Maminky v Anglii, Londýně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
margem
18.6.11 14:03

Ahoj,

prejeme hodne stesti do zacatku,ono je totiz potreba. Anglictina je opravdu klic k tomu, aby si clovek mohl sehnat dobrou praci a zabydlel se a i tak to neni jiste. I tady je krize a vse jde hure. Ale kdyz se chce tak jde vsechno. Deti si vetsinou zvyknou nejrychleji.

• Citovat
  • Upravit
lenkarochdale
1.8.11 20:41

rochdale

ahoj,
cetla jsem tvuj vzkaz, sice uz je pres rok stary ale snad se k tobe muj prispevek dostane. Ja bydlim uz 7 let v Rochdale, coz je kousinek od Rochdale,takze jestli jsi porad jeste v manchesteru tak se urcite ozvi a muzeme si zajit na kafco ci nakupy.
 Lenka

• Citovat
  • Upravit
lenkarochdale
1.8.11 20:47

teda kousinek od manchesteru :-)

• Citovat
  • Upravit
229
5.8.11 16:16

lenkarochdale:
Ahoj,
jak velký je ten kousíček? :lol: :lol:
Jsem v Manchesteru čerstvě. Opravdu bych uvítala kamarádku někde poblíž.
Indrielka. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenkarochdale
7.8.11 10:02

ahoj,
Je to cca 20 minut vlakem, 15 minut autem a bus jede dyl protoze objizdi vsechny mestecka okolo - cca 50 min. Vlastne patrime pod Greater Manchester.
Jak dlouho tu jsi a copak tu delas? Ve ktere casti Manchesteru bydlis? Moc otazek co :pocitac:
 Lenka

• Citovat
  • Upravit
229
7.8.11 10:29

Leničko,
děkuji že jsi se ozvala. Tak tato vzdálenost je fakticky kousek i do centra je to vlakem 20 min. Jsme tady teprve měsíc.Bydlíme ve Walkdenu. Zatím bez manžela ten dorazí koncem měsíce. Mám tady už šest let sestru. Zatím jsem doma mám děti 4 a 2 roky. Co Ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenkarochdale
8.8.11 13:27

ahoj,

Tak to je fakt kousicek, zrovna jsem se divala na mapu. Ja jsem tu uz 7 let se svym manzelem, pochazi puvodne z Kurdistanu. Jinak ja uz 2 a pul roku podnikam z domu a zatim deti nemame, ale chteli bysme si rozsirit rodinku co nejdriv. :-)
Jak se vam tu libi a planujete tu na nejakou dobu zustat?
 Lena

• Citovat
  • Upravit
lenkarochdale
8.8.11 16:23

machester

Ahoj,

Prave jsem cetla tvuj vzkaz, bydlim kousinek od manchesteru a uz tu jsem jako ty pres 5 let a stejne jako ty prochazim tou „depkou a steskem po rodine“, tak kdyby jsi si chtela obcas popovidat u kafca tak se ozvi.
 Lenka

• Citovat
  • Upravit
lenkarochdale
8.8.11 16:26

.

• Citovat
  • Upravit
229
8.8.11 18:12

lenkarochdale:

Leničko,
zatím nemáme tušení na jak dlouho. Jestli zde nakonec nezůstanem tak to určitě nebude méně než pět let. Teť má mladší neštovice. Starší je dostal dva týdny po příjezdu. Fakt super start :-D A co z domu podnikáš? Jestli chceš pošli SZ. Kdybys měla chuť můžem se domluvit na kafe až bude malá ok. Už jsem sice zažila i názor, že se lidé co jsou tady už nějakou dobu nechtějí moc bavit s těmi co jsou tady čerstvě. Já když tak slíbím, že Tě nebudu zatěžovat ničím na co se nezeptáš :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenkarochdale
8.8.11 19:43

Copak je SZ? omlouvam se za svou nevedomost. :zed:
Je to pravda, ze nekteri novi lidicky z CR co sem prijedou cerstve se snazi spise vyuzit ty, co uz tady jsou nejakej ten patek. S tim uz jsem se taky setkala a docela to zamrzi, ale co clovek nadela. :-)
K tomu podnikani, ja se staram o nas obchod na e-bay a na amazonu a samozrejme kdyz nejsou zakazky tak se staram o domacnost a o svyho muzicka..... Mohla bych se zeptat kolik je ti let?

• Citovat
  • Upravit
229
8.8.11 22:50

:lol: :lol: :lol: SZ jsem myslela zprávu. Ale nevím zda Ti to jde. Jsi šikovná s těmi obchůdky a copak prodáváš?
No zeptat se můžeš :-P . V září budu mít 31.
S tím přístupem mě to překvapilo, ale když tak nad tím přemýšlím je to vcelku pochopitelné. Nikdo nestojí o pijavice v jakékoliv podobě. :think:
Jen jako konfrontace mě to v ten moment docela vyvedlo z míry. Hlavně samo o sobě by mě v životě nenapadlo se na někoho nalepit a vyžadovat pozornost a pomoc. Hlavně toto konstatování přišlo od rodinného příslušníka i když vzdáleného. Jako, s čechy se zásadně nebavíme, nehodláme nikomu pomáhat, taky jsme si vším tím museli projít tak ať si každý poradí sám jak umí. Takže ok jen se snažím najít tady nějakou spřízněnou duši. Měla jsem problém zabalit do letadla váhu která byla povolena, takže kamarádky fakt nebylo kam dát. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
margem
9.8.11 09:57

Ahoj,

ja se omlouvam,ze Vam vstupuji do diskuze, ale chodi mi upozorneni, kdyz je tu novy prispevek a tak si to vzdy (jsem osoba zvedava) prectu. Chtela jsem jen napsat, ze s podobnym pristupem jsme se tu setkali tez, kdyz jsme prijeli, dokonce od kamaradky. A moc jsme to nechapali, ale s postupem casu jsme prisli na to, ze na tom neco je a ze spousta lidi se snazi vyuzit kohokoliv, aby si tu usnadnila zivot. Ale na druhou stranu jsme tez prisli na to ze pokud se clovek kompletne odrizne od vlastni komunity, tak musi byt, at chce nebo ne, dost izolovany/a. Nas pristup je poradit, pomoci v ramci mezi a opatrne sondovat, jaky ten clovek je a podle toho se pak zaridime dal.

• Citovat
  • Upravit
229
9.8.11 12:39

margem:
Anoj,
no tak takhle nějak bych se asi chovala i já. Zatím si teda připadám v izolaci. A mám docela obavy abych se nezavřela doma úplně. Po tom co jsme dorazili byl týden ok. Po týdnu dorazily bedny k vybalení. Týden trvalo než jsem vše uvedla do stavu kdy jsme o ně nezakopávali. :lol: Když jsem byla jakž takž spokojená a připravená začít s dětmi chodit mezi lidi dostal neštovice syn a byli jsme dva týdny doma zavření. Jen se z toho dostal osypala se mladší. V Sobotu mi děti na tři hodiny vzala sestra abych na chvíli vypadla. Jela jsem se do centa jako-že odreagovat. Holky já přijela snad ještě víc vyřízená. Měla jsem pocit, že dorazit sem byl životní omyl. Nikdy mi moc lidí nedělalo velké problémy, ale takové davy jako jsem v centu zažila jsem snad nikdy nezažila. Houbeles jsem rozuměla, do lidí pomalu vrážela. Nějak mi nešel ten přístup jdu a ostatní uhnou.Vyloženě jsem se vyhýbala ostatním.Z takového množství lidí mi bylo úplně zle. Kdybych tam jela s dětmi tak snad umřu strachy že se mi stratí a já ani nebudu umět solidně vysvětlit co se vlasně stalo. No těšila jsem se domů jako blázen, zavřela jsem dveře rozhodnutá, že už nikdy nevystrčím nos. :roll: :-?
Přesto pevně doufám, že si budem postupně zvykat. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
margem
9.8.11 14:03

Ahoj,

jeje, to jsou zacatky, no nic si z toho nedelej, ja si stale jeste pamatuji, jak jsem tez vrazela do lidi a drzela se napravo misto na levo. Jeden z pristupu, ktery jsem se naucila byl, ze jsem si v duchu myslela Ja proste pujdu a kdo mi neuhne, toho nakopnu -) a nasadila odhodlany vyraz a ono to fungovalo -) Nikoho jsem nakopnout nemusela.
Z vlastni zkusenosti bych spise doporucila zajit nejdrive na skupiny pro maminky s detmi v mistnim children's centre a kdyz by sestra sla s tebou, tak to by bylo uplne nejlepsi. Budes mit sanci se tak rozkoukat a treba i narazit na nejakou zpriznenou dusi co bydli pobliz.
Hlavne to nevzdat, ucit se anglicky, ptat se na vsechno (starsi lide jsou tutovky, ti te i doprovodi-) a ono to pak vse bude casem snazsi. :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí

O Červené karkulce