Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Luciusek píše:
nevidím o nic větší riziko než třeba nošení při chůzi (zvláště v tomto počasí).
jenom dodatek: bez pomůcek proti uklouznutí by v zimě vyrazil s dítětem v nosítku ven opravdu jen blbec.
To přiznávám, že je to o držku.
Ale až někoho takového potkáš, zkus se mu nejdřív podívat na boty, jestli náhodou na nich nemá nějaké černé pásky (nesmyky), než ho odsoudíš, jak je nezodpovědný ![]()
Angua píše:
Problém vidím hlavně ve změně těžiště, zvlášť u té krosny. Když na to člověk není zvyklý, tak to může podle mě v určité situaci překvapit i zkušeného jezdce…
Tak, tak
Cappy, to hledím, nesmyky jsem neznala
Dík za tip, to by se mi mohlo hodit, až potlačím kočár po sněhu do kopce - to taky dost podkluzuje ![]()
Cappy, to jsi špatně pochopila - nikoho neodsuzuju - já v tomto počasí chodím s šátkem ven dvakrát denně - do školky, do parku, nakoupit, k babičce… ![]()
Angua píše:
Cappy, to hledím, nesmyky jsem neznalaDík za tip, to by se mi mohlo hodit, až potlačím kočár po sněhu do kopce - to taky dost podkluzuje
Já s nima vyrazila ven dneska.
Mates odmítal chodit, několikrát na ledě uklouznul, tak chtěl jít radši na záda.
A v pohodě, ani jednou mi to nepodklouzlo.
Akorát teda možná by byly lepší nesmyky s hrotama napříč celým chodidlem. Já mám jen 4 hroty vepředu a asi bych se cítila líp, kdybych měla jištěnou i patu.
Budu objdnávat i ty lepší a uvidím, které budou jistější.
Luciusek píše:
Cappy, to jsi špatně pochopila - nikoho neodsuzuju - já v tomto počasí chodím s šátkem ven dvakrát denně - do školky, do parku, nakoupit, k babičce…
ale já jsem to nemyslela uraženě ![]()
mně to přijde opravdu jako obrovský hazard vyrazit v zimě bez nesmyků.
Netvrdím, že jsem bez nich nikdy nevyrazila, bohužel ano. Teď bych si za to nejradši nafackovala.
S nima je to opravdu jistější, doporučuji i nenosícím maminkám
Nataša píše:
angua - mně třeba přijde jízda na běžkách méně nebezpečná, než na kole- čímž myslím jízdu po českých silnicích..
S tím souhlasím. Mě přijde nebezpečná i cyklosedačka. Pokud jedu rychlostí 20 km za hodinu a s kolem spadnu, nechci si ani představit, co se stane s dítětem. Pád na běžkách s dítětem na zádech taky dopadne ošklivě, ale není tam taková rychlost. Otázka je, jestli se dá se špičkami zapnutými ve vázání padnou na znak přímo na dítě. Já vždycky letím na hubu, to by bylo dítě lehce ve výhodě.
Sakra, musím dneska ty nesmyky koupit. Praha je tedy drobet lepší, povětšinou už chodníky čisté, ale stejně je to o hubu.
Alpaka píše:Nataša píše:S tím souhlasím. Mě přijde nebezpečná i cyklosedačka. Pokud jedu rychlostí 20 km za hodinu a s kolem spadnu, nechci si ani představit, co se stane s dítětem. Pád na běžkách s dítětem na zádech taky dopadne ošklivě, ale není tam taková rychlost. Otázka je, jestli se dá se špičkami zapnutými ve vázání padnou na znak přímo na dítě. Já vždycky letím na hubu, to by bylo dítě lehce ve výhodě.
angua - mně třeba přijde jízda na běžkách méně nebezpečná, než na kole- čímž myslím jízdu po českých silnicích..
Sakra, musím dneska ty nesmyky koupit. Praha je tedy drobet lepší, povětšinou už chodníky čisté, ale stejně je to o hubu.
Přesně proto máme Croozera ![]()
Cappy píše:Angua píše:Já s nima vyrazila ven dneska.
Cappy, to hledím, nesmyky jsem neznalaDík za tip, to by se mi mohlo hodit, až potlačím kočár po sněhu do kopce - to taky dost podkluzuje
Mates odmítal chodit, několikrát na ledě uklouznul, tak chtěl jít radši na záda.
Akorát teda možná by byly lepší nesmyky s hrotama napříč celým chodidlem. Já mám jen 4 hroty vepředu a asi bych se cítila líp, kdybych měla jištěnou i patu.
prosim vas, co su to nesmyky? vopred diky
katka 79 píše:Cappy píše:prosim vas, co su to nesmyky? vopred dikyAngua píše:Já s nima vyrazila ven dneska.
Cappy píše:Angua píše:Já s nima vyrazila ven dneska.
takze takovy macky do mesta? by se mi hodilo i normalne
muzes hodit link?
Pudloslava píše:
takze takovy macky do mesta? by se mi hodilo i normalnemuzes hodit link?
Zatím mám doma ty, jak na ně dala odkaz Alpaka, ale chci něco i s jištěnou patou - dlouhé nesmyky
Cappy a jak se v tom jde, když přejdeš na odklizenou plochu? Třeba z domu bych šla po sněhové vrstvě, pak dojdu do města, tam budou chodníky rozšmatlané, ale s kusy ledu, cesty holé, pak budu chtít vlézt do obchodu… Je potřeba to sundávat?
Angua píše:
Cappy a jak se v tom jde, když přejdeš na odklizenou plochu? Třeba z domu bych šla po sněhové vrstvě, pak dojdu do města, tam budou chodníky rozšmatlané, ale s kusy ledu, cesty holé, pak budu chtít vlézt do obchodu… Je potřeba to sundávat?
To je právě jediná nevýhoda, po betoně v tom šlapat nemůžeš. Tedy můžeš, ale otupíš je a nebudou tak dobře fungovat.
Já je proto radši na suchém chodníku sundávám. Konkrétně ten první typ (Alapaka dala odkaz) jdou navléci a sundat velice snadno.
Ty Dlouhé nesmyky budou asi náročnější, ale věřím, že do opravdové ledovky budou nesrovnatelně lepší.
Po ledě či sněhu se v nich chodí skvěle. Po betoně dost blbě ![]()
Asi jsem dneska vypadala jako blázen, všichni se ledu vyhýbali, jen já jsem ho vyhledávala, abych nemusela sundávat nesmyky ![]()
Jsem došla k chodníku, který se na pohled zdál OK, tak jsem je sundala, udělala jsem jeden krok a maličko mi to podklouzlo, tak jsem je okamžitě zase dala zpět - beton nebeton, hubu si rozbát nepotřebujem ![]()
Angua píše:Alpaka píše:Přesně proto máme CroozeraNataša píše:S tím souhlasím. Mě přijde nebezpečná i cyklosedačka. Pokud jedu rychlostí 20 km za hodinu a s kolem spadnu, nechci si ani představit, co se stane s dítětem. Pád na běžkách s dítětem na zádech taky dopadne ošklivě, ale není tam taková rychlost. Otázka je, jestli se dá se špičkami zapnutými ve vázání padnou na znak přímo na dítě. Já vždycky letím na hubu, to by bylo dítě lehce ve výhodě.
nápodobně
taky nemám v cyklosedačku důvěru
a ty nesmyky mě taky zajímají.. vzhledem k tomu, jak vypadá letošní zima, začínám se psychicky připravovat na to, že budu asi muset nosit.. a mám z toho vítr… (páč u nás lidi, když už,odhazují maximálně na jednoho pěšího… ani Vojtu jsem zaruku vloni vodit moc nemohla.. )
Angua píše:
Natašo, já to beru podle sebe - na kole běžně nepadám, běžky (lyže) si nazuju a už ležím![]()
![]()
Ale fakt to neumím, takže je to asi i o tom. Každopádně souhlasím, že blb mě může sejmout i na těch běžkách na rovince
Problém vidím hlavně ve změně těžiště, zvlášť u té krosny. Když na to člověk není zvyklý, tak to může podle mě v určité situaci překvapit i zkušeného jezdce…
jo a s krosnou je to uplně něco jiného..
když jsme se rozhodovali pro koupi manducy (Vojta byl na záda neuvázatelný v šátku,..) prosazoval manžel krosničku.. jeho brácha nám ji pujčil na víkend a současně jsme si pujčili manducu.. a stačil jeden výlet (pěší
) a ještě v neděli večer jsem objednávala manducu… ta změna těžiště byla fakt obrovská…