Máme právo na nějaké dávky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11370
20.2.13 12:55

@Evikk joo to oni posílají do Rumunska papíry a ověřují si, že jsme tam nezažádali o dávky a smlouvu, že tu pracuje, jsme taky doložili. Takže bysme ty dávky pak měli dostat, až si ověří, že tam nemáme zažádáno. Ale trvá to strašně dlouho a nebaví mě žít z 16ti tisíc a nemoct sim koupit ani ponožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
20.2.13 13:24

@mejdylko Nechci být hnusná, ale rýpnout si musím. 16 tisíc není zase tak málo. Bydlím na vesnici za Prahou a tady mnohdy celé rodiny s dětmi nedají tolik dohromady nebo jen o málo více a to oba pracují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
20.2.13 13:35

@Evikk heh ale 10 tisíc máme nájem a miminko je na UM, které nás vyjde na 1700- 2000. Mě to teda přiijde málo. Taky bydlíme hnedka u Prahy. Levnější bydlení, jsem tak na rychlo fakt nesehnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
20.2.13 13:55

@mejdylko Já to chápu, vím, jak je dítě drahé a sama si moc dobře nedokážu představit z tak mála peněz vyžít. Jen se mi přestěhováním z Prahy ven trochu více otevřely oči a zjistila jsem na konkrétních případech, s jakým málem jsou ostatní schopni vyjít, protože prostě musí.
Sama jsem děti měla pozdě, až po mnoha letech práce, měla jsem našetřeno, takže se z jednoho platu pak dalo vyjít.
Prostě bude muset přítel na brigádu nebo ty někam na noční, ač to zní strašně. Za vaši situaci nikdo jiný nemůže. Nejde jen sedět a být naštvaný, že sociální systém nechce nic pustit. Ale to jsem se dostala k jinému tématu… moralizovat tu nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
20.2.13 14:00

@Evikk přítel chodí na 12 každý den, jako cizinci mu nechtějí dát normální smlouvu a na to, aby lítal a shánel práci na vlastní pěst není čas, je placený od odpracovaných hodin. Chodí na denní a noční. Já bych klidně někam šla na brigádu, mít hlídání… Ale to se tady nebudu obhajovat. Uvidim, jak dopadneme a když to nedopadne tak malýho strčim asi někam na celej den do křoví a pudu makat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat