Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, holky mají od středy antibiotika. Mají rýmu a bolelo je v krku. Doktorka udělala výtěr a mají v krku streptokoka. Jinak jim nic není. Vzaly by jste je ven na krátkou procházku, když nefouká? Holkám je 6 a 4 roky. Potřebuju jít ven na chvilku s miminkem.
Pokud potřebuješ jít ven, tak holky vem! Ale ať jsou v klidu a nelítají, ať jsou tak akorát oblečený a bude to v pohodě…prospěje to všem ![]()
No já bych je vzala, kdyby šly v klidu a zbytečně neběhaly..já syna s atb a streptokokem taky brala ven. Doma by zbořili s bráchou byt, kdyby jsme byli 10 a více dní doma
ale nebolelo ho v krku.
No nevím, pokud by opravdu jen v klidu šly, tak na chvilku třeba jo ale v tomto věku je jistě těžké udržet děti v klidu…
Mě právě přijde, že venku jsou moje děti klidnější…doma skáčou na posteli, honí se, perou…v klidu sedí jen chvíli u pohádky (max. 30 minut), nebo když mají 39,5
ale je to dítě od dítěte
Ve st nasazené ATB, to snad ani nezabrala
a už chceš ven?..malá když má ATB, tak je totálka, leží a je fakt nemocné dítě..šla bych až by je dobrala a byla bez teplot a samo po KO, že je ok. Takže tak ![]()
@Deníííí Holky neměly teplotu vůbec, jen je v úterý bolelo v krku a měly rýmu. Tak jsme šly k doktorce a podle výtěru vím, že mají streptokoka, jinak jim nic není.
Nechodící dítě bych v kočárku ven vzala. Chodící jen v nejnutnějším případě (dojít pro rohlíky a nikdo jiný nemůže atd.). Nechala bych je radši doma v klidu ať odpočívají, i když je to těžký.
@nataluska Normálně s nima jdi v poklidu ven a neřeš to…uvidíš, zda jim to prospěje nebo uškodí.
Ja beru nemocne deti ven, jen kdyz musim a jinak to nejde. Treba kdyz jsem musela dovest zdrave dite do skolky nebo skoly a neslo to jinak.
ATB nejsou bonbony a dite je oslabene, nechala bych je doma odpocivat. Pokud mate ATB od stredy, tak se mi to zda na prochazku brzy.
Na chvilku bych je vzala, pokud nebudou lítat tak jim to neublíží
.