Maminky 9měsíčních prcků - pokec :-)

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
213
14.1.13 14:58

@CarollinkaElla jo, víc lidí mi říkalo, že spaní s rodiči v posteli je bič, navíc nehygienické, když je mimi malé :-) bála bych se, že ho zalehnu i ve 2 letech :-)malý nám od 3 měsíců sám usíná. někdy usne za hodinu, jindy za 10 min. když pobrekává, tak jdu za ním a je strašně rád a směje se od ucha k uchu. chytnu mu ručičku a držíme se to ho trošku uklimbá. ale když na něj mluvím, dělá lotroviny, mosty, otáčí se, to je konec :-)

• načítám...
213
14.1.13 15:01

@cica a pití ze lžičky jsi dávala? malý ze lžičky jo, ale z pítka tak 20 ml za den. a oddělává si to od pusy. už kojím jen 4×, výjimečně 5×, víc nechce. říkám si, že nechce z pítka, protože mu stačí mlíčko, ale jistá si tím nejsem.

• načítám...
20885
14.1.13 15:12

Tak Ani s náma spí a v klidu :palec: vždy zklouzne mezi naše polštáře a tam spí :mrgreen:

• načítám...
1266
14.1.13 15:37

Náš Matýsek spí zásadně ve své vlastní postýlce a jinak to ani nechci. Znám plno maminek, co si takhle děti navykly, že s nima spějí v posteli a pak se jich nemůžou zbavit. Takže já jsem ráda, že spíme odděleně a doufám, že to tak zůstane :mrgreen: Jinak ráno, když už nespí si ho dám k sobě na chvíli do postele, ale to už nespí a blbneme :D

• načítám...
9090
14.1.13 15:46

@lussinka1984 já mám takový mixér: http://zkracovatko.cz/z49SC7 ale taky mi nejdou udělat menší kousky. Ono by bylo asi nejlepší třeba část rozmixovat a část rozmačkat vidličkou a zamíchat do sebe. Já prvně dělala úplně hladké řídké kaše, teď už to tolik neředím, dělám to husté, aby to neteklo ze lžičky, první den s tím malá bojovala ale teď už v pohodě, takže za pár dní začnu mačkat a uvidíme. Přitom banán sní rozmačkaný v pohodě a to tam občas nechám větší kousek, tak nevím :nevim:

• načítám...
699
14.1.13 15:47
@Verca1989 píše:
@cica já jsem byla taky prvně proti tomu ale radši jsem ji koupila, nechci aby byla dehydrovaná a nemyslím si, že by si na stříkačku tak navykla, že by nechtěla normálně pít, časem bude chtít dělat všechno jako my, takže se určitě i pít naučí :) A na problém se spánkem doporučuju knížku „Každé dítě může dobře spát“, měla jsem stejný problém jako ty, malá vzhůru 6-10× v noci a chtěla jenom prso, díky té knížce jsme to stáhli a někdy spí i celou noc, pokud se vzbudí, tak nejdřív ve 4 ráno, to ji nakojím a spí dál cca do půl 8 :)

tak já ji snad taky koupím :mrgreen: a nemohla by si mi poradit aniž bych ji musela kupovat? :mrgreen: s usínáním máme taky problém on v noci nebrečí ale je schopnej se třeba i 4 hod v noci vztekat a pak se stále budí

• načítám...
9090
14.1.13 15:49

@lussinka1984 souhlas, naše malá taky spí ve své postýlce a jsem ráda, první 4 měsíce jsem ji teda měla u sebe, protože jsem byla líná vstávat kvůli kojení ale omezili jsme to. Jednak se bojím zalehnutí, jednak nechci aby si na to zvykla a hlavně mám strach, že by spadla, protože ona je schopná v noci cestovat, takže to je hlavní důvod :)

• načítám...
9090
14.1.13 15:51

@cica poradím ráda, když to bude v mých silách :) ale chce to víc popsat spaní, jak spí přes den, kdy a jak dáváš spát, nějaké rituály před spaním, kdy se budí v noci a jak na to reaguješ ty atd… ;)

• načítám...
9090
14.1.13 16:01

Holky tak mě napadlo, co se podělit o nějaké fotky prcků, pokud chcete :) Zajímalo by mě, jak vypadaly dítka, když se narodily a jak se jejich vzhled měnil postupem času…mě naše Anička přijde úplně jiná, než když se narodila :)

• načítám...
14.1.13 16:25

@elkasina
Jako miminko s námi vůbec nebyla v posteli…tuším že to začalo nějak na půl roce…budila se nám k ránu s pláčem, tak abychom se aspon trochu vyspali, brali sme si jí na dospání k sobě…zalehnutí je to poslední čeho bych se bála…pokud není matka pod vlivem alkoholu či jiných látek je prokázaný, že své dítě zalehnout nemůže a z vlastní zkušenosti vím, že to opravdu nejde… ;) Já to vím, že je to bič…ale nespí s námi celou noc, jde jen o pár hodin ráno na dospání…jinak přes den spí normálně v postýlce sama i tam usíná večer…s tím problém není, ale to už jsem psala…já myslím, že si zvykne…za dva měsíce jí chystáme vlastní pokojíček…k prvním narozeninám…tak to teprve začne…snad to zvládne…já prostě nejsem zastánce metody nechat vyřvat…navíc když malá co jsme přišli z porodnice brečela jen když byl hlad…není to řvací dítě, tak bych nerada aby začla… ;)

• načítám...
213
14.1.13 17:25

Tady je náš klučina Jindřišek VIII. vzpupný po narození, 3 měsíce,5 měsíců a teď. akorát se to přeházelo, tak si to musíte domyslet která fotkaje z jakého období:-)

• načítám...
213
14.1.13 17:29

Náš prcek je na spaní expert-nikdy se v noci nebudil (to já ho budila na kojení, abych neměla zatvrdlinu), hraje si sám, strašně dovádí a vříská jak v pavilonu opic, někdy vrčí jak pes, to podle nálady :-) taky je závislák na dudlíku, ale teď se mu ho snažím nedávat přes den a funguje to.jen když mrančí nebo na spaní. a sní úplně všechno, takže zatím jsem moc spokojená.

• načítám...
213
14.1.13 17:34

A jak vám pomáhají tatínci? ten náš s náma byl prvních 6 týdnů pořád - hlavně pomáhal při kojení, pak jsem byla 4 měsíce jako svobodná matka, takže jsem mu dala nůž na krk a pak s náma byl víc a teď je s námi skoro denně od 16:00 do večera. prcka si hrozně oblíbil a nehnou se od sebe na krok, dokonce po něm malý pobrekává, místo, aby chtěl maminku.ale táta ani tatata neříká :-) je vzornej tatínek a chodí s kočárke, i když se ze začátku styděl, umí vše, poradí, něco umí líp než já. ale až mu začne sezona, tak budu mít zase 4 měsíce smůlu a na vše budu sama

• načítám...
1427
14.1.13 18:47

@elkasina Copak váš tatínek dělá? Můj přítel je OSVČ, malíř pokojů a když je sezona, tak jsem taky svobodná matka, ale i teď dělá vikendy… Kvůli práci pro nás nebyl ani v porodnici, a první společný víkend jsme měli v červnu, ale jak říkáš, dala jsem krk na nůž a snaží se být s námi jak to jde… Když je doma, tak je super, s malým zvládá vše…

• načítám...
9090
14.1.13 18:48

@elkasina krasavec :) Můj přítel je z Aničky úplně unešenej, nemá problém si s ní hrát, zabavit ji, když já potřebuju něco udělat. Pracuje doma ale teda chodí pozdě domů ale i tak se jí snaží věnovat. Když jdeme na procházku spolu, tak mi kočárek skoro nepůjčí, to samé když je malá v nosítku, má ji jen on :D Takže já si nemůžu stěžovat :)
Co přítel/manžel dělá, že ho máš 4 měsíce pryč?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí

Active Baby