Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, má některá z vás anglickýho manžela? My jsme teď v ČR (obě děti se tu narodili), ale asi půjdeme zpět do Anglie (nejspíš Bristol, Swindon a okolí), tak zjišťuju, jak je to se mnou - občanství, atd. Mám v Anglii „insurance number“, pracovala jsem tam. Za chvilku budeme manželé 5 let, takže bych mohla dostat britský občanství myslím. Máte ho některá? Nevíte, jestli můžu mít i český nebo se ho musím vzdát? Jak je to s dětma - ti myslím můžou mít oboje občanství, ale budou pak muset do ČR na zkoušky do školy, jak se tu někde psalo?
Jestli to máte někdo podobně, napište prosím, potřebuju rady
![]()
Ahoj ![]()
na pohybech jsem nasla kamaradku
Je sice daleko ,ale je moc hodna,jinak je velice tezke najit ceskou nebo slovenskou maminku
Bydlim v severnim l
Londyne a ty? ![]()
Ahoj,
pises,ze bydlis v severnim Londyne. Kde presne? Bydlivala jsem tam. Ted zijeme v Cambridgi, coz je do Fisbury asi trictvrte hodinka vlakem. Jak stare je tvoje mimco?
Já žiju v Dublinu, ale mám kamarádku v Londýně a pravidelně pořádají setkání českých a slovenských mamin…a říkala, že jich chodí hodně…jestli chceš pošlu na ní kontakt…
tak tam to neznam. Zila jsem kousek od Seven Sisters
ja mam devitimesicniho raraska
koukam,ze uz ti odepsala dalsi mamina, ze jsou srazy maminek. To zni jako bajecny napad. ![]()
Ahojky,dekuji Uzasny navrh:)))budu moc rada a urcite nebudu sama:)Tesim se na kontakt:))
![]()
Ano,ano skvely napad:)moc se tesim az nas bude hodne a budeme se s detmi navstevovat:)kazdopadne vlakem cestuji rada,mohl by me tata privest za Tebou a nebo pokud budes chtit muzete navstivit vy nas:)
To je skvele, Cambridge se ti bude urcite libit, pokud jsi tu jeste nebyla. A ja rada tez prijedu. Prijeli by jsme i autem, tedy zalezi na tom, jak je jednoduche se k Vam dostat. Co kdyby jsme si napsaly emailem co a jak? Muj email je margem@seznam.cz ![]()
Pisu si tvuj emailik a tady je muj
ajinka99@centrum.cz.Nikdy jsem tam nebyla:)Rada poznam nove misto anglie a samozrejme jste vitani
uz ted s emoc tesime ![]()
Tak uz jsem odepsala a jdu do hajan, at neco naspim nez zase nastane nocni martyrium ![]()
Jééé já jsem blbá, tak ta moje kamarádka dokonce tuhle diskusy zakládala
Psala jsem jí a prý jste i možná sousedky
teď letí na vánoce do čr, ale můžeš se jí ozvat na její blog http://www.spoon.bloguje.cz/ My se v Dublinu každé úterý taky scházíme s čr a sk maminami a je to super ![]()
ahojky ![]()
urce hodne nas tu je.Muzu vedet v ,ktre casti Londyna jsi,kdyz jsme skoro sousedky ![]()
Ahoj,
k Manchesteru jsem jezdila kvuli jednomu memu pripadu. A dost slycham,ze lide tam jsou opravdu pratelsti. Musim priznat, ze v Cambridgi je dost snobu a najit maminky obdobne naladene je dost tezke. Ale zase je tu hezke prostredi a slunecne pocasi. A lide jsou zdvorili a slusni. Vsude je neco ze?
Myslim,ze asi zvolime alternativni skolu, protoze ta nase mistni za moc nestoji. Jen si nejak neumim predstavit jak pak ten nas cipisek bude delat rozdilovky v CR. Doufam,ze je do te doby zrusi.