Maminky 9měsíčních prcků - pokec :-)

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
20885
11.1.13 14:04

Taky ještě nedělám dospělácká jídla. Dnes jsem třeba vařila hovězí, rýži, mrkev a rajče. Na kousky už zkouším malou učit. Začala jsem třeba tím, že maso jsem nemixovala, ale natrhala.No a malá zatím v pohodě. Je fakt, že ona sní fakt vše. Semtam dám i skleničku a tu ona taky ráda. Nedávno jsem ji koupila sklenku i s kousky, a vůbec ji to nevadilo. Křupky semtam taky dám, nevidím na tom nic špatného, malá se aspoň zabaví, akorát je pak celá špinavá :mrgreen:

• načítám...
1266
11.1.13 15:09

@Bavi Rajče jsem ještě nezkoušela, nemá z toho vyrážku? My na různý pupínky dost trpěli a občas je máme i ted, tak se rajčete i různýho ovoce ještě bojim. Ale pokud vám to nic nedělá, tak to je fajn :dance: Můj prcek taky sní vše, co mu připravím :palec:

• načítám...
20885
11.1.13 15:38

@lussinka1984 po pravdě jsem to rajče dala dnes poprvé takže případné pupínky budu teprve sledovat :lol:

• načítám...
1427
11.1.13 17:54

Ahoj holky,

ještě jsem vás nedočetla, ale mám chlapečka Dominika, narodil se 15.4.2012. Má dva zoubky, zatím ani neleze, jen se plazí a zlobí mi s jídlem, papá jen co mu chutná, takže vše co je sladší :D

• načítám...
1048
11.1.13 19:51

Holky a jak dáváte to rajče? to se musí nějak oloupat předtím ne? ta slupka je myslím nestravitelná…

• načítám...
1048
11.1.13 19:53

@verusberu tak mu zkus mixovat kupovanou sladkou přesnídávku s domácí ne tak sladkou :) Já to tak dělám taky aby malej neměl tolik sladkýho (a jako že v těch přesnídávkách je cukru jak naděláno…) :) :)

• načítám...
20885
11.1.13 20:05

@slunicko83 na to jsem se právě taky ptala.Dala jsem normálně celé vařit do vody a po uvaření oloupala ;)

• načítám...
1048
11.1.13 20:10

@Bavi dík, musím to taky uvařit. Zatím měl rajče jen ve skleničce v kupovaném jídle :)

• načítám...
4200
11.1.13 20:12

Já dávala zatím malému rajčata jenom tak, že jsem je spařila v horké vodě, oloupala a vydlabala semínka a zbytek jsem mu „rozňahňala“ vidličkou a k tomu rýži.

• načítám...
9090
11.1.13 20:32

@Ivka 1981 naše malá měla v 8 měsících 7640 g a 72 cm, za 14 dní jdeme na 10ti měsíční, tak jsem zvědavá :)

@lussinka1984 já malé taky nedávám nic moc z našeho jídla, vařím pořád zvlášt, přílohu+zeleninu a maso, nekořením, nesolím, smetanu taky nedávám. A stejně si neumím představit, jak to potom budu dělat, jsem vyučená kuchařka a dávat koření a jiné přísady až na konci vaření, to mi prostě nejde, to pak ta jídla nemůžou mít chuť jakou mají mít, takže fakt nevím :think:

• načítám...
1266
11.1.13 21:07

@Verca1989 Já se na konrolu u dětské doktorky vždycky těšim, hihi :-D
Já teda žádná supr kuchařka nejsem, takže ani moc toho koření nepoužívám. Ono to přijde asi samo-holt mu buď budeš vařit zvlášť bez koření nebo mu časem budeš dávat to co sobě.. ;)

• načítám...
38135
11.1.13 22:01

Ja delam rajce celkem casto, zadnou reakci jsme nemeli :) a normalne ho povarim a pak propasiruju pres sitko, aby tam nebyla slupka ani seminka ;)
@slunicko83 ja davam ovocne presnidavky denne a kupuju neprislazovane (sunarek nebo 100% ovoce)

• načítám...
1048
11.1.13 22:23

@jane-e no oni nejsou přislazované, ale chutnala jsi je někdy? :) jsou sladký jak cecek a je jedno jestli je to Sunárek, Hipp, Hami… Já právě dělám domácí přesnídávky z jablek a ty chutnají fakt úplně jinak, když to porovnám s kupovanými, tak jsou vlastně bez chuti :) Míchám to půl na půl, někdy dám skoro celou tu bez chuti a jen trochu té kupované a prcek tak nemá aspoň tolik cukrů :) Jen tip :)

• načítám...
1427
11.1.13 22:31

@slunicko83 to on mi sní i třeba jen ovoce, když mu dám banán, jablko, hrušku…spíš jsem myslela, že špatně jí ty masozeleninový příkrmy…

• načítám...
1048
11.1.13 22:38

@verusberu jo tak…a dáváš mu to ovoce už syrový? já zatím jen vařený (teda kromě banánu, mandarinky..), tak chci zkusit i strouhaný jablíčko a uvidim. A ty příkrmy si jako vybírá, nebo mu nechutná jen určitá potravina? já tohle vůbec neznám, malej sní úplně všechno do mu dám- teda zatím, ťukám :D

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí

Active Baby