Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
fikina píše:ChaCha píše:tak to znamená,že už jsi to měla dostat,že?já ti holka nevim,to už bych si dávno běžela koupit test,kor v 16 bych byla dost nervozní.a dost se divím ,že ani jeho matka ti ho nedala,to jako jen v pohodě,aniž by věděla jestli jsi opravdu těhotná ,řekla,jasný budeš chodit do školy,já budu na md?ani tvůj přítel tě ještě nedonutil jít si ho koupit?Na 16 letou,roky týranou a možná těhonou holku působíš dost klidně
Chci si zajít ke svému gynekologovi toť vše. Nevím,asi 5-6 týdnů.
Já hloupá,že jsem sem vlezla,vzpamatuj se!!!!jsi normální ,fajn ta situace se dá vyřesit ruzne pokud nejde domluva,tak jim to napiš a nebo jim to dej najevo kazdopadne bych do toho nesla,kde mas penize na vybavicku na dite,je to drahá zálezitost i když krásná,ale jsi na to mlada,fajn mám pár kamradek které měli díte v 18-19 ,dá to velkou starost to mi věř.Ke všemu nejsi dospěláá
Za případné chyby se omlouvám
Slečna se do toho asi zamotala! A kdyby moje dcera začala ve 12ti chodit se 17ti letým klukem
A neřikej, že jste spolu nespali,… 17ti letý kluk??
![]()
A v 21letech vydělávat přes 30 00,–??? neříkám, že to není možné, ale můžu vědět co dělá???
Přelouskala jsem všechny příspěvky ![]()
Opravdu někdo může chtít dítě v 16 DOBROVOLNĚ?????
A dotyčná psala:už dlouho ho chceme-buďme rády že ho neměla ve 13 ![]()
Co je ta za „chlapa“ že udělá 16-letýmu dítěti dítě???
To je asi rodina,když jeho máma s tím souhlasí!!!!
Ale pochybuju o pravdivosti ![]()
Taky jsem ze zvědavosti nakoukla
Nečetla jsem teda všechny příspěvky,alenestačím zírat!
Já si ve 12 letech ještě hrála na chalupě na písku a v 16 jsem si občas hrála s panenkou,jako že mám dítě
Myšlenky na dítě a rodinný život jsem teda v tomhle věku opravdu neměla,byla jsem tele a maximálně jsem se v těch 16 s klukem objala nebo si dala pusu
Myslím,že je to hodně o výchově,my jí měli přísnou a jsem za to rodičům vděčná-žádný toulání se po nocích,diskotéky apod.S tím jsem já osobně začala až v 18 a díky bohu za to-nic mi neuteklo!Dnes mi je 33 a o dítěti teprve začínám uvažovat,ale jsem zajištěná,mám vlatní byt,našetřeno a lušnou práci
Svojí dceru bych teda pěkně hnala! ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi, četla jsem ale všechny komenty dotyčné, reagovat musím …
Po přečtení úvodního dotazu jsem nabyla dojmu, že zakladatelka je inteligentní mladá holka, která by si dítě nepořídila jen tak z rozmaru, protože miminko je přeci krásný růžový a sladký balíček (ironie), ale proto, protože jí k tomu situace dohání a nevidí jiné východisko.
Jsem proti, když si děti pořizují mladé holky (nedávno jsem tu řešila problém se stejně starou sestrou, která si vzala do hlavy, že miminko prostě chce), ale tato holčina to má dle mého názoru v hlavě srovnané víc než některé třicetileté matky.
K zakladatelce:
nevyznám se v zákonech, nevím jak by ti poradili na úřadech sociální pěče, možná by stálo za to obrátit se na některou z právních poraden na internetu.
Moje kamarádka se v 16ti odstěhovala od rodičů a začala bydlet s přítelem, přítel se však musel zavázat, že za ní přebírá odpovědnost.
MOje sestra bydlí s přítelem, je jí 17 a už 2 roky spolu žijí a chodí spolu od 13ti, do 15ti byla panna. Před úřady ji mám v cizí péči, neberu na ní žádné sociální příplatky.
Dávej pozor na to, kdyby si byla případně těhotná a nebyla zplnoletněná, aby matka nezažádala o péči i nad tvým dítětem.
Na internetu je hodně podobných příběhů, zkus se porozhlédnout a případně zajdi i na matriku. Jinak než přes soud to ale nejde.
Takže přeji ti hodně síly
ahoj zakladelko
asi tak me je 18let a mam 3letou dceru .ja sama mela slozity pribeh budu o nem psat denicek
jak vydis sou tady maminky ktery te proste vysmejou
ja ti to povim asi takhle delat si mimi jen aby ses mohla vydat z pritelem TO OPRAVDU NEDELEJ muzu ti rict ze mit mimi tak brzo je opravdu zahul
raci nejdrive z pritelem prekonejte nejak rodice a pak muzete planovat mimi . ver mi pak by trpelo miminko promluv si v klidu z mamkou vysvetli ji co knemu citis a uvydis jestly mamku nepremluvis
aby ste se mohly vydat ![]()
ahoj holky některé maminy tu píšou že v 16 to ještě není vztah a tak… mužu ze své zkušenosti říct že já si v 16 našla konečně pořádného přítele bylo mu 21 a já byla jsem ještě panna
na diskotéky jsem chodila s rodiči a to pak s námi chodil i přítel
a bylo to fajn nemusela jsem ale chtěla
jen párkrát s kamarády..... ale k tématu
po dvouch letech jsme se rozhodli vzít
rodiče nám připravili krásnou svatbu bylo mi přesně 18 a půl a byla jsem ve druháku… strašně sem si přála mimi ale nechtěla jsem kuli škole abych ji dodělala… ale bylo mě vyslyšeno a tři měsíce po svatbě sem zjistila že jsem ve třetím měsíci..... no mazec
manžel šťastnej jak blecha a já řvala páč mi to všechno došlo.. jak dodělám školu?? je mi teprv 18..... ale za pár dnů jsem se srovnala a začala jsem se neuvěřitelně těšit a teď mám doma už tři týdny krásnýho kluka
a jsme moc šťastní
ve škole mi vyšli vztříc a budou mě jen zkoušet ale i tak to bude záhul na štěstí jen 2 měsíce pak bude konečně klid
tím chci jen říst proč by vztah v 16 nemohl být ten pravý??? jak tu některé píšou??? to mi přijde jako blbost..... a k zakladatelce… bejt tebou si dobře rozmyslím co dělám… je ti 16 a bejt tebou přemejšlej o co všechno mužeš přijít přeci jen děti jsou krásný ale stojí spoustu času usílí a později i nervů
jsi na to všechno připravená??? zvládneš pak školu??? je správný odkojit a vrazit dítě někomu jinýmu??? a hlavně je to ten pravý otec pro tvé dítě?? nenechá tě pak ve štychu???? ono se to zdá všechno snadný znám to ale pak ti to začne docházet že to není procházka růžovou zahradou
jej omlouvám se za román ale nemužu si pomoct
zakladatelce přeju hodně štěstí a hlavně ať se rozhodneš správně ![]()
Tak já myslím že bys opravdu měla zvážit všechny pro a hlavně proti protože těch je několik dlouhých let moc.A vím o čem mluvím!!! Já jsem měla dceru v 16 letech,sice jsem se o ni přímo nepokusila,ale prostě stalo se. Mému partnerovi bylo také 21 a jak myslíš že to dopadlo? Já seděla doma s dítětem a on proháněl ženský.nakonec jsem zůstala s dcerou sama a najít jí odpovídajícího tátu mi trvalo hodně dlouho! Nemluvím o škole,kterou jsem dodělávala při práci a taky si ji zaplatila! Při tom jsem se starala o dítě. Věř mi i když toho vůbec nelituju a neměnila bych,není to lehké. Dnes je dceři 18 let a má 5-denní holčičku,kterou se svým partnerem chtěla.A i tak má toho plné kecky,jak se říká a potřebuje poradit atd. Takže já ve svých 34 letech jsem babička a zároveň máma 18-ti měsíční dcerky a čekáme ještě další.
To jen tak ve zkratce můj život.Prostě rozmysli se dobře máš pak zodpovědnost nejen za sebe!!! A to není fráze. ![]()