Norovirus, čím dezinfikovat?

31594
30.3.13 16:26

Norovirus, čím dezinfikovat?

Zřejmě nám v rodině koluje norovirus. Já skončila ze čtvrtka na pátek na noc na infekčním, fakt děs a hrůza.

Momentálně to má bohužel mamka, co se tu o mě ve čtvrtek starala a pak následně přes noc o malýho, který to zatím teda nemá. A já se ptám, čím desinfikovat povrchy (záchod, podlahy, kliky) i ruce?
Potřebovala bych přesný název přípravků. Mám koupit savo? Doma to normálně nevedem, ale momentálně mám starší děti u manžela a chci, aby až se vrátí, tak to už nechytli, takže teď je ta správná chvíle na ošetření povrchů nějakou chemickou srajdou.

Někde jsem četla, že funguje uv záření, ale to nevedu a nevím, zda vyvářka, ale tak třeba podlahu nevyvařím, takže zbývá chemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
30.3.13 16:29

My meli ted taky problemy a brala jsem vse savem! Ruce kup antibakterialni mydlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
30.3.13 16:31

Savo prim, s tím můžeš umýt kliky, podlahu, linku, koupelnu, záchod, prkýnko atd, likviduje to hodně bakterií já s tím 1 x měsíčně desinfikuju celý barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
30.3.13 16:37

Ja mam radeji incidur. Strasne pekne voni. Dostanes ho normalne v lekarne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.3.13 16:52

A myslíte, že to případně zabere i na toho odolnýho hajzla noroviráckýho? Prý je fakt neskutečnej držák, teď přemýšlím, co udělat s ehm… potřísněným županem, je na balkoně v pytli a asi ho vyhodím než riskovat, že přežije vyprání, prý 60 je málo a na vyvářku by se stejně zničil (je to takový ten huňatý umělý)
Hlavně se bojím o děti, jinak jsem antidesinfekční typ, ale tohle fakt chci podchytit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
30.3.13 17:03

Bez (nebo posli nekoho) do lekarny a zeptej se tam. Bud budou vedet nebo to nech lahvich byva napsane, vc. redeni. V lekarne koupis i dezinfekce, ktere pouzivaji v nemocnicich.
Ja treba savo nemam rada, protoze spoustu povrchu znici.

Příspěvek upraven 30.03.13 v 17:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
30.3.13 17:03

Ahoj malý to chytl v nemocnici, pak jsme s tím bojovali doma, naštěstí to nemělo takový průběh, že by jsme skončili na infekčním, v lednu to totiž jednou dostal a to už bylo na hospitalizaci, jinak v nemocnici mi dali přimo nějaký přípravek ve spreji na desinfekci přebalováku, záchodu, když jsem si odskočila, doma jsem si pouze důkladbě myla ruce, naštěstí jsem to od malého nechytla, řádilo to jen u něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
30.3.13 17:09

On ten norovir je strašně agresivní takže to může pochytat kde kdo, ať dezinfikuješ jak chceš, my už s to 2× zažily, je to pěkný svinstvo, naštěstí ta nemoc nemá většinou dlouhodobý průběh…horší že se to rádo oprakovaně vrací :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
30.3.13 17:44

@Gladys Na těch dezinfekcích je spektrum účinnosti, buď slovně, tam hledej, aby to bylo virucidní a nebo to je zkratkama (A, B, C, T, M, V) a musí tam být to B. Někdy je na přípravku napsáno, že je třeba jen na některé viry (nemá celé virové spektrum). Na Praze 4 je třeba prodejna Zelená hvězda (BBraun). Je to u Nuselský polikliniky, Táborská ulice, staví tam tram 18.
Důležitá je hlavně hygiena rukou (dezinfekce rukou).
Dezinfekce UV zářením je pouze doplňková, protože je vyloženě povrchová, neprojde to přes prach apod.

Příspěvek upraven 29.06.15 v 12:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
30.3.13 17:55

Na ruce alkoholové dezinfekce s nejméně 70 % alkoholu, na předměty a povrchy Sekusept pulver nebo Sekusept forte (např., momentálně si nevzpomenu výrobce - nebo něco jiného, co je virucidní a je to prostředek na bázi aldehydu nebo peroctové kyseliny). Noroviry jsou odolné na chlor.
Zaměř se na ty ruce, protože se to přenáší nečistýma rukama a pak kapénkama (při zvracení, když se šíří aerosol)
„Ložní prádlo, ručníky a oděv pacienta musejí být transportovány v uzavřeném pytli na prádlo a vyprány procesem dezinfekce při teplotě nejméně 60 °C (např. přípravek Eltra®).“ Toto neznám, našla jsem to v odborném časopise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.3.13 18:55

@danyk dík. No hlavně že máme ty velikonoce a ještě víkend, to se vždycky tak blbě sejde, že budou mít zavřeno. Já nakonec volala na infekční a tam řekli, že savo stačí a desinfekce na ruce alkoholová netřeba. Mám tu chirurgické rukavice, tak budu dělat v nich a pak je rovnou vyhazovat. A tyhle prostředky asi koupím po velikonocích, kdyby se to vrátilo, tak aby se to podchytilo včas a nedostal to každý.

Holky dík, jsem z toho fakt na větvi, ono když jsou tu tři děti, ještě ke všemu malý, všude všechno oblezou, nedávno přišel prostřední s rukama vymáchanýma zřejmě v záchodě (nikde jinde si je nemohl zráchat až po lokty), tak se to hrozně blbě hlídá. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí