Neštovice v pusince

3549
29.3.13 17:25

Neštovice v pusince

Ahoj prosím o radu zkušenější, náš malý dostal před třemi dny neštovice, je osypaný hrozně a snad úplně všude, což o to, to se nám daří držet tekutým pudrem a virasoothem, ale dnes se mu udělali neštovice i v puse(má na jazyku, vzádu u mandliček, na dásních) a stěžuje si, že se mu špatně polyká a občas i dýchá, existuje něco, co by na ty mrchy v pusince pomohlo? Nemáíte nějaké zkušenosti? Zkoušíme studené (nanuky, studenou vodu, jogurty apod.),dala jsem už i nurofen (má teplotu 39),dávám 3× denně fenistil kapky. Už nevím, co víc zkusit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
838
29.3.13 17:52

My jsme kloktali šalvějový čaj, jinak vydržet je to fakt nepříjemnost ale nic jiného než co už dáváte asi není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
29.3.13 17:54

Ahojky, my měli před měsícem taky neštovice a byli jsme obsypaní od hlavy k patě. Ten pudr by se neměl dávat v okolí očí a pusinky, přímo do pusy prý nic není, jen heřmánkový čaj - dávala jsem po lžičkách, nebo genciálka - fialka, ale to je desinfekce.. Jinak mi nic jiného doktor ani neporadil..Tak vám přeji ať jste brzy zdraví :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
29.3.13 17:56

Alusa11 to je dobrý nápad i heřmánek by šel, hned jdu vařit :hug: Já vím, že nezbývá než vydret, ale mě je ho chudáčka tak líto, může jen pít, jíst nemůže a každou chvilku pláče jak ho to bolí v té pusině a já mu nemůžu pomoct, ta bezmoc je nejhorší :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
29.3.13 17:59

Já dcerce jídlo mixovala a stříkala do pusinky, chladili jí přesnídávky ale né kyselé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
29.3.13 18:00

Musíte vydržet..mě malá taky nejedla, skoro 8 dní byla jen na tekutých jídlech, jogurty, přesnídávky atd.. nejhorší bylo těch 5 dní, spíš jsme bojovali s tím, že ji to hrozně svědilo a připadalo mi že ten Fenistil moc nepomáhal, pak mi lékarník řekl, že mám navýšit o 5 kapek..ale byl to boj..říkám neštovice už nikdy více :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
29.3.13 18:03

Hankamb jo jo já dnes nakoupila ta jogurtová mléka, jogurty, přesnídávky, měkké banány, udělala zeleninovou polévku - rozmixovala…a jak píšeš ten fenistil nic moc. Naštěstí, že ty neštovice mají jen jednou, tedy většinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
29.3.13 18:06
@Paradise píše:
Ahoj prosím o radu zkušenější, náš malý dostal před třemi dny neštovice, je osypaný hrozně a snad úplně všude, což o to, to se nám daří držet tekutým pudrem a virasoothem, ale dnes se mu udělali neštovice i v puse(má na jazyku, vzádu u mandliček, na dásních) a stěžuje si, že se mu špatně polyká a občas i dýchá, existuje něco, co by na ty mrchy v pusince pomohlo? Nemáíte nějaké zkušenosti? Zkoušíme studené (nanuky, studenou vodu, jogurty apod.),dala jsem už i nurofen (má teplotu 39),dávám 3× denně fenistil kapky. Už nevím, co víc zkusit. :nevim:

Kdybych byla na Tvém místě poradila bych se s panem Karlem Hadkem (aromaterapie) skoda, že je pátek a neda se od nej objednat nelinol (my jej máme jiz dele doma, az budou i u nás neštovice aktualni). Tak možná do budoucna u dalšího dítěte. Držím palce, at neštovice brzy odezni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.13 18:24

To co šlo jsme potírali calgelem,
nepřihlášená Lucie

• Citovat
  • Upravit
9454
29.3.13 18:50

Ja bych na to dala jakejkoliv gel ktery se pouziva pri rustu zubu u nemluvnat. treba na afty je vybornej marihuanovej olejicek (koupis v lekarne za asi 60 korun) pali jak cert ale od bolesti ulevi okamzite..navic krasne hoji a desinfikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
29.3.13 19:16

To je mi líto zakladatelko. Ať jste brzy zdraví!

My naštěstí neštovice nemáme a ani mít nikdy nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
29.3.13 19:40

@mikitaa To zní moc dobre, díky za tip. :palec:

• Citovat
  • Upravit
5801
29.3.13 19:41

Dcera měla neštovice v puse taky. Nezbývá, než vydržet, za nějaký den to samo zmizí.
Jinak k tomu Fenistilu mi říkala naše pediatrička, že by se měl dávat až tak čtvrtý až pátý den nejdřív aby to nezastavilo výsev těch neštovic. No to už jsme měly nejhorší za sebou (taky byla osypaná brutálně), tak jsem ho už ani nedávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
29.3.13 19:42

@lumáťa já bych moc nejásala, u nás letos řádil takový virus, že to pochytali i očkovaní a ti, co už je měli :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
29.3.13 20:19

Mikitaa díky to je vážně dobrý nápad, hned zítra ráno šupajdím do lékárny, mám osvědčený mundisal gel :palec:

lumáťa díky, tak já jsem ráda, že si to prodělá a bude to mít za sebou, ale přirozeně se mu snažím to co nejvíc ulehčit, jako každá máma.

jiji tak to jsem netušila s tím fenistilem, ale dávám ho od druhého dne výsevu a je osypaný úplně všude, tak nevím, možná na to reaguje jak kdo :nevim:

Každopádně zatím heřmánek docela pomáhá, tak vydržíme noc a uvidíme ráno, koupím ten mundisal a to už snad vydržíme než to přejde, všem moc a moc dík za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí