Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
jako malá jsem měla ráda, když naši promítali diáky s pohádkou a k tomu ji četli a vždycky jsem toužila i po divadle.
Včera jsem na Matese vyzkoušela jako zábavu, protože neustále skučí a chce být baven, i dvě hračky, které si spolu povídaly na kraji jeho ohrádky a poočku pozorovala, co on na to a jemu se to moc líbilo. Takže jsem se rozhodla, že až bude větší, budu mu s mužem občas hrát i divadýlko. Chtěla bych nějaké pořídit, máte někdo nějaké tipy? Šít to odmítám, jsem zatvrzelý nešič. Občas jsem někde něco zahlídla a obchody si i projedu, spíš mě ale zajímají i vaše zkušenosti, kdo divadýlko dětem hrajete. Třeba dají se i sehnat nějaké dětské hry - scénáře? Jinak „scénu“ by nám asi ušila babi, maňásky bych chtěla pořídt fungl nové.
Dík, snad se někdo najde.
Ahoj, Tobik manasky primo miluje, zatim jsem ho jen trochu otukala a od Jeziska dostane manasky z Tesca (zaba, krokodyl, prasatko, kocka, pes, slon) a jeste malickou mysku jen na jeden prst. Ted jsme meli manasky pujcene a nebo blbneme jen s rukavicema (ty tluste, kuchynske). Scenu zadnou nemame a v dohledne dobe neplanujeme, ale kdyz nam zapaleni vydrzi, tak asi joo. Scenaru se nedrzim, vymyslim na miste.
Jeste se Tobikovi hodne libi stinove divadlo, ale ja umim jen kralika a ptacka, manzel super psa
. Tobi porad beha ke zdi, kde ta zviratka behaji, vola na ne a chce je hladit
. Manasci apod. jsou podle me perfetni zabava.
Ahoj
V Hypernově (teda po novém v Albertu či jak) se prodává maňáskové divadlo.Tchýně prý koupila mým dětem pod stromeček. Ale já nemám v plánu hrát.Já se mám v plánu koukat co budou hrát děti. ![]()
Ahojky, my máme divadlo taky rádi a nemusí být nijak exkluzivně provedené. Některé maňásky si háčkuju (bez nějaké předlohy, prostě metodou tam přidat, tam ubrat…) - což malá zbožňuje a tahá si je i do postele - bez pana kuchaře neudělá ani ranu a pan kuchař už je tak oválený, že se podobá více kominíkovi. Jak už tu někdo psal - v Hypce se dají sehnat. Pěkné ale drahé a na manipulaci náročnější jsou klasické marionety (třeba v dřevěných hračkách), ale naše malá je spokojená i z papírové krabice, kterou si pomalujeme a figurky nakreslíme, vystřihneme a nalepíme na špejli. Je to nenáročné, levné a na výrobě se může podílet i malé dítě, což je zábava a navíc si „svého“ divadla více cení. Když někdo nemá talent na kreslení, tak jsem viděla i typ - vystřihnout si z různých časopisů nějaké postavy, nalepit je na tvrdý papír a zase je přilepit ke špejli. Fantazii se meze nekladou.
Ahoj,
dík
že jste se ozvaly
.
Našla jsem tady tyto maňásky http://www.manascinaruku.wz.cz/ , nepřijdou mi ani tak drazí, nevím kolik teda stojí ty v Tescu a Hypernově.
A pořád o tom přemýšlím, byť to ještě bude trvat, než to Mates bude nějak vnímat a právě se těším, jak mu vyrobím pozadí apod. Už jsem to říkala i mužovi a on je docela šikovný, tak myslím, že ho nás to bude i bavit. Rádi bysme vyrobili něco s trvalejší hodnotou právě
.