už nenakupuji).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4447
3.3.26 11:42
@Niemeyer píše: Více

A to manžel počítá cenu metrů čtverečního jakou hodnotu, pořizovací, náklady na bydlení, případně pronájem?
Trochu mimo matematika ne?
Teď momentálně jsme z nějakého důvodu dělali znalecký posudek náš byt, M2 vychází na 115k, takže optikou tvého manžela vše pod tuto hodnotu nemá smysl na tom metru čtverečním mít??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4447
3.3.26 11:43
@Snopy123 píše: Více

Taky výhra… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3196
3.3.26 11:47

@Menton Já to taky úplně nechápu.
U nás to vychází cca 95k na m2.
S tříděním nemám problém, spíš mě skrz únavu aktuálně nebaví to neustále třídit - ten proces neustále a znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný