Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ozvete se
pripadne kam jinam chodite…na pohyby.co.uk? na multiply group (ex msn group)? baby-cafe.cz Facebook? jinam ![]()
tohle je muj blog/denik
http://www.spoon.bloguje.cz
Příspěvek upraven 23.10.10 v 23:50
ahoj, ja chodim taky sem, ale jsem spis ctenarka. jsi taky v gb nebo by te neco zajimalo?
Ahoj,snad se na mě nebudete zlobit,že vám sem lezu,ale potřebovala bych malinko poradit.Máme s manželem dvě děti.Skoro šest a rok a půl.Manžel je podnikatel a má momentálně nějaké záměry v Anglii,ale znamenalo by to pro nás nejlépe se přestěhovat.
Starší syn by měl jít od září do 1.třídy.Anglicky neumí-jen pár slovíček,která ho zajímají.O toho menšího se nebojím,podle mě je v dobrých letech,ale nevím co ten starší.Se školou a tak.Nevím jestli by to zvládl.Jste tu nějaká maminka(klidně i tatínek),která se stěhovala i s dětmi?Jak to proběhlo,odloučení od babiček,zvykání si na nové prostředí,cizí jazyk atd.
Předem děkuji.Elena
Ahoj holky, tak ja se taky pridavam
Jsme taktez v UK, ale bohuzel daleko od Londyna
Kdyby tady byl nekdo, kdo je pobliz Manchesteru, tak se ozvete, budu moc rada
![]()
Ahoj.Cetla jsem tvuj prispevek a asi chapu jak se citis,ale neboj ono se to srovna.Ja mela moc tezke zacatky,prijela jse do UK s 2 letym chlapeckem,odlouceni pro nej bylo opravdu moc narocne,babicky,kamardi a prostredi.Porad jsme byli s nekym a najednou porad sami,manzel od rana do vecera v praci a my sami doma,neznali jsme to tady a nelibilo se nam tady.Podobnejak popisujes akorad maly chudacek mel asi dost blby vek na stehovani,jelikoz uz byl bez plinky a mluvil a zpival krasne cesky,po prijezdu a nejakem case se zacal opet pocuravat a prestaval i mluvit a vymyslel si suj vlastni jazyk…bylo to hodne tezke obdobi,bylo mi dost smutno a casto az do breku,ale zatla jsem a vzladli jsme to.Obcas se nam zasteskne,ale uz sme si tak zvykli a nasli tady spoustu pratel,ze se nam tady libi a kdyby sme se vratili tak by se nam urcite styskalo i po Anglii.Clovek si zvykne,chceto jen cas a trpelivost a kdyz prece jen ne,tak je pak lespi nasetrit penize a v ratit se zpet…vzkazdem pripade je to dobra zkusenost a druhy jazyk je k nezapalaceni,kdyz se ho clovek nauci.
Tak hodne stesti v UK…at se to brzy zlpesi…myslim,ze spostu z nas melo stejne pocity,ale neboj ja yslim,ze to bude lepsi.Nerikam,ze se uz nebude styskat,jen,ze si clovek zvykne. ![]()
Ahoj.Myslim,ze oba budou v pohode.Vek maji oba podle me dobry nato,aby se s tim dobre vyrovnali.Maly je jeste moc malinky nato,aby to nejak resil a vetsi se s tim srovna.Mam kamaradky,ktere sem prijeli se st5arsimi detmi a myslim,ze se s tim srovnali lepe,nez takovy prcek,ktery se zrovna vse naucil a zmeni se mu prostredi,jak tomu bylo u meho prvniho syna ve dvou letech,ted mu je 7 a uz je to super,ale zavatky byli tezke.Pokud budes potrebovat poradit nebo se na neco zeptat rada pomuzu,napis na email chorovska.k@seznam.cz at vse dobre dopadne s pozdravem Katka Ch.
Cetla jsem to znovu a oprava myslela jsem,ze malemu je pul roku ne jeden a pul.....no ja to mela kompilovane s tim mym prckem,ale tezko rict mozna tech pul roku dela hodne memu byli dva kdyz sme prijeli,spatne se to vysvetluje,ale zmenil se strasne moc......neco v nem.Zacal se pocuravat a prestal mluvit,ale jak rikam pul roku je u tech deti docela dosttakze mozna cim dric tim lepe.No chapu,ze to musi byt asi slozita situace spostu vyrizovani a shaneni informaci…me nikdo nepomohl a byla to ze zcataku katastrofa,ale nakonec jsem si hodne veci pozjistovala a hodne se snazila ptat lidi i anlicanu......jak jsem uz napsala pokud budes potrebovat pomoct napis.Vim moc dobre jak slozite to ze zacatku je.
Holky odkazy na lochnesku kdekoliv..pro chat a pod proc ne, ale pokud hledate opravdu radu a pomoc v anglii, nereste pres web ale osobne nejlepe s CITIZEN ADVICE BUREAU nebo jinou charitou, kde mate zaruku, ze jsou zdarma, nestranni, a nezaujati, a ze opravdu chteji pomoct, i kdyz treba nemate anglictinu uplne skvelou, pomohou a zajisti i prekladatele na svoje naklady. Bacha na radoby „profesionalne“ se tvarici weby, ktere radi…
Ahoj,
ja mam sestimesicniho chlapecka a zijeme v Cambridgi. Chodime plavat a na baby sign language. Pristupujeme k dvoujazycnosti tak ze mame home language a community language a doufame,ze znakova rec mu pomuze preklenout rozdily a pripadne opozdeni v reci. Neni to jednoduche mit dite v cizine a nemit kolem sebe rodinu a pratele, kteri by pomohli ze? ![]()
Ahoj, tak pro uklidnenou, deti se hooodneee rychle uci a dobre si zvykaji, lip nez my dospelaci
Zkusenosti znamich, kteri prijeli s rocnim ditetem a 13 letym synem - kluk je ve skole premiant i presto, ze nebyl perfektni ve tride v CR. Anglicky se naucil neuveritelne rychle a ma i ang. kamarady. Neboj, ang. skoly jsou o hodne jednodussi, nedelaji se takove naroky na uceni jako v CR!A znamkuje se pismeny A-E. Nepropadava se tu. Deti se tu taky k vuli skole nestresuji, takze az na ten prvopocatecni stres, verim ze to bude dobre, uvidis
Ja ziji v Manchesteru pres 5 let, mam 14 mesicni dceru a uz zacinam met taky depku..stesk po rodine, kamaradech, vsak to vsichni znate. Ale i tady se da zit, financne je to tu asi lepsi nez v CR, zalezi samozrejme jakou praci delate- neni prace jako prace
, ale vsechno se da zvladnout a vydrzet i kdyz je to nekdy na palici. Co me se tady libi- pozitivni a pratelsti lidi, nocni vikendovy zivot, levne obleceni, spousta moznosti. Co se me nelibi: nebezpecno, spatne prakticke zdravotnictvi a nevychovani spratci