Máme nárok na inhalátor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65400
30.3.13 22:40

@Winky taky se na to chci zeptat…
nedávno jsme zase leželi v nem. s laryngitidou
At je malému brzy dobře :hug:
zkoušela jsi olejový zábal???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.3.13 23:28

@Winky určitě mu to nadhoď. ono je to tak, že když se nezeptáš, tak nic nemáš.. bych básnila o tom, jak to každému pomáhá a jak by to pomohlo i synovi, atd. a třeba i zalhala, že se na to už někdo i ptal, jestli to nemáte, když pořád trpí na bronchitidy.. atd.

u nás teda fakt pomohl (manžel sám říkal, že to může revizák schválit, ale že si ho radši pořídíme sami, dg. nemáme, jen vylučovací metodou mu pomáhá lék na astma..). nejlepší je kompresorový do elektriky, s hodně dlouhou hadičkou, aby byl kompresor v bezpečí když s sebou dítě trochu šije.. my máme Sami the Seal, Respironics (Philips), a je fakt super, takový fučák, co to udělá, za 15min vyinhaluje 5ml roztoku v pohodě, a jak je to modrej lachtan, kluci ho milují oba a vždycky mu dávají pusinku :) :)

(na ventolin máme vortex s žabičkou a je to taky super), hnedka to vzal jako dobrou hru.. ještě že to pro ty děti mají takhle ozvláštněné, dkyž už to musí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
31.3.13 09:39
@Petra Z píše:
@Winky taky se na to chci zeptat…
nedávno jsme zase leželi v nem. s laryngitidou
At je malému brzy dobře :hug:
zkoušela jsi olejový zábal???

JJ, včera jsem mu dávala olejovej zábal na hrudníček i na krk…ale odpoledne se to začalo tak zhoršovat, že jsme radši vyrazili…dle dr. to byl astmatickej záchvat, chycený průdušky… :,( Je mi ho chudáka tak líto, kdyby to šlo, vzala bych všechny ty jeho nemoci na sebe… Vyfasovali jsme Prednison, naštěstí nemá problémy s polykáním pilulek a zdá se mi, že je to trošku lepší. Nejhorší je udržet ho v posteli.
Já už začínám přemýšlet i o nějakým léčiteli :oops: Sama na to moc nevěřím, ale tonoucí se stébla chytá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65400
31.3.13 10:43

@Winky jjak je???
já se chci zase zeptat i na lázně/léčebnu…
ted co malej chodí do školky je to taky mazec…kdyby aspoň bylo už teplo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
31.3.13 11:13
@Petra Z píše:
@Winky jjak je???
já se chci zase zeptat i na lázně/léčebnu…
ted co malej chodí do školky je to taky mazec…kdyby aspoň bylo už teplo

Nám předepsala pediatrička lázně pro starší dceru. Byli jsme s ní na měsíc v Luhačovicích, když jí bylo 5 let. A pomohlo to teda zázračně…hodně trpěla na laryngitidy, byla skoro každej měsíc na ATB… A od té doby nic :dance: Hodně tam inhalovali Vincentku, měli různé vodní procedury, zábaly, cvičení… Právě jsem i přemýšlela, že bych si to nechala napsat i pro synátora, jenomže mám strach, že je na to ještě malej a při procedurách by nespolupracoval.
Každopádně bych i pro něj znovu vybrala Luhačovice, mám s nima fakt výbornou zkušenost. Ségra byla s dětma v lázních někde u Prahy a docela si na to stěžovala…měli málo procedur a dětem to nepomohlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
31.3.13 12:19

Alergoložka nám na atma doporučila lázně Luhačovice nebo Kynžvart, my jsme byly s dcerou v Kynžvartu, protože je blíž, a byla jsem spokojená s procedurama a zatím i s výsledky po léčení. V léčebnách bývá málo procedur a většinou se léčí změnou klimatu a pobytem venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65400
31.3.13 14:23

My máme tady nedaleko taky léčebnu, bylo by fajn, že by jsme se tam s manželem nějak prostřídali…přeci jen zmizet na 6 týdnů z rpáce je blbý.
Uvidíme…poptám se i na to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
1.4.13 19:58

Od října je změna v nároku na lázně, dětem schvalují jen 4 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65400
1.4.13 21:17

@arin ¨no to je už v podstatě jedno jestli zmizím z práce na měsíc nebo 6 týdnů----i tak je to komplikace ovšem ne neřešitelná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
2.4.13 00:20

Ahoj, můj malej má 20 m a měl potřetí zánět průdušek, tak nám ho teď předepsala. Doplácela jsem 4 kč z 504 kč (VZP)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65400
2.4.13 08:50

@luciezesvetic za 504 inhalátor???jaký to je???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
3.4.13 17:06

Tak přesně jak jsem předpokládala jsem u alergologa s žádostí o inhalátor neuspěla… Tvrdil mi, že jeho diagnoza rozhodně není taková, aby mi ho předepsal. Přitom syn od miminka trpí na opakované záněty průdušek, má diagnostikované průduškové astma a navíc je alergik…prej pokud ho chcem, tak si ho máme koupit, ale dle jeho zkušeností nám prej bude stejně k ničemu. :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.4.13 20:57

@Winky
no, hele, prej na něj nárok automaticky nemá ani potvrzený astmatik, jediný, kdo má nárok automaticky je pacient s CF.. ale že by nepomáhal, nemělo to žádný efekt to teda pravda fakt není!!! (info od dr., který astmatiky léčí..)

my ho máme a je to jediné, co nakonec pomáhá, i preventivně.. (je toho víc, singulair, hory, Luivac/ribomunyl téměř nepřetržitě a právě inhalace vincentky.., a najednou může dítě rok chrchlající chodit do jeslí!!)

takže já radím - investovat a koupit si ho.. bohužel, pojišťovna vám ho fakt nedá, při tomhle postoji dr., který by měl psát to doporučení,.. (jakože když dr. napíše doporučení, může ho revizák schválit, ale taky nemusí, a schválit ho může s různou mírou spoluúčasti, atd,)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65400
4.4.13 19:50

@Winky tak to koukám. Náš táta ho dostal ale po několika letech léčení na plicním. Noaž půjdeme my zkusím se zeptat taky. Jedme myslím 16.4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
7.5.13 09:01

Ahoj,
mladší syn dostal inhalátor na inhalaci Vincentky bez problémů. Lékařka nám ho dala v ordinaci, nový, se záručním listem, ukázala nám jak se s ním zachází, takový se kterým má zkušennost a je prý dobrý. Pak teprve podala žádost na pojišťovnu o proplacení a časem mě domů přišel takový papír o proplacení pojišťovnou na 4 500 kč a ten jsem odevzdala Mudře. Syn má diagnostikované astma.
Záleží tedy asi na lékaři jak se stará o své pacienty :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí