Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky ![]()
Zajímá mě (samozřejmě zcela nezištně
) za jak dlouho jste otěhotněly po prvním císaři a jaké bylo potom těhitenství a porod? Ulehčí mi to rozhodování, zda do toho jít nebo radši ještě ne ![]()
Moc děkuju za odpovědi ![]()
Rodila jsem 13 měsíců po prvním císaři císařem, jen to nebylo druhé dítě, ale třetí
Příspěvek upraven 29.04.13 v 21:05
První dítko jsme počali hned napoprvé, porod šel nakonec císařem. Druhé jsme počali taky hned napoprvé, jsem teprve na začátku těhotenství, takže jaký bude porod a celkové těhotenství, na to jsem zvědavá taky ![]()
Já jsem otěhotněla rok a půl po. Žádné komplikace teď v těhu nemám, jizva vůbec nebolí, ale jsem teprve ve 4m. Chtěla jsem otěhotnět po roce, ale nevyšlo to 2×.
Mně vychází porod téměř přesně dva roky po císaři. Těhotenství naprosto bezproblémové, zítra budu mít kontrolu s utz a dozvím se, jestli budu moci rodit spontánně (doufám), nebo jestli to bude zase na císaře.
Treti, ctvrte a ted pate vzdy s odstupem cca 2-3 let. Vzdy vse ok ![]()
Teda holky, to jste mě dost nakoply
Malému je 14m a přemýšlíme že zkusíme další
A vy co už máte mimi takhle blízko od sebe, jak se to zvládá? Je to pohoda, nebo stres?
@nulu86 píše:
Teda holky, to jste mě dost nakoplyMalému je 14m a přemýšlíme že zkusíme další
A vy co už máte mimi takhle blízko od sebe, jak se to zvládá? Je to pohoda, nebo stres?
já je mám teda s rozdílem rroku a maso maso
Budu rodit presne 2 roky po cisari. Mam bohuzel hnusny jeloid, ktery me poboliva, tak se trochu bojim, jestli me nechaji rodit prirozene..
Rodila jsem dvakrát císařem, dva a čtvrt roku po sobě. Podruhé to bylo také císařem ne kvůli tomu prvnímu, ale kvůli vcestné placentě a masivnímu krvácení…
A ten rozdíl dva roku a kousek považuju za ideální, už teď jsou děti parťáci a to je mladší ještě malá, pořádně nemluví… časem to doufám bude ještě lepší
. Dokud se nezačnou řezat jako koně ![]()
@nulu86 To má být určitě keloid = keloidní jizva, taková ztluštělá, hodně viditelná, tvrdá. Mám ji taky ![]()
bumbinko my si s manželem taky říkáme, že k sobě budou mít děti blízko když budou jen cca 2.5 roku od sebe, a jak jsi zvládala dvě takhle malá dítka?
Tak já otěhotněla když synovi byl rok a těhu zatím v pohodě, teda je to už pěkná makačka a bude to ještě horší, ale jizva zatím ok, taky jsem zvědavá jestli mě nechají zkusit rodit normálně i když zatím bylo mimčo opět hlavičkou nahoru takže uvidíme
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.