Maminky dvojčat - co má jeden, chce i druhý

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
3.5.13 06:55
@Angua píše:
No to je přesné - to se vždycky ozve - neee, to je mojeeeee - od staršího a pištění od mladší. A mně praskají bubínky a nervy :mrgreen:Skoro si říkám, že kdyby byli dvojčata, tak jsou na stejném levelu a nechala bych je, ať se zmydlí, ale když starší je o 8 kg těžší a malá ještě celkem vratká, tak mi to nedá :lol:

nomně už včera ruply nervy a když vzal mladší staršího po zádech vařekou, ŕekla jsem jen staršímu, že mu věčně za zadkem stát nebudu a musí se taky občas bránit a ne jen brečet, tak plácnou mladšímu taky a byl klid… :zed:

Jako aby se nechal mydlit od o hlavu menšího prcka… :zed: Prostě mi přijde, že mladší se furt cítí „nedotknutelně“ a i proto zkouší to pištění a pak se kouká, jak zareaguju já nebo manžel… :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
3.5.13 07:12

@Angua no, máme v rodině několikery dvojčata a musím říct, že v mnoha ohledech je to lepší než děti s malým rozdílem. Naše kluky teda dělí jen 3kila, ale malej je taky ještě bambula, sotva stojí, ještě nechodí..a rozum nemají ani jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
3.5.13 09:31

@andelka83 no já teda nevím jestli je to lepší než děti s malým rozdílem, možná v něčem jo, já měla starší holky o dva roky a to byla pohoda proti dvojčatům, a ani se o nic takhle nervaly, dvojčata se hádají prostě pořád a to už je jim skoro pět :zed: a o nějakém společném hraní nemůže být řeč, ale ono asi taky záleží jak u koho no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.5.13 09:49

@kate02 tak to je malý drsňák :mrgreen: Malá podle mě piští, že doufá, že ho omráčí tím ultrazvukem - soudě podle té frekvence, ve které to je :lol:

To mydlení bude asi dané hodně povahou a nezáleží na věku, já jsem to myslela z hlediska rovnosti sil a rozumu. Že prostě dvojky jsou na tom cca stejně, tak mi přijde, že bych je spíš nechala, ať si to vyřídí mezi sebou s klidnějším srdcem. V mém složení dětí (věkovém a váhovém) ta menší prostě nemá šanci, takže do toho musím vstupovat, což mě stojí cennou energii :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
3.5.13 12:14

@Haňulík jj, to určitě nejde paušálně říct. Ale u nás to tak celkem platí..že sice je náročné že je v jednu dobu všechno 2×, ale zas je to aspoň stejné a děti jsou stejně vyzrálé a velké (nebo bambulaté a malé, ale prostě jsou si spíš rovni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin