Maminky 9měsíčních prcků - pokec :-)

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
213
14.1.13 11:36

@lussinka1984 a taky ty jejich přiblblý tabulky - pak je člověk ve stresu, že dítě ještě nesedí a ani se neplazí. a už se i zhoupne na kolínka, tak čekám, co z toho vyleze :-) a taky mu trvalo, než se začel otáčet na bříško, lépeřečeno se mu nechtělo a schválně se otáčel do protisměru, abychom ho nemohli otočit :D

• načítám...
1266
14.1.13 11:43

@elkasina Tak pokud se ti už zhouplne na kolínkách, tak už určitě brzo poleze si myslím :palec: Tabulky (respektive dovednosti co má a nemá umět) už nečtu :mrgreen: A kolik váží vaši prckové? My měli na 8měsících 8,6kg a 71cm.

• načítám...
852
14.1.13 11:47

@lussinka1984 tak to náš byl v 8 měsících „obřík“ :-) měl 10,05 kg a 78 cm, ale jsme s manželem oba okolo 180 cm, tak má být po kom. Jinak s tím chozením - je to pak lítání, pořád ho chytat, naštěstí už je to za náma, už je na nožičkách jistej, horší, že ted začíná zkoušet, jaký je to nedržet se, takže zase budem chytat. A za 14 dní nám bude 10 měsíců.
A každý miminko je jinačí, mám kamarádku, v roce se jí chlapeček jen plazil a trošku lezl a pak to během tří měsíců všechno dohnal :-))) dneska lítá jak splašenej :-)))

• načítám...
213
14.1.13 11:47

My měli 7,6 kg a 71 cm v 8 měsících. ale „ovárek“ pod krčkem má pěknej :-)

• načítám...
1427
14.1.13 13:15

My v 8 měsících 7,87 a 73cm

• načítám...
9090
14.1.13 13:43

@lussinka1984 malá leze jak divá, včera už dokonce i po čtyřech, taky jsem se toho bála ale nakonec jsme to vyřešili ohrádkou. Máme tu všude dlažbu, je studená, takže jsem malou nechtěla nechat lozit takhle po zemi, akorát by byla nemocná. Ohrádka má 1,5×1,5 metru, na zem jsem dala pěnové puzzle a deku a malá je tam spokojená a když ne, vlezu si tam za ní a je zas klid :D

• načítám...
699
14.1.13 13:44

Ahoj holky mohu se přidat? mému bude 9 měsíců 22.1, no a neumí nic trošku se plazí a péruje na kolínkách. jinak nic jo a tahá za vlasy strašně a všechny. jinak s ním mám velký problém odmítá tekutiny, čaje z flašky nepije z hrnku se odvrací a je umění do něj aspoň trochu dostat, fakt kdo neprožil nepochopí jak je to strašný když dítě nepije, už kojím jen v noci a o to chce častěji asi dohání to že nepije přes den. už jsem zkoušela snad všechny druhy pítek. jídlo mu dávám doma vařené ale ještě mu to vše mixuju dohromady vy už ne? má dva zuby a miluje kurku chleba to se i říká že je na broušení nejlepší

• načítám...
20885
14.1.13 13:49

@cica tak to máte podobně jak my.Moji malou kojím taky už jen v noci, přes den už jen někdy no a pít mi taky nechce. Koupila jsem nový hrníček a akorát to pítko kouše a z flašky má taky jen srandu :roll: stravu pořád mixuji, ale ne už tak na jemno a maso nemixuju, ale jen natrhám.

• načítám...
9090
14.1.13 13:51

@cica malá mi taky nechce pít, zkoušela jsem flašky s dudlíkem, hrníčky ale bez úspěchu. Takže před pár dny jsem prostě koupila obyčejnou plastovou stříkačku a z té si vezme za den i 250 ml, jinak to prostě nejde…sice kojím ale už ne tak často a nemyslím si, že by jí stačilo jen moje mléko, tak to zkus taky ;) a jídlo zatím taky mixuju, už ne tak na jemno ale malá zatím kousky v jídle moc nechce ale chleba nebo křupky žmoulá ráda, taky má 2 zuby (dole) :)

• načítám...
699
14.1.13 13:58

No já vím i o možnosti stříkačky kamarádka taky říkala že by to tak udělala. ale mě se do toho moc nechce, vždyt už je velkej a přece ho ted nebudu učit na stříkačku to do něj leju z hrnku a vlastně ho musím pomalu přitopit aby něco spolkl jinak když se mi podaří do něj něco dostat tak to vyprská, takže chápu že stříkačku máš, bojim se toho, že si ji nakonec pořídím taky. A to odnaučování v noci bude boj je to závislák a netuším co dělat čajem mu mléko nenahradím když mi ho nepije jako fakt je schopnej se budit třeba i 10× za noc jsem ko. a moc mi to z nevyspání nemyslí :mrgreen:

• načítám...
699
14.1.13 13:59

Mě kousky taky nechce

• načítám...
9090
14.1.13 14:04

@cica já jsem byla taky prvně proti tomu ale radši jsem ji koupila, nechci aby byla dehydrovaná a nemyslím si, že by si na stříkačku tak navykla, že by nechtěla normálně pít, časem bude chtít dělat všechno jako my, takže se určitě i pít naučí :) A na problém se spánkem doporučuju knížku „Každé dítě může dobře spát“, měla jsem stejný problém jako ty, malá vzhůru 6-10× v noci a chtěla jenom prso, díky té knížce jsme to stáhli a někdy spí i celou noc, pokud se vzbudí, tak nejdřív ve 4 ráno, to ji nakojím a spí dál cca do půl 8 :)

• načítám...
1427
14.1.13 14:32

Malej tomu pití taky moc nedá, ale zkoušim mu dát každou chvilku, kojit jsem přestala před Vánoci a před Vánoci jsme i skončili v nemocnici, měl krev v moči, prý to mohlo být i tím, že míň pil, ale netušim, pak mu našli v kultivaci bakterii. Je to boj, kousky taky zrovna moc nemusí, ale dávám je. Zuby má dva dole

• načítám...
1266
14.1.13 14:46

@Verca1989 Taky musím říct, že nám tahle knížka dost pomohla-ale nám né ve spánku, ale ve večerním usínání.
A mixujete tyčovým mixérem? Já jo, ale právě to dělám všechno pořád do hladka, protože když to mixnu jen chvilku, tak tam mám moc velký kusy (celý kolečko mrkve atd). Jak to mixnout, aby tam byli jen malý kousky? :think: Občas nějakej ten kousek sní a nevadí mu to.

• načítám...
1266
14.1.13 14:49

Náš malej se naučil pít hodně čaje poslední dobou, ale už dýl vůbec nekojim. Dřív taky nevypil skoro nic, ale už se to naučil, vaše mimča se to taky naučí :palec:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí

Active Baby