Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobrý večer, nečekaně se mi se synem (20 měsíců) naskytla příležitost jet k moři s mou mamkou. Je to letecky na týden. Normálně bych neváhala, problém ale je, že jsem aktuálně na začátku druhého těhotenství (proto prosím o zachování anonymu) a už jsem jednou byla na pohotovosti kvůli krvácení. V době odletu bych navíc byla na začátku 13. týdne, tak mám trochu obavy jak by mi na gyndě vyhověli s prvním screeningem. Mamka navíc není moc hlídací typ, syna ještě nehlídala, tak aby to nebylo pro mě nakonec spíš utrpení, navíc o druhém těhotenství zatím nikdo neví. Co myslíte, mám jet nebo se na to radši vykašlat?
Kvuli cemu to zakrvaceni bylo? Jestli to nebylo nic vazneho, tak bych asi jela.
Krvácení nic závažného nebylo, ale už u syna jsem s tím problémy měla do nějakého 15.tt. Vlastně mi bylo řečeno, že některé ženy krvácí a neví se proč. Není to tak, že by mi bylo milejší moře než dítě, ale jsem taková střela, co si řekne, že se to zvládne (syn je celkem hodné dítě) a pak to bude třeba očistec
Proto jsem si radši chtěla vyslechnout názory dalších a na 90% teda nejspíš nepojedeme. Nechtěla jsem syna ochudit o zážitek, ale je fakt, že je malý a bůh ví, co by z toho měl.
Poradila bych se s lékařem, jaký má na to názor.
Je to sice lákavé. Kdyby šlo opravdu pouze o starší. Tak klidně. Ale vzhledem ke tvým potížím. Ať se o dítě v břichu nepřipravíš. Si najděte nějaký pobyt jen tady.
Nejela bych. Mohou nastat komplikace a v cizine bych je resit nechtela, kdyz mam s sebou male dite a nehlidaci mamku.
Nejela bych. Zaprve kvuli moznym komplikacim v tehotenstvi a zadruhe ta dovolena s 20-mesicnim batoletem a nehlidaci babickou stejne moc odpocinkova nebude, zbytecny stres.
V této situaci bych nejela. Letadlo je změna tlaku, dítě je malé, nic z toho mít nebude.
Byla jsem v 10tt s prvním a jela jsem na svatební cestu, ale po konzultaci a kontrole na gynekologii (taky jsem špinila a byla jsem na pohotovosti s tím). S batoletem bych nejela..
@Anonymní píše:
Krvácení nic závažného nebylo, ale už u syna jsem s tím problémy měla do nějakého 15.tt. Vlastně mi bylo řečeno, že některé ženy krvácí a neví se proč. Není to tak, že by mi bylo milejší moře než dítě, ale jsem taková střela, co si řekne, že se to zvládne (syn je celkem hodné dítě) a pak to bude třeba očistecProto jsem si radši chtěla vyslechnout názory dalších a na 90% teda nejspíš nepojedeme. Nechtěla jsem syna ochudit o zážitek, ale je fakt, že je malý a bůh ví, co by z toho měl.
Byla jsem 7-9tt autobusem v Chorvatsku (to už jsem byla po 3 potratech). Ale nespinila jsem a dítě jsem s sebou měla tříleté. Jestli jsi spinila už s prvním a nemusíš mít vylozene režim, tak bych to zvazila. Co ti říká sesty smysl? Ze je vše Ok? Co jsem se kde v diskuzich a osobně bavila, tak to ženská tak nějak vyciti jestli je to těhotenství Ok nebo ne. Jak jsi vůbec daleko? A jinak gratuluji ![]()
@Anonymní píše:
Krvácení nic závažného nebylo, ale už u syna jsem s tím problémy měla do nějakého 15.tt. Vlastně mi bylo řečeno, že některé ženy krvácí a neví se proč. Není to tak, že by mi bylo milejší moře než dítě, ale jsem taková střela, co si řekne, že se to zvládne (syn je celkem hodné dítě) a pak to bude třeba očistecProto jsem si radši chtěla vyslechnout názory dalších a na 90% teda nejspíš nepojedeme. Nechtěla jsem syna ochudit o zážitek, ale je fakt, že je malý a bůh ví, co by z toho měl.
V 20mesicnim diteti s nehlidaci babickou bych vubec nevidela problem. Urcite by si to uzil i takto maly. Sice si to nebude do budoucna pamatovat, ale uzije si to stoprocentne.
Starat se sama o male dite/deti v tehotenstvi zvladam bez potizi. Ale nevim jak ty.
ALE z duvodu krvaceni bych neletela.
Já si myslím, že k moři se dá v dnešní době jet (letět) kdykoli. Osobně bych nechtěla řešit zdravotní komplikace v zahraničí a proto když jsem zjistila, že jsem těhotná, původně plánovanou leteckou dovolenou jsem neobjednala. Dobře jsem udělala, protože jsem v termínu dovolené skončila na pohotovosti. Dítě ve 20m bude spokojené i před barákem na písku.
Záleží i kam k moři, ale kvůli krvácení a co tam potom bych nejela. je to riziko ![]()