Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No jak říkám, vodu z lahve nepřevařuji vůbec (většinou ji používám právě někde kde nemám možnost převařit). Já bych toto neřešila, leda tu z kohoutku bych převařila.
Ja pouzivam jen kohoutkovou vodu. Misanovi prevaruju, ale vzhledem k tomu, ze uz se napil i vody z misky pro psa
, tak to nijak zvlast extra neresim. Obcas si Lena zahraje na pecovatelku a narve mu do pusy svoji vodu (kohoutkovou neprevarenou). Zadne kojenecke vody nekupuju, dle me je vic „zdrava“ voda z kohoutku, protoze nikdy nevim, jak dlouho ta kojenecka voda stala v obchode, v jaky teplote…
@Amália píše:
Tak máme 8920g a 71,5 cm…s pitím Dr. říkala, že je to individuální, že každý pije jinak, mám nabízet…a že naopak prý děti z toho mívají zlozvyk, mají lahev místo dudlíku a jsou jak průtokáč, tak nevím
jj, vypite mnozstvi je individualni a je dulezite vodu nabizet. Hodne dulezita je ta voda, protoze kdyz si dite zvykne na dzusiky a stavy a cely den to ucucava, tak pak je velke riziko, ze se jim zkazi zuby. S tim zlozvykem a pitim, no nevim, dle me je asi lepsi vypit vic nez min, je obrovska vyhoda mimino naucit pit uz takhle male, batole se k nauceni pit tezko lame
. A pokud dite nepije vodu z lahve s dudlikem, ale pitkem, tak tam to „uklidnovani“ ala cumlani nevidim. ![]()
jo a miry ma Kacenka krasne ![]()
@ebirka jojo, mám stejný názor…no já ji zkoušela dávat naředěný džus a výsledek byl stejný, neřekla bych že vypila víc, takže jsme se vrátili zpět k vodě…
no joo, míry máme ala modelka, jen tatínek s tím má problém a má obavy aby v dospělosti navypadala jako jeho dcera-kulička…já byla jako mimino taky buřt a vyrostla jsem z toho, takže v poho… ![]()
Ahoj, kojo vodu jsem převařovala a dávala jen ze začátku, už hooodně dlouho dávám převařenou kohoutkovou a jen když jedeme někam pryč na víkend, tak beru kojo vodu, abych nemusela převářet.
Tak jsem přišla do pokojíčku a v postýlce stál náš Tomášek a držel se za postýlku. Takže lezeme, sám se posadí, umí na kolínka a teď už se umí i sám přitáhnout do stoje. Na nás to trénoval a sám to zmáknul až dnes ![]()
@třešinka1
gratulace
, to je sikula
. Tak to Misan zadny zmeny, porad se plazi a peruje, ale on mi jednoho krasneho dne vytre zrak
.
Zatim ziju z radosti tohoto tydne, a sice ma dcera konecne pochopila, ze se cura do zachodu
, jeste sice musime vyladit bobek, ale to dame. ![]()
@ebirka téda, paráda!!! šikulka!!!
![]()
holky, budu končit s kojením, malej u toho už blbne a zdá se mi, že moc nepije, tak dám UM, říkala mi doktorka, že by volila Sunar či Hipp, co vy? kdo co máte a kolikrát denně dáváte? já dle dr. budu dávat jen ráno a večer, teď kojíme ještě ve 13 hodin, ale to se spíš jen napije letecky, takže to nemá moc smysl. Musím ale zase nějak upravit hamání, posunout to, aby mu kaše nevycházela tak blízko večernímu mlíčku, protože mám obavy, že by toho moc nevypil, jé to zase bude koumání, ne, dělám si srandu. Dnes tady máme oslavy bitvy, tak za chvilku vyrážíme, snad nebude teplo jako včera. hezkou neděli.
Tresinko a pije ti vodu nebo caj? UM z lahve si vezme? Moje mala nic jineho nez prso nechce a ja bych tak rada trochu to kojeni uz utlumila…blbe mi ji jidla, protoze chce porad prso…takze po kojeni nema hlad…pribira dobre, ma 8kg a 70cm… Nechci s kojenim uplne prestat..ale libilo by se mi, kdybych kojila max. 3× pres den a v noci podle jeji potreby… Ale ted behem dne kojim 4-5× a v noci 1-2×..
@Sisinka04 dávám mu čajdu a pije krásně, pije z lahve i z pítka, takže v tom problém snad nebude. dr. mi říkala, že oni v noci už spíš chtějí mámu, takže už dlouho v noci nekojíme vůbec, jak se vzbudil, tak jsem dala dudák a on usnul, pár nocí a už se nebudí, probudí se až tak po páté, třeba se vám to taky povede v noci odbourat. Já jsem jednotlivé kojící dávky postupně nahrazovala příkrmy, jeden za druhým s odstupem a v poho. Budu se opakovat, tak se nezlobte, ale jíme takto:
Moc diky za zkusenosti… Ona je fakt asi psychicky zavisla na me a kojeni… U nas to vypada takhle:
6:00 kojeni
8:00 jogurt s ovocem..sni malou misticku, tak cca 100g
9:00 kojeni
12:30 masozelenina, v soucasny chvili nesni ani malou sklenicku, tak dokojim
15:30 ovoce 100g
17:00 kojeni
18:30 kase
20:00 kojeni
V noci kojeni me 1-3 hodinou…
Jinak nevypije fakt nic a to nabizim porad…zkousela jsem lahev, pitko, ucici mam lahev, po lzicce…caj, vodu, ovocnou stavu… Nic…
@Sisinka04 šmudlinka malá, tak to nevím, jak na ni. my od začátku bez problému, takže s tím zkušenost nemám.
já jsem jídla taky ze začátku ještě dokojovala, ale postupně jsem to odbourala, nejdřív u jednoho jídla, pak u druhého. ke snídani dávám celý banán a 100 ml 100%ovoce plus sušenku, takže toho má hodně, oběd zblajzne celou velkou skleničku a k jogurtu mu odpol dávám trochu chleba, takže je nabouchnutej a mlíko už nepotřebuje a už si zvyknul, že je čajda. ale jak na tu vaši princeznu malou, nevím.
@Sisinka04
u nas je to momentalne (trochu se to odminula upravilo) takto:
7.00 kojeni
9.00 ovoce, jogurt, nebo jogurt + ovoce
11.30 kojeni
13.30 masozelenina
16.00 kojeni
18.30 kase (zavedla jsem tento tyden)
19.30 kojeni
22.30 kojeni
2.00 kojeni
5.00 kojeni
Ja jsem tedy za to kojeni rada, protoze aspon vim, ze neco pije, kdyz byly ty vedra. Jsem za nej rada i v pripade, kdy nestiham, napr. kolem obeda se tocim kolem Leni, a nemam cas krmit Misu, tak mu soupnu na 5 minut prso a je spokojeny. Ale je tedy fakt, ze po jidle nedokojuju, sni co sni, vetsinou tech 160 g, napije se vody a musi mu to stacit. Ja ho nemuzu prervavat, protoze porad blindi.
Zkus ji dat napit z obyc hrnku, treba to na ni zabere. ![]()